Jurnalistul norvegian Bård Siem a fost onorat cu premiu pentru ca a indraznit sa expuna critic Protectia Copilului din Naustdal

stop-barnevernet-jurnalistDistriktsredaktør i NRK, Terje Gilleshammer, mottok prisen for beste nyhetssak på vegne av Bård Siem. Foto: Alf Vidar Snæland

Jurnalistul Bård Siem/NRK a fost onorat cu premiul „Noutatea Anului in Sogn si Fjordane” pentru ca a indraznit sa expuna critic Protectia Copilului din Naustdal.

Traducere AGNUS DEI – SURSA – http://www.smp.no/nyheter/2016/10/23/

Sambata seara la Bergen, Norvegia, a avut loc festivitatea de premieri pentru cele mai bune lucrari jurnalistice a anului.

Bard Siem Broadcasting a fost onorat cu titlul Anul de știri pentru Sogn si Fjordane deoarece a îndrăznit să puna in centrul atentiei  o critica asupra bunăstării copilului în Naustdal, care a luat cinci copii de la părinți.

– În acest an premiul de presa pentru cea mai bună poveste de știri în Sogn si Fjordane merge la o chestiune care este o problema foarte importanta pentru ei si de asemenea, pentru o mulțime de oameni din Norvegia. Acesta este un câmp dificil despre care sa se scrie, iar mulți jurnaliști nu îndrăznesc sa o faca, potrivit juriului de premiere.

Premiul acesta precum si alte premii au fost prezentate de  jurnalistii de la Sogn si Fjordane

Norvegiana

Vant pris for kritisk søkelys på barnevernet.

NRK stakk av med samtlige prisaer under Hauststormen i Bergen lørdag kveld.

Bård Siem og NRK ble hedret med tittelen Årets nyhetssak for Sogn og Fjordane for å tørre å sette et kritisk søkelys på barnevernet i Naustdal som tok vekk fem barn fra foreldrene.

– Årets pressepris for beste nyhetssak i Sogn og Fjordane går til en sak som er svært viktig for dem den gjelder, men den betyr også mye for Norge. Dette er et vanskelig felt å skrive om, og mange journalister våger seg ikke inn i det, heter det i juryens begrunnelse.

Prisene ble delt ut av Sogn og Fjordane journalistlag.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: