EU – Statele Membre Sunt LIBERE sa Legifereze CASATORIA CUM DORESC!

Parlamentul European are 3 sedii, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

Parlamentul European are 3 sedii, la Luxemburg, Bruxeles si Strasbourg, Franta (in poza). Photo Wikipedia

ADF International, organizație cu statut consultativ la ONU:

Nu există nicio obligație la nivelul Uniunii Europene ca statele membre să redefinească căsătoria. Statele membre sunt libere să legifereze căsătoria cum doresc

Adina Portaru: „Legislația europeană este foarte clară în acest domeniu și anume statele membre sunt libere să legifereze, să definească căsătoria în spațiul lor național.  Dacă ne uităm de exemplu la cauzele de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului există nenumărate dăți în care aceste Curți supranaționale au spus că statele au așa numita marjă de apreciere, de suveranitate națională, de a defini căsătoria. De aceea poate și vedem tendințe diferite  la nivelul statelor membre, unele state care întăresc căsătoria tradițională (deși până la urmă nici nu trebuie să o numim astfel), căsătoria ca unitate de bază pe când alte state o redefinesc. Există o libertate în acest sens și cred că trebuie să fim foarte fermi și foarte  preciși când afirmăm că nu există nicio obligație la nivelul Uniunii Europene ca statele membre să redefinească căsătoria”.
Joi 20 octombrie, la Bruxelles, a avut loc simpozionul „O criză de Constiință? Identitatea europeană la răscruce”, organizat de ADF International.
Organizația juridică ADF International apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.
În reportajul realizat de Televiziunea Română, vorbesc pe rând: dr. Adina Portaru, avocat ADF International, Sophia Kuby, Director UE Advocacy ADF International (Bruxelles)și Andreas Thonhauser, Director de Comunicare ADF International (Viena).
Discuțiile au loc în contextul în care în România are loc procesul de revizuire a Constituției, pentru modificarea articolul 48, alineatul 1, pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Această revizuire a fost inițiată de către Coaliția pentru Familie, pentru demers semnând 3 milioane de români, legea prevăzând minim 500.000 de semnături. Demersul a fost avizat pozitiv de către Curtea Constituțională, aflându-se pe masa Parlamentului, aleșii urmând să decidă când va avea loc referendumul național pe tema definirii căsătoriei.
CONTINUARE – http://www.activenews.ro/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: