CINE ESTE Valeriu Ghilețchi – ”Rezultatul obținut îmi oferă legitimitate deplină în activitatea mea de parlamentar, ca să continui lupta pentru apărarea familiei așa cum a creat-o Dumnezeu

foto-valeriu-ghiletchi

FOTO Facebook Valeriu Ghiletchi

”Rezultatul obținut îmi oferă legitimitate deplină în activitatea mea de parlamentar, ca să continui lupta pentru apărarea și promovarea valorilor morale, în special, cea a familiei așa cum a creat-o Dumnezeu și este definită în Constituția Republicii Moldova”

Candidatul independent, Valeriu Ghilețchi, a mulțumit tuturor celor care au ales în această campanie electorală să susțină valorile pe care el le promovează, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Valeriu Ghilețchi a declarat că, deși rezultatul obținut pare a fi unul modest, el este, totuși, comensurabil cu cel al unor partide politice, inclusiv cele de guvernământ.

CONTINUARE – http://curentul.md/stiri/valeriu-ghiletchi-despre-rezultatul-sau-in-alegeri-imi-ofera-legitimitate-deplina-in-activitatea-mea-de-parlamentar.html

valeriu-ghiletchi-foto-baptist-org

FOTO Baptist.org

CINE ESTE Valeriu Ghilețchi

În primii ani de independenţă ai Republicii Moldova, își ia licența în Teologie şi începe activitatea didactică la Colegiul Teologic Pedagocic din Chişinău, unde va fi decan până în anul 1998, când obține primul mandat de deputat.

Următorii opt ani, după expirarea mandatului de deputat, sunt dedicați slujirii în calitate de Episcop al Uniunii Bisercilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova, după care a urmat funcția de Președinte al Federației Baptiste Europene.

Din anul 2009 este ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Democrat. Este membru al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană și membru al delegației Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Sursa – http://valeriughiletchi.md/about/biography/

PAGINA OFICIALA FACEBOOK – https://www.facebook.com/valeriu.ghiletchi

ZUGO.MD:

Cine este Valeriu Ghilețchi, candidatul independent la fotoliul de președinte al Republicii Moldova?

La alegerile prezidențiale din data de 30 octombrie curent, Valeriu Ghilețchi este unul dintre candidații independenți la fotoliul de președinte al Republicii Moldova. Acesta este cunoscut datorită activității sale în calitate de deputat, notează ZUGO.

Deși încă nu a depus listele cu semnăturile necesare colectate la Comisia Electorală Centrală, are un program definit cu care va veni în fruntea țării. Totodată, aceasta este cea de-a doua campanie electorală a sa în calitate de candidat independent. La alegerile parlamentare din 2001, el a acumulat 1,74%.

Valeriu Ghilețchi are 56 de ani și este originar din satul Pînzăreni, raionul Fălești. Acesta și-a făcut studiile la Colegiul Politehnic din orașului Bălți, iar în 1982 a mers la Institutul Electrotehnic „A. Popov” din orașul Odesa, Ucraina, să-și obțină diploma în calitate de inginer radio și telecomunicații.

Totodată, în anul 1994, a absolvit Universitatea „Emanuel” din orașului Oradea, România, fiind licențiat în teologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar, mai târziu, reușind să obțină doctorandul la Gordon Conwell Seminary din SUA.

În 2009, Valeriu Ghilețchi a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și membru al Comisiei pentru politică externă și integrare europeană. De asemenea, este președintele Federației Baptiste Europene, activând o perioadă și în calitate de episcop al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova.

Politicianul cunoaște două limbi: rusa și engleza, și este căsătorit. Acesta are trei copii: Stanislav, Eugen și Cristina-Emanuela.

SURSA – http://zugo.md/article/cine-este-valeriu-ghiletchi–candidatul-independent-la-fotoliul-de-presedinte-al-republicii-moldova-_14973.htm

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 05, 2016 @ 02:25:56

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: