Suferința, ca o virtute ! de Viorel Udriște

 

man

”suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare…” Rom.8:18

Este un lucru mai dificil să vorbim despre suferință, această stare de fapt apare în viață atunci când o aștepți cel mai puțin. Se poate crede că cei mai suferinzi sunt oamenii cu o stare materială precară – aceștia fiind mai expuși suferințelor de tot soiul – dar nu este nici pe departe așa. Cei mai înstăriți dintre oameni, au suferințele lor, dar sunt suferințe ascunse, numai de ei știute; nu sunt suferințe de genul lipsurilor… sunt altele mult mai mari și mai profunde. Dar aceștia știu foarte bine să le mascheze și nouă ni se par că sunt destul de fericiți… dar realitatea fiind de fapt alta !

În Scriptură suferința este considerată o apariție nedorită în lumea creată; creațiunea a fost făcută bună, dar atunci când a intrat păcatul în lume… odată cu acesta și-a făcut apariția: boala, suferința și moartea ! Suferința a venit în lume sub forma conflictului, durerii, necazului, descompunerii, muncii trudnice si a morții. (Gen. 3:15-19)

Sunt foarte multe întrebări care se pun atunci când credincioșii suferă; pentru unele se pot găsi oarecum niște răspunsuri, dar pentru cele mai multe, acestea vor fi disponibile numai în cerul lui Hristos ! Un lucru este cert: suferința a venit de la Diavol ori Satan și se manifestă printre oameni așa cum dorește el, asta este o realitate. Dar Dumnezeu deține controlul tuturor lucrurilor, adică orice lucru care se poate face în ceruri sau aici pe pământ se face numai și numai după cuvântul Lui ! Dacă El nu dorește un lucru, acel lucru nu se va face niciodată, și nu se va întâmpla niciodată, pentru că nimic nu poate trece peste voia lui Dumnezeu ! (Amos 3:6 & Isaia 45:7) Deci putem afirma pâna la urmă că orice suferință vine din „Mâna Domnului” pentru că El controlează și stăpânește suferința !

Pentru unii suferințele au fost pentru mântuirea sufletului (Isaia 38:17), vorbim despre Ezechia împăratul lui Iuda; pentru alții suferința a venit din cauza păcatului, exemple avem cu duiumul… diferența este că pentru unii suferințele au avut o limită de timp, iar pentru alții acestea sau extins către veșnicie; iar pentru altă categorie de oameni suferințele au venit așa… pentru încercarea credinței care aduce după aceea, multă și îndelungă răbdare. (1Petru 1:7)

suferința este umilitoare – nu ar trebui să ne fie rușine de suferința noastră, Satana va profita la maxim de această situație, și ne va ispiti și mai tare, lucru foarte adevărat; va încerca să ne facă să ne simțim vinovați și rușinați. Nu orice suferință este din cauza păcatelor personale, dacă ar fi așa….toți am avea de suferit ! Și încă cum… !? Prin suferință trecem numai prin puterea lui Dumnezeu, pentru că în aceste cirmumstanțe se manifestă puterea lui Dumnezeu.

suferința „produce” laudă la adresa lui Dumnezeu – în suferință, închinarea noastră devine aproape nulă, mulțumirea nu se mai arată… s.a.m.d. Adevărata credință nu cere o justificare imediată a suferinței și va accepta în tăcere hotărârea lui Dumnezeu. Apostolul Pavel dădea slavă lui Dumnezeu în suferință și căuta să se înconjoare cu oameni care să-l înțeleagă. (F.A. 16:22-25)

Să nu uităm că Hristos a suferit cel mai mult decât oricine altcineva (Isaia 53:3) pentrru că Dumnezeu a hotărât să-L zdrobeasă prin ce…? Dumnezeu l-a născut în umilintă – pentru că nu s-a găsit un loc și pentru El – și la zdrobit prin suferință, așa a găsit El cu cale ! (Isaia 53:10)

Dumnezeu îi spune profetului Isaia că, nici focul, nici apa nu-L va opri pe Acesta să fie cu poporul Său în suferință. Până la urmă vechile suferințe vor fi uitate: „căci vechile suferinţe vor fi uitate, vor fi ascunse de ochii Mei.” (Isaia 65:16); iar pe noul pământ și în noul cer suferința a fost abolită: „Căci iată, Eu fac ceruri noi şi un pământ nou; aşa că nimeni nu-şi va mai aduce aminte de lucrurile trecute şi nimănui nu-i vor mai veni în minte.” (Isaia 65:17) & „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apoc.21:4)

Lucrarea lui Hristos pentru noi nu este să ne scape de suferințele omenești, de care a avut și El parte și să ne scape de cele viitoare, de moarte și pierzare veșnică ! „Ea va naşte un Fiu şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” (Matei 1:21)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: