Alianța Familiilor din România – Pretinsul consens științific despre „bunăstarea” copiilor crescuți de homosexuali NU există (II)

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-11-11 18:58:17Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Citeste – Alianța Familiilor din România – Pretinsul consens științific despre „bunăstarea” copiilor crescuți de homosexuali NU există (I)

Săptămâna trecută v-am prezentat conferința susținută la sediul ONU din New York de prof. Mark Regnerus pe tema copiilor care trăiesc alături de „părinți de același sex”. Azi e rândul celui mai recent articol al său, Deturnarea științei: Cum lucrează consensul „nu există diferențe” în ce privește homoparentalitatea (Hijacking Science: How the „No Differences” Consensus about Same-Sex Households and Children Works), publicat de Public Discourse – ziar online al Institutului Witherspoon din SUA.

Afirmația potrivit căreia nu există diferențe între rezultatele copiilor care trăiesc în cupluri de același sex și cei din cupluri straight, apare din modul în care oamenii de știință colectează, analizează și prezintă datele. Ei susțin o concluzie sprijinită politic, nu ceea ce datele au tendința de a dezvălui la valoarea nominală.

Acum aproape cinci ani  am primit, pentru prima oară, date de la firma de cercetare care a efectuat protocolul Studiului Noilor Structuri Familiare (NFSS). La scurt timp după aceea, am început să pun la îndoială consensul cercetătorilor, conform cărora nu există „nicio diferență” între gospodăriile de același sex și cele cu membrii de sex diferit, care au copii. Scepticismul meu nu a fost pe placul breslei din care fac parte.

Analiștii rețelelor de socializare au fixat ulterior modele de „rețele de citare”, în literatura referitoare la părinții de același sex și au concluzionat că există într-adevăr un consens, care pretinde că nu există „nicio diferență.” Eu văd această diferență. Cred că fundamentul acestui consens nu este serios. Este rezultatul unor evaluări timpurii, limitate metodologic, care au format o narațiune susținută politic. Nu este produsul mai multor examinări riguroase, susținute de date de înaltă calitate, adunate  în timp, între țări,  utilizând strategii de măsurare și abordări analitice diferite.

Unele aseamănă dezbaterea asupra științei de a fi părinte de același sex cu cea din jurul schimbărilor climatice. Ei susțin că știința este atât de extinsă, studiile publicate atât de numeroase, iar concluziile atât de copleșitor nedirecționate, că numai oamenii de știință care acționează cu rea-credință ar avea obiecții. Dar acesta nu este cazul acestui domeniu de studiu. Cum putem ajunge la un consens legitim cu privire la efectele pe termen scurt și pe termen lung a unei practici  dintr-o minoritate, despre care datele generalizabile de dimensiuni suficiente pentru  o analiză comparativă valabilă nu au fost disponibile până în ultimul deceniu? Răspunsul, desigur, este că nu se poate ajunge la acest consens, sau, mai degrabă,  nu încă.

Ceea ce avem, mai degrabă, este un consens politizat, generat de o mulțime de mici studii ale unor mici mostre nereprezentative, greșit interpretate, ca aplicându-se la întreaga populație de părinți de același sex. Este-prin comparație cu schimbările climatice, asemănătoare cu a spune că, deoarece temperaturile de suprafață din Taiwan, Togo, și Texas au crescut cu un grad sau două, atunci pe întregul glob trebuie să se fi întâmplat la fel. Oamenii de știință pot mai mult, decât să declare un astfel de lucru, bazat pe dovezi limitate.

De fapt, nu știu alt domeniu al științei în care cercetătorii au atât de puține date  de înaltă calitate, care să răspundă  noilor întrebări de cercetare și care, totuși, sunt atât de rapid folosite pentru a declara aceste întrebări ca având un răspuns final. Nu facem asta în orice alt domeniu sau cu orice altă întrebare.

Unde sunt datele?

O interpretare eronată populară a analizei rețelelor de citare este că există peste 19.000 de studii de calitate asupra gospodăriilor de același sex, cu copii, și că nici unul dintre ele a detectat probleme. Autorii înșiși notează că nu este cazul. Studiul lor a început cu peste 19.000 de „hit-uri” de specialitate a unei căutare online de tip Boolean. Cu alte cuvinte, au existat 19.000 de publicații de pe ISI Web of Science, care au folosit cuvântul „gay” sau „lesbiană” sau „homosexual” sau „același sex” și „părinte” undeva în titlu sau în sumar. Mult mai puține au fost efectiv evaluate în analiza lor (așa cum au arătat). Într-adevăr, orice persoană care acordă o mare atenție acestui domeniu știe că nu sunt aproape la fel de multe studii, față de cum se crede. Cu adevărat, sunt mult sub 100 cele care merită să fie discutate și mai puțin de zece seturi de date, care pot oferi în mod corespunzător informații generalizabile despre populația din  familiile de același sex, cu copii.

Dacă aș fi fost împotriva a  19,000 de studii de calitate, care nu sunt de acord cu mine, aș fi  capitulat de mult timp. Dar asta nu e realitatea științifică. In schimb, cele două seturi de date- dintre care fiecare are probleme semnificative , sunt responsabile pentru majoritatea studiilor pe care se bazează acest „consens”.

În primul rând, 26 evaluări colegiale ale acestor studii, au apărut dintr-o singură sursă de date: Studiul National Longitudinal privind Familiile Lesbiene (National Longitudinal Lesbian Family Study). El a chestionat în mod repetat 78 de culoare albă, educați, ai lesbienelor, ce au fost recrutate pentru a participa.  Este posibil să nu fie o exagerare  ideea că aceștia sunt cei mai influenți șaptezeci și opt de copiii,  din istoria socială și juridică americană modernă. Aproape 25 de ani, comunitatea științifică (și mass-media) a tratat în studii acest grup unic de copii, iar publicului larg i-a fost lăsată  impresia că  acesta reprezintă întreaga populație a copiilor crescuți de mame lesbiene americane . Mai mult decât atât, se  sugerează că acești 78 de respondenți, acum urmăriți timp de aproape douăzeci și opt-ani, sunt încă surse de informații valabile, de încredere. Când copiii adolescenți, cu părinți lesbiene, sunt intermitent intervievați pentru un studiu al cărui rezultat s-a dovedit a fi susținut politic – și, aproape întotdeauna, prezentat în mod favorabil de către mass-media, este ca prudent pentru oamenii de știință să fie sceptici.

În al doilea rând, Studiul Național Longitudinal pentru Sănătatea  Adolescenților   a adus beneficii pentru 44 de cazuri de respondenți cu părinți de același sex, ce au fost prezentați în zeci de  publicații de evaluare colegială. Analiștii au creat în mod obișnuit seturi de date „ajustate” ale copiilor cu părinți singuri heterosexuali sau cu părinți vitregi, pentru utilizarea în comparații. (Cum anume au creat acestea, a rămas de multe ori neexplicat.)

Îngrijorările au crescut, iar 27  dintre cele 44 de cazuri sunt considerate a fi îndoielnice. Recunosc (și am admis), că un număr mic din cele 248 de cazuri NFSS în care un respondent a raportat că un părinte a avut o relație de același sex, au fost discutabile și ar putea fi eliminate (fără a avea efect, chiar). Același lucru , pe o scară mult mai mare, sa întâmplat cu datele recensământului din SUA si Canada. Cu alte cuvinte, acesta este un teritoriu dificil de măsurat cu precizie, iar erori se întâmplă, în ciuda eforturilor de a le reduce la minimum. Nu este exact cum v-ați aștepta, într-un domeniu caracterizat ca afișând un consens clar.

CONTINUARE – http://www.culturavietii.ro/2016/10/24/pretinsul-consens-stiintific-despre-bunastarea-copiilor-crescuti-de-homosexuali-nu-exista-ii/

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: