SERVICIUL DE INMORMANTARE A FRATELUI POP ANDREI

Manuela Pop, sotia pastorului Andrei Pop:

Andrei Pop – sotul cel mai pretuit.
Fiu mult iubit,
Frate drag,
Ginere ales,
Cumnat scump.
Prieten de dorit.
Dar mai presus de toate, fiu rascumparat al Tatalui pe care l-a slujit cu toata inima.
Frate mai mic al Domnului Isus, Cel care l-a spalat si l-a curatat de orice pacat.
Inima mereu cautatoare de indemnurile si sfintirea Duhului Sfant.
Dumnezeu a facut mare binecuvantare familiei Pop, Saveta si Aurel in ziua de 26 iunie, 1988. Prin venirea pe lume al intaiului lor nascut, Andrei, urmat de mezinul familiei la trei ani distanta, unde au fost crescuti intr-un camin iubitor, invatand de mici sa-L iubeasca pe Dumnezeu mai presus decat orice.
Urmandu-si de-aproape Salvatorul si Mantuitorul, Andrei a incheiat legamant in apa botezului cu Stapanul Universului la varsta de 14 ani, de cand i s-a dedicat cu toata inima sa. A urmat facultatea de teologie, licenta si master din cadrul Universitatii Emanuel din Oradea, loc al binecuvantarii si al cresterii spirituale in care caracterul sau bland a fost slefuit si pregatit de Dumnezeu pentru o mare lucrare pe care avea sa o faca alaturi de colegi dragi si de profesorii pe care-i admira.
In anul 2011, plin de energie si entuziasm in lupta de a cuceri suflete pentru Hristos si-a inceput lucrarea de pastorire a Bisericii Emanuel din Cehu Silvaniei, cu o inima dedicata si plina de dragoste pentru fratii pe care-i iubea mult si de care a fost iubit mult. In acelasi an, a inceput sa se implice activ prin Asociatia Hepsibah Romania in institutiile orasului Cehu Silvaniei, locuri pe care le-a indragit si le-a pretuit. Pentru oamenii pe care i-a gasit trecandu-le pragul, relatia sa destul de stransa cu casa de copii si cu gradinita Cehu Silvaniei, ii dadea energie in a se investi fara sovaire in vietile copiilor pe care-i iubea. De asemenea, era implicat la azilul de batrani unde s-a daruit prin predicarea Cuvantului impreuna cu prietenul sau bun, Feri. Aproape de inima sa a fost lucrarea cu tinerii de la Zalau. pe care-i pretuia si dorea sa le slujeasca prin traire si invatatura, petrecand impreuna seri de har in studiul Cuvantului sfant.

In anul 2012, Dumnezeu i-a aratat-o pe cea aleasa din vesnicie pentru el, pe mine. Dupa cea mai frumoasa prietenie, calauzita pas cu pas de Creatorul nostru, am rostit legamintele de casatorie in 3 august 2014 pentru a petrece impreuna 2 ani, doua luni si 22 de zile de bucurie impreuna cu Dumnezeul caruia i-am slujit. Suntem binecuvantati cu o fetita pe care Andrei n-a apucat sa o cunoasca, dar pe care a iubit-o si a asteptat-o cu nerabdare. De acum, asteptarea ramane pe o singura parte. Sot ce si-a iubit sotia precum Hristos biserica, Andrei s-a jertfit pe altarul dragostei printr-o traire curata, demna de fiu al lui Dumnezeu- iubind, suferind, iertand, acoperind totul. O viata traita spre folos vesnic. Viata lui Andrei nu s-a terminat. Ceea ce a ramas este doar lutul care se frange. De abia acum, el a intrat in adevarata viata. Si-a dorit atat de mult sa fie in prezenta lui Dumnezeu incat Cel prea bun l-a chemat acasa cu bratele larg deschise, la momentul potrivit, hotarat din vesnicie.

Inima sa ne fie indreptata spre Dumnezeul pe care Andrei l-a slujit cu toata inima lui si pe care abia a asteptat sa-l vada fata in fata. Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El.

Now, I have some words in English for our American family. One of the greatest blessings in Andy’s life was meeting his US family, the Hepsibah family. It is hard to imagine a stronger and closer friendship than the one between Andy and Joey, his best friend, his mentor, that he could talk to and laugh with for hours and hours , day or night. Or, stronger faith relationships than the one he had with dr. Kelly, who would call him ‘Popa de la Cehu’. With preacher John, who would always encourage him. With bunica, with miss Gerry, our prayer warrior, with Pastor Jimmy who would always support him. With his American mother, miss Deborah. With Ed and Glenda Jones, Dean Burton, uncle Stevie, the MacArthurs(?). His brothers Josh and Caleb. Isaac and Kayla and family. Although miles and miles away, Hepsibah family was in his heart and mind every day. All day long he would talk about the last or the coming mission trip. He was half Romanian and half American, I always told him. You have heard that his life has ended. Do not believe a single word of it. At this very moment, Andy is more alive than he has ever been, gazing at his sweet Savior’s face, rejoicing in His presence like he has always wanted. Are we all not so jealous of him right now? We will always love Andy, but we will love God, Andy’s God, even more.

Vezi – Serviciul de priveghi al fratelui Pop Andrei – 27.10.2016

Serviciul de inmormantare al fratelui Pop Andrei – 28.10.2016

Dorim sa postam mesajul fratelui Marius Cruceru pentru fratii nostri si va indemnan ca toti sa ne rugam pentru Manuela si fetita care se va naste in curand. Dumnezeu sa le intareasca pe amandoua si sa le poarte grija prin cei din jurul ei. Dumnezeu sa managie parintii, fratele lui Andrei si pe toti cei ce l-au iubit pe fratele Andrei Pop. Iar saca Dumnezeu va da indemnul, mai puteti sa sprijiniti aceasta familie si asa:

Citeste si –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: