Rodirea Cuvântului – de Viorel Udriște

youngmenstudyingbible FOTO MoodyChurchofChrist

Rodirea Cuvântului

„ …cei ce vă temeţi de Dumnezeu, vouă v-a fost trimis Cuvântul acestei mântuiri.” (F.A. 13:26)

Viorel UdristeNevoia fundamentală a celor ce aud Cuvântul lui Dumnezeu este înnoirea minții; viața creștină trebuie trăită pe baza concepțiilor influențate de Cuvânt. Evanghelia nu mai trebuie amestecată cu înțelepciunea lumii (nici nu merită făcută o comparație între ce ne-a lăsat Dumnezeu și ce ne oferă lumea), aceasta trebuie însușită de fiecare cu multă stăruință și în orice vreme. „Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înțelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.” (Col.3:16)

„Cuvântul” este mesajul revelat de Dumnezeu prin Hristos, mesaj care trebuie: răspândit, predicat și ascultat; Cuvântul lui Dumnezeu produce efecte și lucrează în cei care sunt atrași de învățătura Scripturii: „atunci când aţi primit Cuvântul lui Dumnezeu… l-aţi primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, aşa cum şi este în adevăr, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care lucrează şi în voi care credeţi.” (2Tes. 2:13)

credință – „credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Rom.10:17)

naștere din nou – „fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.” (1Petru 1:23)

hrană duhovnicească – „și, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire,” (1Petru 2:2) & „Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.»” (Matei 4:4)

biruință asupra păcatului – „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Ps.119:11) & „V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi şi aţi biruit pe cel rău.” (1Ioan 2:14)

sfințire – „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” (Ioan 17:17) & „Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.” (Iacov 1:22)

Acestea sunt efecte ale Cuvăntului lui Dumnezeu, care duc la mântuirea sufletului celui ce crede acest Cuvânt, care este numit și cuvântul vieții (Fil.2:16), cuvântul adevărului (Efes.1:13), cuvântul mântuirii (F.A. 13:26), cuvântul împăcării (2Cor. 5:19) și cuvântul crucii (1Cor. 1:18)

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: