CCR A AMANAT SPETA CASATORIILOR HOMOSEXUALE – Ioan Panican

curtea-constitutionala-a-romaniei-ccr

Prof. Ioan Panican:  De unde vine nebunia aceasta si nenorocirea nenorocirilor, uriciunea pustiirii cum este numita in Scripturi? Nu doar ca oamenii confunda adevarul cu minciuna, ci este si mai grav amestecul: adevar cu minciuna. Si noi, daca tot suntem chemati in viata asta scurta pe care o avem de trait pe pamant, sa slujim adevarului, sa ramanem in adevar si numai in adevar.

wurmbrand 20[….] Se repeta istoria din secolul al XX-lea in care nazismul si comunismul se combateau, se dusmaneau si se urau reciproc. Exact asta se intampla acum. Sigur, credinta, biserica, sunt folosite ca vehicul politic  pentru ca cei din rasarit si cei din Orient stiu foarte bine  ca aici este un sprijin politic extraordinar. Dar altfel sunt si dintr-o parte si din alta, in opinia mea, in intuneric, nu doar in ignoranta si o nemaipomenit de rea credinta. Sa ma intorc la ce spuneam mai de vreme despre pastorul Richard Wurmbrand care imi spunea: Eu iubesc pe comunisti si tocmai de aceea ii denunt.”A fost intrebat in nenumarate randuri, de oameni foarte importanti din diferite medii, din biserica, din politica, din lumea culturala, etc: „De ce nu putem convietui cu comunismul?” Si dumnealui  a spus: „Comunistii si-au luat o jumatate din Europa, o treime din intreaga planeta si vor sa ia intreaga planeta. Fiecare hot doreste sa convietuiasca cu politia.Numai ca politia nu poate convietui nici cu hotul si nici cu hotia.” Si dumnealui spunea: „E posibil ca n-are nici o solutie impotriva cancerului. Dar, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam sa luptam impotriva cancerului.” Asa si in chestiunea aceasta. Noi nu putem sa-l urim pe un om care este bolnav de  SIDA. Urim virusul HIV si luptam impotriva virusului acesta tocmai pentru ca iubim omul, in general, si pe cel care este atins de virusul acesta care este mortal.

prof-ioan-panicanAsta este lucru fundamental Nu putem sluji la doi stapani. Vorbeam inspre anii 2000 cu doamna Blandiana intro imprejurare a o ambasada aici la Bucuresti. Si m-a intrebat la un moment dat: „Dle Panican, cum se face ca desi avem puterea, iata ca nu avem puterea.” Si i-am spus: „Doamna Blandiana, este un cuvant foarte important in Biblie care spune: „Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat  in voia mintii lor blestemate ca sa faca lucruri neingaduite. Astfel au ajuns plini de nelegiuiri…” si se incheie cu Cuvantul care zice: „si macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu ca cei ce fac astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai ca le fac, ci gasesc de bun pe cei care le fac.” Si mai este sfarsitul acelei Epistole catre Galateni unde spune: „Nu va inselati, Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit.” Si asta e un cuvant extrem de important.

Radu Moraru: Am facut o dezvaluire acum mai multi ani, in care am spus de Coposu, a spus un lucru: Pana cand nu va veni la conducerea Romaniei un om cu credinta in Dumnezeu, tarii astea nu-i va fi bine. Si s-a adeverit in totalitate. Nu ne e bine. E evident ca nu ne este bine de 21 de ani de cand a spus-o Coposu. Si am sperat cand a venit Iohannis presedeinte, mai ales ca il dadeau in campanie ca merge la biserica, dle, omul o fi un tip cu frica de Dumnezeu. Cand a facut declaratia asta, el clar s-a pus in tabara cu celor cu doi stapani. Ca altfel, ma gandesc, nu poti ca si crestin sa vii, sa spui lucrul ala. Poate sa te tortureze Obama cu Jack Nicholson si cu Robert DeNiro si sa spui: „Eu nu pot sa spun aia. Eu sunt crestin. Nu pot sa spun ceva impotriva tot ceea ce simt, am invatat si predica toti preotii in biserica duminica de duminica. Asta era pozitia corecta.

iohannis

Prof. Ioan Panican: Declaratia drepturilor omului din 1945 spune foarte clar: familia inseamna un barbat si o femeie. Am spus-o atunci si o spunem acum. Ne-am smintit intre timp? Am evoluat intre timp? Si, referitor la excelenta sa, presedintele Romaniei dl Klaus Iohannis, din ce a declarat dumnealui, sigur, a dus drept argument un argument pe care eu nu l-as fi adus in nici un caz- faptul ca domnia sa apartine minoritatii crestine protestante din Romania si minoritatii etniei germane. Cand esti seful statului roman nu mai apartii nici unei minoritati, nici religioase si nici etnice, ci esti reprezentantul tuturor si garantul drepturilor fundamentale. Dumnealui ar trebui sa fie cel dintai in calitate de crestin, nu conteaza protestant, ortodox, catolic, astea sunt chestiuni care se adauga ulterior in anumite circumstante. In calitate de crestin ar trebui sa fie cel dintai care sa inchine Romania Dumnezeului cel viu si adevarat si sa cheme toti slujitorii bisericii si poporul roman la o  zi de pocainta, de intoarcere cu toata inima spre adevar. Eu am spus in mai multe randuri si o spun si acum, de multi ani ma rog Domnului si spun: „Doamne, fa o minune in tara asta a Romaniei. Mi-as fi dorit foarte mult Romania sa fie o tara neutra cum este Elvetia, unde sunt de toate limbile, toate religiile si nu e absolut nici o suparare. 15 ani trebuie sa stea un om in Elvetia ca sa primeasca dupa aceea dreptul de a fi introdus in conditii spre examinare ca sa primeasca cetatenia elvetiana. Si dupa ce cei mari hotarasc ca asta e om la locul lui, este comunitatea din care face parte omul, cumonitatea respectiva hotaraste in ultima instanta. Si Elvetia asta nemaipomenita aduna bani de prin toate tarile si dupa aia tot ei hotarasc ce cote de refugiati sa aiba pe colo si pe dincolo samd. Este un exemplu fantastic. Si Israelul este un exemplu suprafantastic. Si asa si Romania. Romania ar putea fi aici, intre Est si Vest, nu sub aceasta menire, ci pur si simplu o localitate splendida.

Ioan Panican citeaza din articolul lui Traian Ungureanu „Obiectati?” din Adevarul:

Nimic nu poate ajuta mai mult la risipirea întunericului decît iniţiativa liderilor naţionali. Preşedintele Iohannis a întredeschis uşa, avertizînd, recent, asupra pericolului pe care îl presupune persistenţa fanatismului religios în discuţiile despre natura căsătoriei. Preşedintele a recurs, chiar, la experienţa personală, vorbind de virtuţile toleranţei în tratamentul minoritarilor etnici. Aşadar, putem conchide, alături de Preşedinte, asupra a două adevăruri imediate. Sacralitatea familiei, veneraţia marianică şi taina nunţii, aşezate în miezul doctrinei creştine, sînt manifestări ale fanatismului religios. În acelaşi timp, vandalismul ideologic minoritar e garanţia liberăţii.

Fără îndoială, şi Primul Ministru se va aşeza, curînd, unde şi cum trebuie.  Domnia sa a păcătuit cu un punct de vedere ostil, remis de Guvern Curţii Constituţionale. […] Prim-ministrul şi Preşedintele ştiu ce îi aşteaptă de la Bruxelles şi din atîtea alte centre de binefacere obligatorie, dacă mişcă în front.Asaltul condus de prietenii fericirii a început. Înainte de a fi măturaţi de suflul media, academic şi politic pe care călăreşte noua morală, e bine să lămurim cîteva lucruri.  […..]În fond, ce mare lucru cer militanţii noii morale? Alegerea e liberă şi îngăduitoare: îi laşi să-ţi anihilieze valorile, să-ţi distrugă memoria, să-ţi asfalteze sufletul şi te vei salva. Vei fi omologat.

Citeste mai mult: adev.ro/ofj8ex

prof. Ioan Panican: Tocmai ca Romania este altceva. Ii starneste mai mult pe toti acestia, sa fie neaparat si Romania aliniatul acestor grozavii. Ce spune pr. Matei Boila. A fost in vremea comunismului 10 ani in inchisoare, nepot a lui Iuliu Maniu- un mare luptator, un om de extraordinara tinuta pe toate planurile. El are un articol – Politica Corecta in materia homosexualitatii, crima la adresa societatii romanesti. Si intre altele zice asa:

Impunerea cu obstinatie a homosexualitatii ca o stare de normalitate este nu numai contrara credintei si mentalitatii poporului nostru. Dar este cea mai sigura modalitate de disolutie a societatii noastre. Nu pacatul homosexualitatii, desi este intovarasit de – fireasca pentru un om normal, este raul cel mare ce ni se impune. Ceea ce este insa foarte grav este ca homosexualitatea este impusa din afara ca o exigenta a tolerantei si a progresului, ca o stare de normalitate. Este evident prin toate acestea ca este doar varful de lance care trebuie sa sdruncine bazele societatii noastre

Iar presedintele Traian Basescu, mai zilele trecute, dumnealui este cel care spunea ca se incearca prin toate mijloacele slabirea statului roman.

Invitat: Prof. Ioan Panican – presedinte Forumul Civic Crestin
Nasul – 27 octombrie 2016 @ Nasul TV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: