Comunicatul Cultului Creștin Penticostal pe tema revizuirii Constituției si afirmațiile dlui președinte Iohannis

Primirea reprezentanților Cultelor Evanghelice din România și a rectorilor Institutelor Teologice Evanghelice

Primirea reprezentanților Cultelor Evanghelice din România și a rectorilor Institutelor Teologice Evanghelice Photo by presidency.ro

Comunicat Sovata 20 octombrie 2016

21.10.2016

Congresul Cultului Creștin Penticostal din România, întrunit la Sovata, în data de 20 octombrie 2016, a adoptat în unanimitate următorul comunicat:

comunicatul-cultului-crestin-penticostal-raspuns-lui-iohannisÎntrucât tema revizuirii Constituției, pătrunsă recent în dezbaterea publică, a generat vii reacții nu doar în spațiul religios, în presă, în mediul virtual (rețele sociale, blogosferă, platforme de comentarii), ci și din partea unor reprezentanți ai statului român, considerăm necesare următoarele precizări:

(1) Dezavuăm atacurile la persoană din partea liderilor spirituali ori a credincioșilor din spațiul religios românesc. Considerăm că în relația dintre instituțiile statului și exponenții mediului confesional este necesară păstrarea unei atitudini de respect reciproc, chiar și atunci când părțile aflate în dialog se situează pe poziții opuse și au convingeri radical diferite cu privire la menirea căsătoriei, instituție pe care o socotim fundamentală pentru buna funcționare a societății și a statului.

(2) Biserica Penticostală susține demersurile întreprinse de Coaliția pentru Familie, concretizate în strângerea celor trei milioane de semnături din partea cetățenilor care doresc fixarea în art. 48 din Constituție a declarației că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”.

Demersul nostru nu izvorăște din „fanatism religios”, cum susține declarația președintelui Klaus Iohannis cu privire la inițiativa Coaliției pentru Familie, ci din convingerea fermă că, procedând astfel, ne exersăm spiritul civic și suntem, totodată, în armonie cu mesajul Sfintei Scripturi (moștenire spirituală a tuturor confesiunilor creștine) și cu vocea Bisericii de-a lungul celor două mii de ani de reflecție teologică. Oricare vor fi fost deosebirile confesionale dintre creștinii aparținând feluritelor tradiții, cu privire la familie a existat, până în zilele noastre, o opinie unanimă: familia are la bază uniunea dintre un bărbat și o femeie.

În virtutea ancorării sale în revelația scripturală, Biserica Penticostală din România nu poate cere binecuvântarea lui Dumnezeu peste o altă forma de uniune maritală decât cea consacrată din zorii umanității și întemeiată pe cuvintele: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat și femeie i-a creat. […] De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de soția sa, și cei doi vor fi un singur trup” (Geneza 1:27; 2:24). Orice altă poziționare cu privire la acest subiect ne-ar pune într-o gravă și ireconciliabilă contradicție cu ethosul comun întregii tradiții iudeo-creștine.

Considerăm că Biserica, în expresia ei instituțională, nu poate și nu trebuie să se substituie statului în procesul legislativ, dar că este important ca vocea ei să nu fie ignorată, cum, din nefericire, se întâmplă deja în unele țări occidentale, dominate de ideologii inflexibile care duc la îngrădirea libertății de expresie și de conștiință, la hărțuirea și amendarea pastorilor, preoților și credincioșilor care nu se supun ideologiei acaparatoare promovate de către stat.

Totodată, solicităm instituțiilor statului care sunt parte din procesul legislativ să nu obstrucționeze demersul civic inițiat de Coaliția pentru Familie. Conform regulilor democrației, ne dorim ca toți cetățenii să se poată pronunța asupra formei art. 48 din Constituție, în urma unui referendum a cărui dată să fie decisă în cel mai scurt timp posibil. Ne exprimăm încrederea că milioanele de cetățeni care au semnat pentru acest proiect, la care se adaugă alte câteva milioane de români care – potrivit cercetărilor sociologice – susțin demersul Coaliției pentru Familie, nu vor fi marginalizate, desconsiderate sau tratate drept cantitate neglijabilă în ansamblul jocului democratic în care suntem cu toții implicați, indiferent de convingeri religioase sau politice.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Biroul de Presă al Cultului Creștin Penticostal

http://www.cultulpenticostal.ro/acasa/

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

 1. Laurentiu B.
  Oct 21, 2016 @ 17:23:02

  Ma bucur sa vad ca fratii mei crestini de alt rit decat cel ortodox iau pozitie comuna cu privire la definirea termenului de casatorie in sens religios. Sa ne ajute Dumnezeu in acest demers ca astfel sa putem lasa generatiilor viitoare o Romanie normala si mai presus de toate Morala. Doamne ajuta!

 2. mike
  Oct 21, 2016 @ 21:31:57

  Dezavuam atacurile la persoana–?? Ioan Botezatorul cu glas mieros cartre Irod – te rog sa nu te superi imparate, dar sa stii –nu vreau sa te supar dar–ceva nu e in regula nu stiu cum sa-spun etc,etc dehhh–- omul nostru avea mesaj de la Domnul dar nu vroia sa supere pe marele imparat–ASTA A FOST MISIUNEA LUI IOAN BOTEZATORUL?? (nu cred ,ne spune biblia cu totul altceva) – Domnul Isus a intrat in templu si sa nu atace persoanele care schimbau banii a trecut pe linga ei mihnit si nu a spus nimic– Realy?? A luat biciul ,a rasturnat mesele a alungat afara pe schimbatorii de bani -A spus––dar voi a-ti facut din casa Tatalui Meu o pestera de tilhari – deci ,atacuri direct la persoane – Cred cu tarie ca din cauza fricii a correctitudini politice, a scaderii stachetei credintei prin tolerante repetate, sa ajuns la apostazia bisericilor de astazi (de aici si curajul citorva de a rasturna valorile morale ale societatii)–iar cind vine unul ,fara frica ,increzator in Domnul – (dau slava Lui DUMNEZEU pentru astfel de OAMENI–) constient ca lucrurile merg rau – sarim noi, sfintii –-spunem ca atacul la persoana e lipsit de correctidudine politicala– E intolerabil ca un presedinte -crestin- sa debiteze fraze cu atac impotriva fanaticilor crestini – iar noi daca raspundem comform scripturii ,se considera atac la persoana– Presedintele trebuie sa reprezinte vointa poporului nu poporul vointa presedintelui.–Mai bine sa darimama gardurile confesionale sa ne unim cu totii in jurul ADEVARULUI -BIBLIC- si DOMNUL ne va da biruinta. –-God bless you bro. Iuga Viorel

 3. octavpelin
  Oct 22, 2016 @ 02:32:17

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Alex
  Oct 22, 2016 @ 08:55:19

  Intr-un cuvant spus, conducerea Cultului Penticostal nu este de acord cu colegul de lupta impotriva raului Viorel Iuga. Nu este de mirare, chiar vicepresedintele Uniunii Baptiste din Romania Otniel Bunaciu este impotriva lui Viorel Iuga. Insa asa cum spune mike, vocea lui Iuga a fost un strigat in pustiul lumii acestuia si nu a fost in zadar. Poporul roman s-a trezit, au inceput sa strige cu totii ceea ce a strigat Iuga. Este uneori bine ca si ^magarul^ (catalogat de catre D. Manastireanu) sa mai strige, cu siguranta ca atunci Domnul vrea sa comunice ceva important.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: