Cine este Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice din România?

Viorel Iuga

Avem un respect deosebit fata de pastorul Viorel Iuga in primul rand pentru slujirea sa prin vestirea Evangheliei si in al doilea rand, pentru slujirea sa fata de comunitatea evanghelica si in special pentru demersurile facute in cazul familiei Bodnariu. Pentru ca ne-am dat seama ca multi dintre cititorii nostri nu Il cunosc pe fratele Viorel Iuga, dorim sa  va prezentam unele date despre dansul care merita sa fie cunoscute.. Dumnezeu sa-l foloseasca in continuare pe fratele Viorel Iuga in slujba la care a fost chemat si sa o poata indeplini cu cinste spre gloria Numelui Sau!

Acestea sunt cateva date din autobiografia dansului:

VIOREL IUGA: M-am născut pe 18.02.1962, în localitatea Săliştea de Sus, jud. Maramureş.

Între 1984-1988, am urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist Bucureşti.

În februarie 1987, am fost ales ca păstor al Bisericii Creştine Baptiste „Speranţa” Arad.

În 1990, am început să public în reviste creştine şi ziare locale.

În 1991, am fost ales preşedinte în Comunitatea Baptistă Arad şi membru în Consiliul Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din Romania, unde am rămas până astăzi.

În 1994, am publicat prima carte, „Visul Familiei”. cu toate că nu aş fi crezut vreodată, prin îndurarea lui Dumnezeu până în prezent am publicat peste 40 de cărţi şi de broşuri religioase.

În 1995, am fost reales preşedinte în Comunitatea Baptistă Arad,

În 1997, am ţinut prima conferinţă pentru familişti. De atunci şi până astăzi continuu să conferenţiez în ţară şi în străinătate pe tema familiei atât tinerilor care se pregătesc pentru viaţa de familie cât şi familiştilor. Mulţumesc lui Dumnezeu că până astăzi El mi-a oferit oportunitatea să conferenţiez nu doar în România ci şi în alte 12 ţări din lume.

Între  1995-1996, am obţinut doctoratul în teologie la Reformed Theological Seminary în Orlando, Florida,

În 1999, am fost ales ca vicepreşedinte în Cultul Creştin Baptist în domeniul educaţiei,

În 2003, am fost reales ca vicepreşedinte în Cult în domeniul educaţiei,

Din 1987 şi până astăzi continuu să slujesc Biserica Baptistă „Speranţa” Arad, una dintre cele mai frumoase biserici din ţara noastră şi nu numai.

Citeste biografia aici

28-29 Mai 2015

CONFLUENTE.RO – VIOREL IUGA ESTE NOUL PREȘEDINTE AL BAPTIȘTILOR DIN ROMÂNIA

FOTO Viorel Iuga

FOTO Viorel Iuga via Confluente.ro

Biserica baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit joi și vineri (28-29 mai 2015) Congresul național electiv al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) – Cultul Creștin Baptist din România, la care au fost aleși pentru un mandat de patru ani membrii Consiliului Național al Uniunii, ai Comitetului Executiv și noul Președinte al cultului.

La lucrările Congresului cu tema „Isus Hristos este Calea, Adevărul și Viața” au participat 874 de delegați electori din cadrul celor 14 comunități regionale și Convenția Baptistă Maghiară ale Cultului baptist din România care, potrivit site-ului oficial al Uniunii, numără peste 1.700 de biserici în care slujesc lui Dumnezeu aproximativ 150.000 de credincioși.

Noul Președinte al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România (UBCB) – Cultul creștin baptist din România a fost ales prin votul delegaților la Congres pastorul arădean Viorel Iuga, slujitorul Bisericii Creștine Baptiste „Speranța” din Arad. Acesta se autocaracterizează drept „un dependent zilnic de călăuzirea, de mila, de înţelepciunea şi de puterea lui Dumnezeu”. Președintele ales al Cultului creștin Baptist din România are 53 de ani (originar din Săliştea de Sus, județul Maramureş), este căsătorit cu Didina Eugenia şi sunt binecuvântaţi cu doi copii credincioşi Cristian şi Teodora Harina.

FOTO Revista Crestinul Azi

FOTO Revista Crestinul Azi

2 Octombrie 2015

Congresul Aliantei Evanghelice din Romania

Astăzi, 2 octombrie are loc la Arad, la Biserica Baptistă Speranța, Congresul Alianței Evanghelice din România, organizație ce cuprinde Cultul Baptist, Cultul Penticostal și Cultul Creștin după Evanghelie din România. Conform protocolului conducerea Alianței va reveni pentru următoarea perioadă Cultului Baptist care preia de la Cultul Creștin după Evanghelie mandatul. Pana în acest moment, Alianța Evanghelică din România a fost condusă de Virgil Achihai, iar în următoarea perioadă funcția de lider va fi prelată de actualul Președinte al Uniunii Baptiste din România, pastorul Viorel Iuga.

La întâlnire participă aproximativ 60 de delegați din partea cultelor care compun Alianța Evanghelică din România alături de membrii din Comitetul Executiv al Alianței: Virgil Achihai din partea Cultului Creștin după Evanghelie, Moise Ardelean din partea Cultului Penticostal și Viorel Iuga, pastorul bisericii gazdă și Președintele Uniunii Baptiste și Ioan Ardelean Secretarul general al aceluiași cult.

Citeste si –

ÎNTÂLNIREA CU PREȘEDINTELE IOHANNIS, UN SEMN DE NORMALITATE..Pastorul Viorel Iuga martie 2016

Cele mai recente articole despre/de Viorel Iuga –

 1. Viorel Iuga; Educația copiilor noștri este foarte importantă! Să ne împlinim datoria părintească
 2. Comunicat Viorel Iuga; CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri.
 3. Vreau, din nou, să nu mă fac vinovat de tăcere, de păcatul tăcerii – VIOREL IUGA
 4. Viorel Iuga – Partea 2-a – Vreau, din nou, să nu mă fac vinovat de tăcere, de păcatul tăcerii

11 comentarii (+add yours?)

 1. Damaris
  oct. 23, 2016 @ 15:50:43

  L-am avut profesor la Liceul Baptist Arad. Un om de milioane si indragit de elevi. era o bucurie cand venea la ore. Fiti binecuvantat!

  • Avram
   oct. 23, 2016 @ 21:49:29

   Damarius,
   Multumim pentru acest comentariu. O caracterizare frumoasa prin care oamenii pot sa-l cunoasca mai bine pe fratele Viorel Iuga.
   God bless you.

 2. Trackback: Adevărul – Pastorul care l-a somat pe Iohannis să se exprime „pro creştinism” i-a scris, din nou, preşedintelui: „Limbajul dur nu a izvorât din fanatism religios” | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Adevărul – INTERVIU Pastorul care l-a somat pe Iohannis să intervină în favoarea familiei tradiţionale: „Oricum am întoarce-o, homosexualitatea este un păcat” | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Viorel Iuga: Oare nu aţi citit? | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: Viorel Iuga: Nu vă este permis! | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Viorel Iuga: Nu ne este permis! | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Comunicat Viorel Iuga – CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri. | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: INTERVIU cu Pastorul VIOREL IUGA, Presedintele Uniunii Baptiste si al Aliantei Evanghelice din Romania | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: MESAJ DIN PARTEA PASTORULUI VIOREL IUGA CATRE DOMNUL PRESEDINTE AL ROMANIEI, DOMNUL KLAUS IOHANNIS | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: Viorel Iuga – Notaţi-vă în agendă! 29 noiembrie: post şi rugăciune pentru naţiune! | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: