Adevărul – Familia de români Nan a învins Norvegia şi şi-a luat acasă, după un an de chin, cei doi copii „confiscaţi” de autorităţi

familia-nan

După un an în care au stat despărţiţi de părinţii lor, de lângă care au fost luaţi de Protecţia Copilului şi plasaţi în grija unei familii surogat, Dragoş (doi ani şi jumătate) şi Bianca (şapte ani), s-au întors în familie. Astfel, după un an de suferinţă şi luptă în Justiţie, Dumitru (45 de ani) şi Mihaela (38 de ani), originari din judeţul Maramureş, şi-au primit înapoi copiii luaţi de lângă părinţi în luna octombrie a anului trecut. Victoria obţinută de familia Nan împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia, vine la câteva luni după ce familia Bodnariu, rămasă fără cinci copii luaţi de Barnevernet, a reuşit să învingă sistemul norvegian, să îşi recupereze copiii şi să se întoarcă în România. Reîntregită, familia Nan mai are încă de luptat cu Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia.

Românii din Norvegia, alături de familia Nan

Acesta este şi motivul pentru care cei doi soţi nu au vrut să ofere declaraţii presei, reunirea familiei fiind anunţată de Episcopia Europei de Nord, pe pagina de Facebook, acolo unde au fost postate şi fotografii cu copiii întorşi lângă părinţii lor. De altfel, Preasfinţitul Macarie Drăgoi, Episcop al Europei de Nord, fost în toată aceată perioadă alături de Mihaela şi Dumitru Nan.

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” în luna ianuarie a acestui an, Dumitru şi Mihaela Nan au povestit coşmarul norvegian pe care l-au trăit. Dumitru Nan a arătat că, în data de 27 octombrie, în timp ce era la serviciu, a fost sunat şi chemat la Poliţie. A sunat-o pe soţie, de la care a aflat că şi ea a fost chemată la Poliţie, unde cei doi soţi au fost interogaţi timp de şase ore, după care au fost lăsaţi să plece. Afară i-au aşteptat doi angajaţi ai Serviciului de Protecţie a Copilului, în vârstă de aproximativ 30 de ani fiecare. Asistenţii sociali le-au spus părinţilor că fetiţa a declarat că a fost bătută şi nu mai au dreptul la copii.

„Când am auzit asta, m-am clătinat pe picioare”, declara Dumitru Nan. Românul a mai declarat că în momentul în care au fost luaţi copiii, soţia sa a început să plângă şi să ţipe, iar asistenţii sociali i-au spus că dacă are nevoie de un psihiatru, o pot ajuta ducând-o la psihiatru. „Le-am spus că le dau tot ce am, casă, apartament. Nu îmi mai trebuie nimic. Să îmi dea copiii şi plec din ţară”, povesteşte Dumitru Nan. „Pur şi simplu îţi iau sufletul din tine şi pleacă cu el”, declara şi Mihaela Nan, la începutul acestui an.

Un an de coşmar pentru familia Nan……..

Cristian Ionescu Declaration of Protest Against Norway's Barnevernet Chicago April 16

Pastorul Cristian Ionescu citeste declaratia de protest la mitingul din Chicago 16 Aprilie 2016

Cazul Bodnariu a deschis Cutia Pandorei

Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet a ajuns în atenţia publicului din România odată cu preluarea celor cinci copii ai familiei Bodnariu. Cei doi soţi au fost acuzaţi de violenţe asupra copiilor. Încă de la începutul dramei lor, soţii Bodnariu şi-au făcut public cazul, acuzând autorităţile norvegiene de abuz.  Cazul familiei Bodnariu a declanşat un val de susţinere fără precedent. Mii de români din ţară şi diaspora, în mare parte membri ai comunităţii neoprotestante din care fac parte Marius şi Ruth, s-au solidarizat cu familia Bodnariu şi au protestat la începutul acestui an împotriva sistemului de Protecţie a Copilului din Norvegia…..

Citeste mai mult: adev.ro/ofv22a

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: