Samy Tuțac- AVEȚI DREPTATE DOMNULE PREȘEDINTE, ESTE GREȘIT SĂ MERGEM PE CALEA FANATISMULUI…

iohannis

Nu știu ce s-a întâmplat ieri cu domnul Președinte Iohannis și nici nu știu cât l-a deranjat mesajul pe un ton ultimativ al președintelui Alianței Evanghelice din România. Nu îmi este clar dacă domnul Președinte a dat un răspuns neinspirat cauzat de supăratea că un lider creștin important îi cere să-și definească clar poziția față de familie, sau domnul Președinte ne-a făcut cunoscut ce gândește.

Nu pot să cred că domnul Președinte nu știe că demersul pentru modificarea unui articol din Constituție, inițiat de Coaliția pentru familie, este susținut de toate cultele religioase din România, cât și de un număr impresionant de cetățeni. Nu vreau să cred că prin discursul despre „toleranță” vs „fanatism religios” de astăzi, domnul Președinte s-a poziționat împotriva unui demers democratic a 3000000 de cetățeni, fie ei și „fanatici religioși”. Nu pot să cred că domnul Președinte este un exponent al elitelor progresiste globaliste, a căror agendă cuprinde inclusiv distrugerea familiei tradiționale.

Domnule Președinte,
Cu tot respectul care vi se cuvine trebuie să vă spun că ieri ați avut o luare de poziție care ne determină să vă urmărim cu atenție evoluțiile viitoare. Noi, cei 3000000 de cetățeni români nu am cerut nici exterminarea unor minorități sexuale, nici pedepsirea lor pentru ceea ce fac ei în privat și nici nu i-am numit fanatici sexualizați. Noi doar ne dorim ca în România familia să nu fie redefinită conform unor agende progresiste, ci să rămână așa cum a gândit-o Creatorul. Susținerea valorilor creștine nu este fanatism, domnule Președinte, ci modul tendențios în care o minoritate extrem de activă și gălăgioasă încearcă să-și legifereze prin forță perversiunile.

Domnule Președinte,
Tot ce vă cerem noi este să vă exprimați clar poziția despre căsătorie și familie, să acceptați că un demers despre care Curtea Constituțională afirmă că este perfect democratic trebuie lăsat să-și urmeze cursul și să nu puneți piedici acestui demers. Dacă România este o democrație consolidată, atunci lăsați poporul să decidă prin referendum și noi vom accepta decizia majorității, chiar dacă nu o vom agreea. Și dumneavoastră în calitate de Președinte al României trebuie să faceți la fel. Altfel va învinge fanatismul și nu democrația.

Samy Tuțac
P.S. Consider că unele luări de poziție față de declarațiile de ieri ale Președintelui României au fost prea radicale, la fel cum au fost și unele reacții venite din spațiul evanghelic față de mesajul tranșant al președintelui Alianței Evanghelice. Dar am o întrebare, mai ales pentru „moderații” evanghelici: Și dacă președintele Alianței Evanghelice știa ceva despre poziția Președintelui României?

Samy Tuțac

4 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  oct. 20, 2016 @ 07:16:59

  Reblogged this on Pastor Ciprian Barsan .

 2. octavpelin
  oct. 20, 2016 @ 08:52:03

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Vasile Moisiuc
  oct. 20, 2016 @ 09:12:52

  In ziua impăratului nostru……..impăratul dă mana cu batjocoritorii Osea 7:5.Ascultati căpetenii……nu este datoria voastră să cunoasteti dreptatea?Mica 3:1Oare tăcand faceti voi dreptate?Ps 58:1.Vai de cei ce rostesc hotărari nelegiuite si de cei ce scriu porunci nedrepte Isaia 10:1.Faceti rugăciuni… pentru toti cei inăltati in dregătorii 1 Tim 2:2.

 4. Dorian C
  oct. 20, 2016 @ 16:34:46

  Reblogged this on Christ4roNews.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: