TVR – Familia Nan şi-a luat copiii înapoi. Judecătorii norvegieni au dat în unanimitate sentinţa de reîntregire a familiei

dumitru-si-mihaela-nan

Familia Nan şi-a luat copiii înapoi. Judecătorii norvegieni au dat în unanimitate sentinţa de reîntregire a familiei

Victorie în instanţă pentru încă o familie de români din Norvegia, despărţită forţat de copii. După un an de suferinţe, soţii Nan şi-au primit înapoi copiii luaţi de autorităţi şi plasaţi într-o altă familie, pe motiv că ar fi fost bătuţi. Este a doua familie de români, după soţii Bodnariu, care învinge astfel Autoritatea pentru Protecţia Copilului din Norvegia.

Ultimul an a fost un adevărat coşmar pentru familia Nan. Dumitru şi Mihaela au stat departe de cei doi copii ai lor, pe care Barnevernet i-a luat şi i-a plasat într-o altă familie, pe motiv că acasă ar fi fost bătuţi. Un tribunal din Norvegia a considerat însă că autorităţile de la Protecţia Copilului au făcut o nedreptate. Familia trebuie reîntregită, au decis judecătorii.

Sentința a fost dată în unanimitate de completul de judecători. (…) Deciziile date de justiția norvegiană ne arată că există, încă, dreptate chiar și în aceste vremi tulburi, dacă dăm dovadă de solidaritate și de împreună-pătimire cu frații noștri și dacă nu capitulăm în fața forțelor care destructurează familia și societatea, a spus părintele Macarie Drăgoi.

Soţii Nan şi-au văzut împlinite astfel toate rugăciunile pe care le-au făcut zi de zi, noapte de noapte, un an întreg.

Dumitru şi Mihaela au rămas fără cei doi copii în octombrie anul trecut. Fetiţa lor a spus că a fost bătută. Aşa că soţii Nan au fost chemaţi la poliţie, interogaţi şi anunţaţi că angajaţii de la Protecţia Copilului i-au luat pe cei mici şi i-au plasat într-o altă familie, la 300 de kilometri distanţă. Părinţii au primit dreptul de a-i vizita câte două ore pe săptămână.

Încercările prin care au trecut familiie Nan și Bodnariu ne-au adus mai aproape unii de alții și ne-au trezit la realitatea dură a provocărilor lumii în care trăim, a spus părintele Macarie Drăgoi.

Decizia în cazul familiei Nan vine la câteva luni după ce şi soţii Bodnariu au învins Barnevernet în instanţă. În iunie, aceştia au reuşit să-i ia înapoi pe cei cinci copii ai lor, ajunşi în custodia autorităţilor.

Reclame

12 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  Oct 24, 2016 @ 03:38:19

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. douavieti2015
  Oct 24, 2016 @ 06:54:26

  Siii copilasii sunt acum in casa cu parintii? Li i-au inaipoiat si fizic sau au doar hotararea si urmeaza sa-i primeasca?

  • rodi
   Oct 24, 2016 @ 12:32:14

   saptamana aceasta treubie sa fie inapoiati parintilor. Vom anunta imediat ce vom afla aceasta mare bucurie!

   • douavieti2015
    Oct 24, 2016 @ 15:20:35

    Ii dam glorie Domnului! Abia astept sa aiba copilasii acasa cu ei, apoi Domnul sa-i ocroteasca in drum spre tara.
    Am vazut 2 de „i” in plus… Laptopul meu face chestii ciudate… Deschide pagini, inchide pagini, face playere full screen, le micsoreaza apoi, le porneste, le opreste… Lucrul cel mai dubios este cand inchid pagina youtube, ies din ea de tot cu X si in continuare se reda ce era in player: cantare, predica. Adica nu este nimic deschis pe laptop, decat el (nici macar vreun folder, e in stand-by cu totul inchis pe el), si totusi merge predica in continuare, sau cantarea… Acum vreo saptamana am deschis youtube sa caut ceva si cursorul a inceput singur sa se miste, si derula pagina sus-jos, se oprea, iar incepea, deschide singur player…
    Patesc lucruri ciudate si cu telefonul, multe lucruri ciudate. Si astea de vreo 2 luni.
    Am spus toate astea, fiindca inainte sa trimit un comentariu sau sa postez pe blogul meu ceva, eu verific sa nu fie vreo litera in plus sau in minus, iar cuvantul „si” era normal. Ciudat…
    Se intampla lucruri ciudate…

    • rodi
     Oct 24, 2016 @ 15:26:45

     bine ca nu numai eu patesc lucruri ciudate. Saptamana trecuta am publicat un articol ca dupa 4 zile sa-l vad ca e ciorna si dezactivat. Sau aprob comentarii pe telefon si le vad la pagina, aprobate si vin acasa si intru sa aprob cele mai noi comentarii si iar le gasesc acelea care deja le-am aprobat si sunt neaprobate. Si multe altele. Sau cand corectez ceva in titlu postarii si un cuvant e schimbat si altul, nu… Ciudat de tot… 🙂 Cum zic, imi pare rau ca ti se intampla, dar macar stiu ca nu numai mie mi se intampla, ca uneori imi vine s aplang cand vad ce imi facem ca odata ce am publicat ceva, chiar daca corectez, cand se da share pe FB o sa apara tot cu greseala initiala…

 3. douavieti2015
  Oct 24, 2016 @ 16:06:01

  O fi de la laptop-uri sau telefoane, sau „omul negru” ne incruca planurile? Nu ma refer la satan, ci la cei din umbra…
  Atunci cand imi derula pagina youtube sus-jos, cursorul nu se vedea, dadeam cu degetul pe mouse-ul laptop-ului si nu se intampla nimic altceva decat ce voia el sa faca… Nu puteam prelua comanda asupra aparatului…
  Am completat pe site-ul unui magazin acum vreo luna o bucata dintr-un chestionar in urma unei cumparaturi. Abia completasem cateva intrebari, dar apucasem sa-mi dau numele si telefonul la intrebarea daca ma pot ei contacta, dar m-am razgandit si am iesit din pagina de tot cu X. Nu am sters ce scrisesem, dar nici nu am dat „Trimitere”, abia incepusem chestionarul. A doua zi am primit telefon de la managerul magazinului in care imi spunea tot ce scrisesem acolo. Nu mi-a venit sa cred, fiindca nu trimisesem, ci iesisem din pagina cu X. Cum se trimisese ce apucasem sa completez???
  L-am intrebat si a spus si el ca nu e completat decat vreo 10%… Si se mira si baiatul de ce nu am completat pana la final. Dar eu nu trimisesem, si nici nu ai cum sa trimiti, fiindca butonul „Trimitere” este doar la finalul sondajului sau chestonarului… Fiindca daca te intorci cu „Back”, tot nu ai cum sa trimiti, decat de pe ultima pagina cu intrebari… Deci, cine mi-a trimis chestionarul si de ce? Laptop-ul? Sau altcineva care se amesteca in viata noastra?
  Iar la telefon sun, imi raspunde apoi vine ton de ocupat dupa 1-2 secunde de vorbire. Sun inapoi (am sunat si de 30 de ori in vreo 2 ore) si suna doar ocupat. Si asta doar la crestini… Oare de ce nu mai reusesc sa vorbesc cu copiii Domnului cateodata?
  Plus treaba cu ecoul vocii mele care se aude mai tare decat imi aud vocea personala. Deci vorbesc, si la 1-2 secunde imi aud vocea in telefon mai tare decat vocea mea, chiar daca dau sonorul mai incet la telefon…
  Plus ca ma suna oameni care-mi spun ca i-am sunat…………. si nu i-am sunat….
  Sau ma suna oameni, eu nu pot raspunde atunci, mi se inregistreaza apel pierdut, iar lor le intra robot care le spune ca abonatul nu poate fi contactat. Pai cum, daca la mine suna telefonul??? Cum sa-i intre robot ca si cum ar fi telefonul inchis, sau nu as avea acoperire?
  Ciudate si vad ca patiti si dvs. Intr-adevar, ciudat…
  Ei, vine ea ziua cand nu vom mai avea nevoie de laptop, si nici de telefon!
  Slavit fie Domnul!

  • rodi
   Oct 24, 2016 @ 19:59:10

   Sa vina ziua aceea, ca eu nu am mare incredere in tehnologie pentru ca poate sa fie manipulata foarte usor. Si poate altii vor citi si vor crede ca exageram, dar ce nu inteleg e de ce iti arata ca ai complectat ceva pe computerul sau laptopul tau. cum am patit eu, apoi si i-am dat share pe FB si a mers. Daca nu era live postarea, nu aparea nimic la FB. Ca apoi sa fie inapoi la ciorne inactive. Cine stie. Poate ca si noi gresim si nu ichidem bine paginile sau computerul, dar oricum prea multe se intampla si cateodata cand e o predica tare si nici cum nu imi merge postarea sau distribuirea, sigur ca consider ca e un ghinion aparte. Este un frate de la care postam din cand in cand si de multe ori se intampla la articolele dinsului. Dar, macar astea sunt lucruri mici si nu se compara cu suferintele si problemele care le au altii, asa ca nu ave mdecat sa multumim Domnului pentru toate si pentru ajutorul Sau la orice pas!

 4. octavpelin
  Oct 25, 2016 @ 02:43:18

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 5. douavieti2015
  Oct 25, 2016 @ 05:21:12

  Amin!

 6. Juan Carlos
  Oct 25, 2016 @ 11:23:37

  Oare nu e o tactica pentru a-i determina pe imigranti sa paraseasca Norvegia? Iti iau copiii in mod abuziv si dupa ce ii recapeti, la capatul unor dramatice eforturi, decizi, ca si fam. Bodnariu ca e mai bine sa pleci pentru ca altfel situatia s-ar putea repeta oricand.

  • rodi
   Oct 25, 2016 @ 11:33:09

   nu, tactica lor este sa fure copiii si apoi sa plece parintii ca sa nu le mai dea probleme. Sistemul Protectiei Copilului nu are suficienti copii care sa-i dea cu plata spre ingrijire prieteilor si rufelor funstionarilor. Pana si presa norvegiana se trezeste la aceasta realitate ca banul e motivatia nr. 1 pentru confiscarea copiilor.

 7. Trackback: VIDEO – Copiii familiei Nan s au întors acasă | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: