Protestele de susținere pentru copiii familiei Barbu-Racolta continuă la Viena… Ambasada Română se dezice de proteste

Florin Barbu,Andreea Sutton Bradeanu,Eugene Lukjanenko (Soifertis numele de scena ca pianist)

Florin Barbu-Claudia Racolta,Andreea Sutton Bradeanu,Eugene Lukjanenko (Soifertis numele de scena ca pianist), cele trei familii cu copiii confiscati de autoritatile CPS britanice

Ambasada Marii Britanii de la Viena s-a distanțat față de aceste demersuri publice pașnice ale cetățenilor români!

un-grup-de-sustinatori-romani-si-austrieci-ai-familiei-barbu-a-protestat-in-fata-ambasadei

Un grup de susținători români și austrieci ai familiei Barbu a protestat în fața Ambasadei Marii Britanii din Viena, duminică, 30 octombrie. (2016)

Ei solicită instituțiilor din România și din Marea Britanie reanalizarea procedurilor prin care doi copii au fost luați de către autoritățile britanice din sânul familiei și dați, întâi, spre îngrijire, apoi, spre adopție, într-un timp foarte scurt, unui cuplu de homosexuali britanici influenți, în 2014. Amintim că toți membrii familiei Barbu sunt cetățeni români și locuiesc la Londra.

Protestatarii mai atrag atenția că Ambasada Marii Britanii de la Viena dorește să se distanțeze față de aceste demersuri publice pașnice ale cetățenilor români, prin intermediul autorităților austriece.

Astfel, forțele de ordine austriece le-au indicat ferm protestatarilor spațiul pe care să-l ocupe în timpul protestului, în pofida numărului mic de participanți la eveniment: lângă tomberoanele de pe trotuarul de vizavi al ambasadei și chioșcul ofițerului de serviciu.

Mai mult, organizatorii protestului au fost contactați în repetate rânduri de către poliția austriacă pentru a li se aduce la cunoștință faptul că nu pot desfășura protestul, dacă nu au cetățenie austriacă. Cu toate acestea, legislația austriacă precizează că cel puțin unul dintre organizatori să fie cetățean austriac, în cazul organizării unui protest cu participanți străini pe teritoriul Austriei.

Pentru clarificarea legalității protestului, organizatorii au făcut apel la evenimentele organizate anterior în sprijinul familiei Barbu, menționând că s-a respectat de fiecare dată legislația austriacă în vigoare, iar evenimentele s-au desfășurat pașnic, în totalitate

Protestele de solidaritate cu familia Barbu continuă și în lunile următoare în capitala Austriei. Pe această cale, organizatorii din Viena fac apel la o mai mare implicare din partea autorităților române și britanice în soluționarea cazului, cu respectarea legislației naționale și internaționale, precum și la românii din țară și diaspora, pentru acțiuni comune, în scopul readucerii copiilor Barbu în mijlocul familiei lor sau al familiei extinse.

Afla mai mult – http://www.activenews.ro/

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 01, 2016 @ 09:36:31

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: