Marea Nevoie de un Romexit – Ca Familia sa supravietuiasca

romexit-turnul-babel-foto-dan-cristea

Nota Fotografiei: Pe Calea Larga a Uniunii Europene, Tineti Minte 5 Cuvinte – Calea Ingusta Se Numeste ROMEXIT

Pe calea cea larga a Uniunii Europene (UE) fondata si condusa de socialisti si internationalisti, flamanzi de a-si centraliza puterea si controlul asupra a milioane de oameni buni, harnici, muncitori, tematori de Dumnezeu, crestini sau chiar si de alte religii (cum e de exemplu Eugene Lukjanenko, un evreu, care se lupta sa isi recapete baiatul luat de catre serviciile CPS din Anglia), pe calea larga deci a UE, Tineti minte 5 cuvinte: Calea ingusta se numeste ROMEXIT.

Marea Nevoie de un Romexit –
Ca Familia sa supravietuiasca

Dan Cristea

Mai pe toate meleagurile ne aflam in sezon de campanie electorala. A vota este un lucru important. Cine castiga la vot este de asemenea un lucru important. Dar cel mai important nu este “cine castiga” ci mai degraba “ Ce face acel nou deputat, reprezentant odata intrat in perioada mandatului sau.

De ce spun lucrul acesta care poate vi se pare extrem de banal? Dati-mi voie la o anecdota. In urma cu cativa ani in orasul in care locuiesc un nou primar a fost instalat in post si in scurta lui cuvantare inaugurala, si cu o oarecare doza de umor, a spus printre altele: “Avem din nou la carma consiliului orasenesc un Republican ca primar. Totul va fi OK deacum incolo.”

Ceea ce acest primar a exprimat oarecum in gluma, multi din popor, pretutindeni o gandesc cam la fel. Am votat pe cutare si cutare, a cistigat, este de-al nostru, este bun, asa ca ne vedem din nou peste 2, 4 sau 5 ani, si astfel isi vad de drumul lor fara ca sa ii tina la raspundere pe reprezentantii lor pentru fiecare vot si directie pe care o promoveaza in timpul mandatului lor. Ori directia tarii, sau a judetului, a orasului, tocmai acolo se decide, cand un proiect legislativ este votat si pus in aplicare. Si daca cetatenii vor fi “pe faza” pe parcursul mandatului, la fiecare cotitura, astfel ca politicienii (care majoritatea doresc sa fie realesi) vor simti presiunea din partea poporului si vor vota in consecinta de cauza, spuneti-mi va rog, mai conteaza oare ca poarta eticheta de Republican sau Democrat? Sau PSD sau PNL? Nu. Nu conteaza de loc.

Ca sa ma repet inca o data cu alte cuvinte: Pe cat de mult doresc candidatii sa primeasca sprijinul pozitiv si participarea din partea poporului inaintea alegerilor, tot la fel de mult isi doresc (cu unele exceptii) ca aceeasi suporteri in perioada mandatului sa isi vada de treburile lor, de casa, de munca, de afaceri, de sport, de vacante, orisice altceva dar sa ii cam lase pe ei politicienii sa-si vada de treburile guvernarii fara prea mult tam-tam si agitatie.

Ori in ultimele doua saptamani Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a avut parte mai mult de agitatie decat de liniste la Palatul Cotroceni. De ce? Deoarece cateva milioane de romani care (banuiesc eu) in mare majoritate l-au votat pe Iohannis in 2014 s-au exprimat prin intermediul unuia din purtatorii lor de cuvant, pastorul Viorel Iuga, solicitandu-i sefului de Stat sa-si exprime pozitia domniei sale viz-a-viz proiectului de modificare a Constitutiei in a interzice casatoria intre persoane de acelasi sex. Stiti restul evenimentelor precum si multele comentarii din presa atat mainstream cat si cea alternativa.

Sa mai fie oare ceva de adaugat? Este de opinia mea ca un element cheie in intreaga aceasta lupta dintre convingerile traditionale ale casatoriei formate dintre un barbat si o femeie si noile moravuri anti-crestine, un element cheie este trecut cu vederea din toate comentariile pe care le-am citit, si am citit destul de multe. Fara sa avem acest element in vedere poporul Roman va castiga batalia in viitorul apropiat ca pana la urma sa piarda razboiul. Este vorba despre procesul continuu al integrarii Romaniei in Uniunea Europeana (UE) si urmatorul pas, cel al consolidarii politice al acestei uniri.

Toate tratatele de liber schimb (Free Trade) dintre state vecine ca si NAFTA, TPP, si TTIP urmeaza o progresie care incepe cu integrarea economica, armonizarea legislatiei economice, fiscale, sociale, iar in sfarsit duce la consolidarea politica regionala. La culminarea acestui proces, constitutiile tarilor membre, tari odinioara suverane si independente, mandre de identitatea si traditia lor aparte, constitutiile lor nu vor mai face doi bani. Practic acestea vor fi aruncate la cosul de gunoi si numai Constitutia Uniunii regionale va mai ramanea in picioare. Asta pana cand 2 sau 3 astfel de regiuni se vor fuziona, iar in final, natural, va fi o singura entitate politica pe plan international sub tutela Natiunilor Unite (ONU). Cel mai graitor exemplu al acestor uniuni regionale sub soare este UE. Integrarea economica este deja foarte avansata. Practic intreaga clasa politica in Romania a inghitit pastila cu UE.

Despre presedintele Iohannis nu putem spune ca a promis una inainte de alegeri si face alta dupa alegeri. In cartea lui “Pas cu Pas” publicata in 2014, domnul Iohannis sublineaza importanta continuarii procesului integrarii si consolidarii a proiectului european. Spune el, “O Europa solidara, cu institutii puternice, care continua procesele incepute in faza integrarii, este un model la care ma raportez cu incredere. …  In ceea ce priveste criza identitara pe care UE o traverseaza, ea poate fi depasita tocmai prin aceste procese cu accent tot mai mare pe integrare si pe coordonarea politicilor in toate domeniile de activitate.”  Presedintele Iohannis vede ca “Momentul in care ne aflam este unul propice pentru intrarea intr-o zona de consolidare.” Iar referitor la criza din Ucraina, el continua “Poate ca a fost nevoie de aceasta criza pentru ca UE sa inteleaga faptul ca trebuie sa urmeze faza de consolidare.”

Va fi oare aceasta consolidare a “politicilor in toate domenile de activitate” un lucru benefic pentru Romania in ceea ce priveste Coalitia pentru Familie? Va las pe voi sa socotiti.

Chiar daca Presedintele Iohannis, Premierul Ciolos, membri parlamentari si Curtea Constitutionala a Romaniei vor sustine momentan scopurile Coalitiei pentru Familie (si eu cred ca o vor sustine) si astfel toti vom jubila, aceasta victorie nu va fi de lunga durata daca Romania va continua integrarea si consolidarea ei in sanul UE. Mai devreme sau mai tarziu (probabil mai devreme) UE isi va arata adevaratele ei culori si toate tarile membre vor trebui sa se conforme dictatelor de la Bruxelles.

Doriti un exemplu? In 2005 in Italia, o mama de origine finlandeza, Soile Lautsi, mama a doi copii inscrisi la scoala publica italiana, a adus o plangere consiliului scolii din provincia Padua pe motivul ca prezenta crucifixurilor din salile de scoala incalca principiul secularismului. A pierdut prima partida. Doamna nu s-a lasat si a apelat la tribunalul judetean. A pierdut din nou. Apoi a apelat la Curtea Constitutionala Suprema a Italiei si a pierdut din nou. Ca apoi sa apeleze la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in 2006. Aici in sfarsit mama finlandeza a gasit judecatori care au fost de partea ei si care au sanctionat Italia pe motive ca au incalcat principiile libertatii de religie si constiinta precum si dreptul la scolarizare continute intr-un articol din Conventia Europeana a drepturilor omului. E de necrezut, nu? Italia cu o populatie Catolica in mare majoritate sa fie amendata si sanctionata pentru ca au vrut sa tina la aceasta traditie de sute de ani. A trebuit ca mai multe tari europene printre care si Romania sa se alipeasca Italiei in a introduce un apel al acestei decizii la Camera Inalta a lui CEDO care in sfarsit in anul 2011 a restaurat dreptul Italiei de a se conduce cum doreste in ceea ce priveste afisarea crucifixurilor in salile de scoli. In declaratia ei, Camera Inalta a CEDO a hotarat ca astfel de cazuri in principiu se incadreaza in marja de apreciere a statului italian, concluzionand ca afisarea de crucifixuri nu se ridica la nivelul de “indoctrinare.” Cu alte cuvinte poporul italian a trebuit sa mute mari si tari, sa cheltuiasca zeci sau sute de mii de euro, sa astepte ani de zile, pentru a recupera ceea ce intreaga Italie a stiut foarte bine de la bun inceput.

Dar va intreb: Ce s-ar fi intamplat daca Camera Inalta de la CEDO ar fi decis impotriva Italiei? O hotarare care s-ar fi rasfrins asupra a peste 40 de tari europene cu privire la simboluri religioase in spatiul public. Si ce garantii sunt ca CEDO nu se va schimba in viitor in alt caz oarecum asemanator? Si la urma urmei de ce este la latitudinea unui Tribunal de la Strasbourg sa acorde marje de apreciere unui stat membru UE?

Si apropo de aceste marje de apreciere… gasim limbaj asemanator si in declaratia Curtii Constitutionale a Romaniei, care prin presedintele ei, Domnul Valer Dorneanu, referindu-se la buna incadrare constitutionala a initiativei Coalitia pentru Familie in Iulie anul curent, declara referitor la dreptul de casatorie in Romania, ca “Legislatia europeana cu privire la aceasta recomanda o larghete a statelor, le da o marja de suveranitate sa se pronunte daca admit sau nu casatoria intre cupluri de acelasi sex.” Suna bine, dar cu alte cuvinte, legislatia europeana detine latitudinea de a da sau a nu da Romaniei o carare limitata de suveranitate in astfel de hotarari? Si daca aceasta carare se va stramtora in viitor, atunci ce-i de facut?

Tineti minte cum in URSS si aproape toate tarile comuniste, constitutiile lor prevedeau libertate de religie, de constiinta, etc, ca apoi la modul practic “sa le ia inapoi.”? Astazi UE acorda o mreja de suveranitate tarilor membre in unele cazuri. Ce galanti sunt cei de la UE. Nu credeti ca ceea ce ei acorda astazi, intr-o buna zi tot ei o vor revoca? Cititi si vedeti daca drepturile acordate in Conventiile Natiunilor Unite sau UE, sunt ele drepturi inalienabile, adica recunoscute ca fiind date de Dumnezeu, sau sunt ele date de catre Stat? Nu uitati, ceea ce statul da, tot statul va putea lua inapoi.

Drumul acesta nu este unul usor. Brexitul ne-a aratat calea si bravo lor, dar ramane de vazut ce se va alege de el. Mai multe tari din estul UE vad si ele ca lucrurile nu merg prea bine in UE, dar in loc ca sa urmeze exemplul Brexit, acestea cred ca Sovietul European se poate reforma. (Tremenul nu imi apartine – altii l-au folosit pentru UE, din motive evidente).  La fel, unii cred ca Natiunile Unite se poate reforma. Trist, acestia ori nu poseda o cunostinta a istoriei ONU si UE si nici a fondatorilor acestora, care au fost de apartenenta socialista, globalista, ori o cunosc si actioneaza in scop de deruta.

Doamne fereste-ne de astfel de lideri si da-ne lideri care sa fie gelosi pentru patria Romaneasca, pentru independenta si suveranitatea ei, pentru o unire nu cu UE ci cu Moldova, si impreuna liberi de orice influenta de peste hotare, fie de la Moscova, fie Bruxelles sau orice alta parte a strainatatii.

Va raman deci doua lucruri dragi Romani in acest context: Normalitatea casatoriei in Romania si Iesirea pe rampa din autostrada ultramoderna a UE. Pe prima: Trebuie facuta. A doua: Nu trebuie lasata nefacuta.

Pentru prea multi ani Romania a plutit pe un ocean involburat crezand promisiunile false de bunastare ale internationalistilor de la UE. Cutremurul de presa Iohannis vs Familia ar trebui sa semnifice piatra de hotar de unde Romanii se trezesc si cu ajutorul lui Dumnezeu si cu mai multa raspundere si initiativa personala vor fauri o tara mai prospera, cu libertate si fericire pentru toti Romanii de pretutindeni ca astfel ea sa devina un far luminos pentru o lume ce zace in intuneric, asa cum a devenit si America de altadata.

Pentru cititorii de limba engleza din Statele Unite va invit sa vizitati pagina de Internet a lui John Birch Society care aproape unica in istorie poate sa ofere nu doar analiza evenimentelor actuale cotidiene dintr-un punct de vedere al respectarii drepturilor individului si al politicii externe de non-interventionism dar si actiunile prin care vom putea solutiona problemele de care ne izbim, respectiv printr-o buna organizare a activitatilor noastre pe plan national prin cuiburile locale ale acestei societati – la www.JBS.org. 

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  oct. 29, 2016 @ 03:22:53

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. Radu
  oct. 29, 2016 @ 13:16:16

  De curand am citit cartea Daniel.mi a atras atentia in special asemanarea incredibila intre evenimentele pe care le traim si planul facut de Nebucadnetar de a isi uni tinuturile prin crearea unui dumnezeu „comun” pentru toti cei care faceau parte din imperiu babilonian.unificarea credintelor i ar fi fost extrem de benefica pe aceea vreme.si acuma vad si inteleg de ce este foarte benefica si pentru conducatorii nostri actuali.Crestinismul autentic este deranjant pt ei tocmai pentru ca nu se alineaza noului ordin de unitate globala.

  Este nevoie de sadrac mesac si abednego.

  Pentru ca acestia sa fie, este nevoie de un Daniel.

  Istoria se repeta.ramane de vazut daca mai sunt toti acesti sfinti care sa ramana in picioare pt El si pt ai Lui.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: