Coaliţia pentru Familie ~~ MESAJ IMPORTANT ~~ Dacă va exista un referendum, înseamnă că principiile și valorile democratice încă mai funcționează

megaphone

~~ MESAJ IMPORTANT ~~Coaliţia pentru Familie

În ultimele zile am primit întrebări și chiar reproșuri referitoare la presupuse „semnale de simpatie” date prin intermediul paginii către anumiți oameni politici.

Dorim să lămurim aici aceste lucruri:

1. Este și va fi exclusă orice asociere între Coaliția pentru Familie și vreun partid politic.

2. Pe de altă parte, îndeplinirea mandatului care ne-a fost încredințat de cele 3 milioane de semnatari ai propunerii legislative de revizuire a Constituției pentru ocrotirea căsătoriei și a familiei DEPINDE de Parlamentul României. Fără acordul acestuia nu vom avea referendum.

Parlamentul este un organism politic, care reflectă votul dat de cetățenii României. Avem nevoie de un cvasi-consens pentru a se atinge majoritatea de 2/3 necesară votării proiectului de revizuire. Aceasta înseamnă un dialog onest, în limitele mandatului acordat și ale jocului democratic, cu partidele politice și cu reprezentanții acestora.

Știm că este nedreaptă această dependență și că în mod normal referendumul ar fi trebuit declanșat automat după avizul favorabil al Curții Constituționale. Dar nu noi am făcut legile și nici nu ne putem sustrage lor.

Înțelegem că multora dintre voi le displac politicienii. Dar așa funcționează democrația. Alternativele sunt dictatura sau anarhia.

3. Deci, faptul că precizăm, cât putem de neutru, pozițiile unor oameni politici precum Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Traian Băsescu sau Marian Munteanu nu înseamnă nimic altceva decât că recepționăm semnalele pe care ei le transmit și pe care, din motivele de mai sus, NU le putem ignora.

4. Spre deosebire de adversarii noștri, care încearcă să împiedice referendumul, respectiv să schimbe legislația conform agendei lor prin apelul la influența anumitor ambasade sau instituții internaționale, noi subliniem necesitatea ca poporul român să fie cel care să decidă, prin referendum, asupra acestei probleme de importanță vitală pentru existența sa colectivă (doctrina suveranității – Constituția României, Titlul I, art. 2).

În calea referendumului nu mai stă acum niciun obstacol obiectiv. De aceea, viitorul inițiativei cetățenești va fi relevant: dacă va exista un referendum, înseamnă că principiile și valorile democratice încă mai funcționează. Dacă inițiativa va fi îngropată prin respingerea sau amânarea la nesfârșit a referendumului, înseamnă că România și-a pierdut suveranitatea și independența, deciziile și legile fiind diktate de forțe extranee voinței și intereselor naționale.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Coaliţia pentru Familie

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: