Vrem sa vindem ? Pentru ca vor sa cumpere tot!

bribing-god

Vrem sa vindem ?
Pentru ca vor sa cumpere tot!

Sorin Cigher profileDe când mă știu, România are ceva de vânzare. Pe vremea dictatorului lucrau toți, de la pușcăriași, elevi, studenți, soldați și până la muncitorii in trei schimburi. Și totuți, duceam lipsă. Stăteam ore în șir la coadă pentru un pachețel de unt, aveam pâine cu rația, făceam temele la lumina lămpii și duceam lipsă pentru că se vindea tot! Elevii culegeu măceșe, cartofi, depănușau porumbul, adunau de pe câmp, munceau pentru viitor… Al cui?

Între timp, revoluția ne-a adus libertatea și n-am știut ce să facem cu ea. Dar continuăm să facem ce știm mai bine, adică… vindem! Trimitem în străinătate proaspăt absolvenți de medicină, tineri iluștri, oameni harnici, păduri, fabrici… și cumpărăm, pe preț mare, rebuturile Occidentulu. Suntem liberi, dar fără identitate, fără scop, manipulați de planurile țesute cu grijă dincolo de cortină.

Ne vindem, încet, pe noi înșine. E drept că am dat aproape tot, dar mai avem o credință strâns legată de principii și valori. Vor să ni le cumpere și pe acestea, să le terfelescă prin noroiul necredinței lor. Se negociază pe ascuns. Se stabilesc prețuri, se fac oferte pentru ce avem mai scump: familia.

Dragi români, nu mai suntem de vânzare! Nu ne vindem identitatea de țară creștină! Nu vindem viitorul copiilor noștri! Preferăm să rămânem în urma țărilor occidentale, dar stăpâni pe deciziile noastre.

Stimați politicieni, oricât vi s-ar oferi, nu suntem de vânzare! Dumnezeu a plătit ce-a avut mai scump, singurul Său Fiu, ca să ne răscumpere. Îi aparținem, așadar, negociați cu El! Pe multe case din Roșia Montană stă scris cu litere de-o șchioapă: „Această casă nu este de vânzare!”
Înțelegeți, dragii noștri, ne-am trezit, nu mai suntem de vânzare! Familia e prea valoroasă pentru a fi negociată!

Sorin Cigher

5 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  oct. 26, 2016 @ 23:10:37

  Ori cum, pe cei tari in credinta nu-i poate vinde nimeni –mai au totusi o posibilitate sa-si vinda ei sufletele -diavolului- si ce e mai dureros, tocmai ei ,care se considera credinciosi-sunt doar , niste pseudo-crestini ,,morminte zugravite – se vind pentru un blid de linte– Macar ca vad -vad dar nu pricep –macar ca aud –aud ,dar sa nu inteleg– fiindca pricep si inteleg doar cei ce au Duhul Lui Dumnezeu in ei- AMIN–La sfirsit va venii si rasplatirile–Rom.-2-6–13. God bless Romania.

 2. octavpelin
  oct. 27, 2016 @ 02:50:29

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. douavieti2015
  oct. 27, 2016 @ 06:44:21

  Amin!

 4. ilie georgeta
  oct. 27, 2016 @ 08:33:13

  …EU ZIC CA , DACA SE VINDEA SE SI FACEA CU BANII AIA CEVA …DECE NU RECUNOASTETI CA IN TIMPUL LUI CEAUSESCU , AVEAM TOTI CASEM AVEAM PIINEA ASIGURATA ,ATIT CIT ERA, CEAUSESCU FACEA ECONOMIE ,PENTRUCA , STIEA CU CINE ARE DEA FACE CA TOTI DE PE LIGA EL ,ERAU NISTE HOTI SI NISTE PERVERSI IL MINTEAU CU NERUSINARE SE FACEA PORUMB SI IL BAGA SUBT PAMINT SI IL ARDEA …POATE CA NU-I ADEVARAT , DAR ASA AM AUZIT SI EU PRINTRE OAMENI …IAR FOC , NU SE FACE FARA FUM …FARA SA CEARA AJUTOR NIMANUI , CEAUSESCU A LUMINAT TOATA ROMINIEA A TRAS APA IN TOATA TARA …SI CITE ,SI CITE… A FOST UN OM MAI CEVA DECIT TOTI OAMENII AIA CARE VOI II CREDETI ,CA SUNT PRECUM AISTEIN , DAR NU IN FOLOSUL CUIVA AU FOST TOTI ACEI OAMENI , CI FIECARE CAUTA SA FIE SCRIS IN ISTORIE …SI SUNT …DAR NU ASA AR FI TREBUIT SA SE SCRIE DESPRE EI ,CI ASA CUM A FOST DE FAPT NISTE OAMENI CARE AU VRUT RAUL OMENIRII, NU CUM CEAUSESCU , CARE ERA CU ADEVARAT UN OM AL PACII SI BUNASTARII…

  • rodi
   oct. 27, 2016 @ 08:47:38

   nu sunt de acord cu dvs. Parintii mei ne povesteau cum stateau la rand pentru paine si ulei cu cartele si de multe ori veneau acasa cu mana goala. Era foamete. Era intrerupt curentul, nu era apa calda nici macar la blocuri. Daca vorbiti cu oameni mai batrani, va povestesc ei care a fost realitatea. In plus, erau informatori pe tot locul si oamenii vorbeau in soapta in propria casa. Iar crestinii erau marginalizati, greu intrau la facultate sau la posturi, fara sa devina membri comuisti ai partidului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: