6 Noiembrie va fi „Duminica bisericii persecutate” RUGACIUNE organizata de Porti Deschise

afis ziua internat de rugaciune FOTO

afis ziua internat de rugaciune FOTO

6 Noiembrie va fi „Duminica bisericii persecutate” organizata de Porti Deschise.

Dragi fraţi, în curând creştini din zeci de ţări se vor uni în rugăciune, cu ocazia “Zilei Internaţionale de Rugăciune pentru Biserica Persecutată” sau “Duminica Bisericii Persecutate”. Vrem ca şi noi, românii, să fim parte la aceasta. De aceea, în prima duminică din luna Noiembrie, vă chemăm să o dedicăm fraţilor noştri dragi care, din pricina credinţei lor în Isus, suferă persecuţie. Motivaţi pentru aceasta de însuşi Neprihănitul nostru Mântuitor şi Domn, Isus.

“Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei  fie una, cum suntem şi Noi.

Mă rog ca toţi  fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.  Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei  fie una, cum şi Noi suntem una –

Eu în ei şi Tu în Mine –, pentru ca ei  fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.“ Ioan 17:11; 17:21-23

Aceasta este dorinţa arzătoare a Celui care Şi-a dat viaţa pentru noi. Conştienţi fiind de asta şi astfel, de faptul că nu există o biserică liberă şi una persecutată, ci există o singură biserică, un singur trup al lui Cristos (iar dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el – 1 Corinteni 12:26), să ne unim împreună cu fraţii noştri persecutaţi pentru credinţa în Isus Cristos, să fim părtaşi suferinţelor lor. Chemăm pe fiecare creştin la mijlocire, la a îmbrăţişa unitatea atât de dorită de Cristos. Haideţi, în primul rând, din dragoste pentru Mântuitorul nostru, iar în al doilea rând din dragoste pentru fraţii noştri, să ne unim în rugăciune, în data de 6 noiembrie, să mijlocim pentru ai noştri fraţi.

Evrei 13:3 ne îndeamnă: “Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup.”

Dumnezeu să ne ajute!

aproape-de-cei-persecutati-index-mondial-de-persecutie-6-noiembrie-ziua-internationala-de-rugaciune-pentru-biserica-persecutata

CLIK pentru harta

c
c

 RESURSE

Pentru a facilita organizarea acestui eveniment, avem la dispoziţie câteva resurse care conţin informaţii şi motive de mijlocire.
Unul dintre ele este un videoclip despre o soră misionară în Afganistan, a cărei familie a fost ucisă de talibani în urmă cu 2 ani. Videoclipul se poate găsi la adresa de mai jos, de unde se poate descărca gratuit (după ce intraţi pe pagină, apăsaţi click pe Free Downloads si apoi Download video), iar subtitrarea (Hannelie.txt) o veți putea primi dacă îmi veți trimite un email.

Descărcare video:  https://secure.persecution.com/idop/default.aspx?source=WEB

De asemenea, ne-am gândit că ar fi util ca evenimentul să fie însoţit de un afiş; poate fi descărcat de mai jos şi pus într-un loc vizibil al clădirii bisericii.
Motive de rugăciune
Mai jos, în link-ul 1 veţi găsi un ghid, făcut de către organizaţia Porţi Deschise. Acest ghid poate sluji ca îndrumător fiecărei biserici în a organiza duminica din 6 noiembrie. În el este prezentată situaţia a două ţări din Orientul Mijlociu.
Link 1: http://porti-deschise.org/images/pdf/Porti-Deschsie-IDOP-2016-Pack.pdf

Există, însă, mult mai multe ţări unde creştinii suferă persecuţie. Mai multe informaţii despre alte ţări, puteţi găsi în cel de-al doilea link. Vă încurajăm să cercetaţi aceste surse.
Link 2http://porti-deschise.org/index.php/persecutie/profiluri-de-tara#AF

Ce mare har, sa fim parte din trupul lui Cristos, şi să avem posibilitatea să mijlocim către Bunul nostru Părinte, pentru cei în strâmtorare. Haideţi să fructificăm această şansă, să ne amintim de ei, să ne unim, să fim una cu ei!

index-mondial-de-persecutie-2016

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: