„Căsătoria” între persoane de același sex nu este cauza, ci efectul disoluției familiei. De ce a pierdut Occidentul bătălia pentru căsătorie și familie

gay-marriage-foto-columbus-dispatch

Căsătoria naște o sferă de autoritate din care Statul trebuie să se retragă: cea a autorității parentale. Ea oferă cetățenilor autoritatea și baza morală pentru a rezista invaziei Statului.

În urmă cu 6 ani, autorul conservator Stephen Baskerville avertiza publicul din Occident: „căsătoria” între persoane de același sex nu este cauza, ci efectul disoluției familiei și căsătoriei. Așa încât cheia continuării cu succes a bătăliei pentru familie este adresarea a 3 subiecte: starea reală a familiei, drepturile parentale și concepția asistențială asupra familiei. De asemenea trebuie înlocuită abordarea defensivă cu cea pro-activă. Altfel, spune S. Baskerville, vom continua să pierdem: referendumurile, petițiile, legile și uneori chiar prevederile constituționale pot fi anulate, nedemocratic e adevărat, de judecătorii-activiști.

Anii trecuți de la publicarea articolului au verificat cum nu se poate mai neplăcut veridicitatea afirmațiilor publicistului american: practic, toate statele occidentale au cedat în fața pretențiilor lobby-ului homosexual. Ce învățăminte putem trage de aici în România, unde o campanie de revizuire a Constituției este în plină desfășurare? Două principale și foarte importante: 1. „Căsătoria” între persoane de același sex nu este cauza, ci efectul disoluției familiei. 2. Căsătoria naște o sferă de autoritate din care Statul trebuie să se retragă: cea a autorității parentale. Ea oferă cetățenilor autoritatea și baza morală pentru a rezista invaziei Statului. Este deci explicabil de ce organizațiile care luptă pentru căsătoria unisex sunt și susținătoare ale limitării autorității parentale.

Divorțul de realitate

de Stephen Baskerville

Doctor în științe politice la London School of Economics. Profesor la Universitatea Howard și la Colegiul Patrick Henry din SUA. Expert în dreptul familiei.

Traducere după The American Conservative, 22 noiembrie 2010

Apărătorii căsătoriei trebuie să facă față unor fapte dure sau vor pierde lupta, și, odată cu ea, destul de probabil, libertatea lor religioasă. Dispoziția dată de judecătorul Vaughn Walker, ce anulează Propunerea nr. 8 [Proposition 8, numele dat legii aprobate prin referendum de cetățeni pentru protejarea prin constituția statului California a căsătoriei, dar anulată de o instanță în 2010, n. tr.] în California, arată că dacă nu se va demonstra cu motive foarte specifice de ce căsătoria între persoane de același sex este distructivă din punct de vedere social, aceasta va fi legiferată.

Cu conservatori marcanți precum Glenn Beck și Ann Coulter, ce întăresc rândurile „americanilor influenți” care conform revistei National Review consideră „opoziția față de căsătoriile între persoane de același sex ca fiind irațională în cel mai bun caz și bigotă în cel mai rău caz”, nu putem să ne bazăm pe afirmații vagi conform cărora căsătoriile între persoane de același sex le slăbesc pe cele adevărate, când acest lucru nu se întâmplă, de fapt.

Multe absurdități au fost scrise de către oponenții căsătoriilor între persoane de același sex, în timp ce multe adevăruri important nu au fost auzite. Confruntându-ne cu realitatea, putem câștiga nu numai această bătălie, ci și altele mai importante care implică declinul familiei și anomia socială pe care o produce.

În primul rând: căsătoria există, înainte de toate, pentru a îl responsabiliza pe tată față de familia sa.

Acest fapt este unul „incorect politic”, dar de necontestat. La scară largă, divorțul aduce cu sine lipsa tatălui, nu lipsa mamei. Așa cum Margaret Mead arăta acum ceva timp – da, Margaret Mead, aparținând stângii politice avea dreptate – maternitatea este o certitudine biologică, paternitatea este construită social. Tatăl este veriga cea slabă în liantul familiei, iar fără instituția familiei el este ușor de înlăturat.

Consecințele nereușitei de a îi lega pe bărbați de descendenții lor sunt evidente în întreaga lume. Din America profundă și rezervațiile pentru nativii americani [amerindieni, n. tr.] până în nordul Angliei, periferiile din Paris și în mare parte a Africii, lipsa tatălui – nu sărăcia sau rasa – este principalul prevestitor al oricărei patologii sociale în rândul tinerilor. Fără tați, adolescenții deveni rebeli, iar societatea ajunge în haos.

CONTINUARE – http://www.culturavietii.ro/2016/10/27/divortul-de-realitate-de-ce-pierdut-occidentul-batalia-pentru-casatorie-si-familie/

Anunțuri

3 comentarii (+add yours?)

 1. Ghita Lavric
  Oct 27, 2016 @ 23:05:08

  ..AM DESCOPERIT CEVA ALARMANT in articolul complet..iata citatul–– „Chiar dacă republicanii ar reuși să obțină definirea căsătoriei în constituție ca fiind o relație între un bărbat și o femeie, un judecător oarecare de oriunde ar găsi un înțeles nou pentru cuvintele ”bărbat” și ”femeie” sau pentru cuvintele ”între” sau ”relație” sau pentru oricare alte cuvinte care ar apărea în amendament”.––CEEA CE INSEAMNA CA TOATE EFORTURILE NOASTRE DE A DEFINI FAMILIA CA casatoria dintre un barbat si o femeie SUNT UN ESEC ,satan este cu un pas in fata..NU ESTE SUFICENT ATAT….TREBUIE DEFINIT CE ESTE BARBATUL si CE ESTE FEMEIA…CACI SUBTILITATEA RAULUI ESTE MARE…Trebuie mers la anatomie ?..Alt citat din articol..–,,Acest lucru se întâmplă deja. Marea Britanie le permite transsexualilor să își falsifice certificatele de naștere retroactiv pentru a indica faptul că s-au născut de genul pe care ei îl aleg” si,,„Căsătoria între un bărbat și o femeie va fi distrusă pentru că ”bărbat” și ”femeie”– nu vor însemna altceva decât faptul că cineva se simte fie bărbat, fie femeie.”..VA LAS SUBIECT DE DEZBATERE caci e foarte serios……Trebuie sesizata si Coalitia pentru familie….caci castigam o batalie dar pierdem razboiul…Nu putem merge in acest razboi doar cu intelepciunea noastra, ci avem nevoie ca lupta sa fie prin credinta si calauzire divina ,, Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.Efeseni c 6 v12……sau vi se pare lipsita de importanta observatia ? ! Editorialul are si alte lucruri profunde la fel de importante ,ca implicatii practice cu efecte colosale….Domnul sa binecuvinteze pe cei ce au tradus si preluat mesajul ,pe care il consider un raspuns divin … Asteptam opinii !.––

 2. gabrielmarinescu1960
  Oct 28, 2016 @ 01:30:55

  Principala cauza consider ca este casatoria din interes care nu doar ca nu a fost scoasa in afara legii sau sa i se fi gasit limitari,ci a fost incurajata chiar de media,cei si cele ce o faceau in loc de a deveni niste oameni detestabili,deveneau eroi,vedete ce mai incasau si bani de pe urma actiunii lor imorale!Cum sa te casatoresti cu cineva cu varsta tataului sau chiar a bunicului si apoi daca din acest mariaj aparea un copil divortai si ramaneai si cu bani multi care te scuteau de griji pe tot restul vietii?Nu este echivalent cu o talharie,cu un furt,cu o escrocherie?Si in loc de afi descurajat acest fenomen,de a se recurge la legi care sa descurajeze chestia asta ea a fost incurajata tot mai mult devenind un mod de viata,un tel al generatiei tinere ce dorea sa”sara”peste munca!De aici s-a inceput devalorizarea ideii de familie precum si usurinta cu care se obtinea divortul cu toate avantajele lui!Cineva casatorit din interes ar trebui in momentul divortului sa primeasca o pedeapsa legala si nici un ban de la cel parasit si IN NICI UN CAZ COPILUL!Copil prin care se obtine o pensie alimentara de zeci sau chiar sute de mii si uneori milioane de euro!Daca legile ar fi fost altele acest fenomen toxic social ar fi fost descurajat si familia ar fi insemnat mult mai mult decat a ajuns sa insemne!

 3. octavpelin
  Oct 28, 2016 @ 03:25:54

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: