Senatorii juriști au dat aviz favorabil inițiativei cetățenești privind redefinirea familiei

Foto credit

În urma raportului favorabil:

  1. inițiativa va ajunge pentru dezbatere și vot în plenul reunit al Parlamentului
  2. și în caz de un vot favorabil măsura va fi trimisă mai departe spre președinție,
  3. iar Klaus Iohannis ar putea să invoce un referendum național pe această inițiativă legislativă.

Totodată, inițiativa a fost completată printr-un amendament, în care se precizează că „revizuirea Constituției se supune aprobării prin referendum”. Consiliul Legislativ motivează recomandarea prin faptul că, pentru asigurarea unei reglementări complete, proiectul trebuie să cuprindă și norma privind supunerea spre aprobare prin referendum a revizuirii Constituției.

Senatul dezbate, în calitate de primă Cameră sesizată, inițiativa cetățenească semnată de circa trei milioane de români cu drept de vot.

SURSA – http://www.activenews.ro/

Comisia Juridică a avizat proiectul privind schimbarea articolului din Constituției ce definește familia pentru a include sintagma „doar între un bărbat și o femeie”

Senatorii juriști au discutat marți inițiativa legislativă întocmită de Coaliția pentru Familie privind modificarea articolului din Constituția României care legiferează căsătoria. Comisia Juridică a Senatului a dat raport favorabil pentru schimbarea definiției din „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” pentru a include sintagma „între un bărbat și un femeie”, conform Nasul,

În urma raportului favorabil, inițiativa va ajunge pentru dezbatere și vot în plenul reunit al Parlamentului și în caz de un vot favorabil măsura va fi trimisă mai departe spre președinție, iar Klaus Iohannis ar putea să invoce un referendum național pe această inițiativă legislativă.

Modificarea articolului din Constituției privind definirea noțiunii familiei ar face imposibilă recunoașterea în România a căsătoriilor gay, deoarece orice act în această privință ar veni în contradicție cu legea fundamentală.

SURSA – http://www.nasul.tv

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 01, 2016 @ 09:40:08

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: