Profesor universitar canadian consideră ideologia de gen o formă de „totalitarism”

gender-boy-girl

Un profesor de psihologie de la Universitatea din Toronto avertizează că noua ideologie de gen este „absurdă, periculoasă, totalitară și fără bază științifică” și crede că exprimarea unei atari păreri l-ar putea costa chiar libertatea.

Dr. Jordan B. Peterson, expert în psihologia religiei și autorul cărții „Hărți ale înțelesului: Arhitectura credinței”, a folosit platforma video YouTube pentru a contesta promovarea, de către guvernul federal liberal, Comisia pentru Drepturile Omului din Ontario (OHRC) și departamentul de resurse umane al universității pentru care lucrează, a ceea ce el numește „o ideologie marxistă”: a identității și exprimării de gen.

Profesor împotriva corectitudinii politice

 

Prof. Peterson vorbește despre proiectul de lege „Bill 16” care, adoptat, va incrimina la nivel federal discriminarea pe bază de identitate de gen și expresie. Noile reguli, spune el, sunt atât de extinse, subiective și vagi, încât par a fi elaborate pentru a aduce probleme cât mai multor oameni.

„Dacă cineva poate fi închis pentru că se îndoiește de ideologia genului, atunci cred că ar trebui să fiu închis eu”, spune prof. Peterson, „asta pentru că voi continua să mă îndoiesc.”

El analizează noile încercări ale OHRC de a defini identitate de gen și expresia de gen și subliniază inconsistențele flagrante. Când o persoană de sex masculin se crede femeie, notează el, nu o contestă nimeni; în schimb, dacă identitatea de gen a persoanei este identică condiției sale biologice (sexului), atunci ar fi vorba despre un construct social, ceea ce este complet ilogic [aluzie la fundamentele teoriei genului, care pretind că identificarea bărbaților ca bărbați și a femeilor ca femei nu are alt temei decât stereotipurile de gen specifice care sunt inoculate prsoanelor de mici, prin haine, comportament, alegerea meseriei, roluri în familie etc.].

Peterson identifică baza intelectuală a acestui curent ca fiind marxismul….

CONTINUARE aici –http://www.culturavietii.ro/2016/11/03/profesor-universitar-canadian-considera-ideologia-de-gen-o-forma-de-totalitarism/

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: