Australia Respinge Proiectul de Lege a Casatoriilor Intre Acelasi Sex

australia-same-sex-marriage-voted-down-2016

FOTO ABC

TRADUCERE AGNUS DEI – SURSA Daily Mail – http://www.dailymail.co.uk/news/article-3913032/Australias-sex-marriage-bill-voted-down.html

 Parlamentul Australiei a respins luni seara propunerea guvernului pentru un vot national pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex.
Camera superioară a Senatului a votat 33-29 contra incercarii guvernului de coaliție de a organiza un plebiscit pe această temă.
Procurorul General, George Brandis a introdus proiectul de lege in Senat, unde guvernul nu deține o majoritate absolută, în ciuda perspectivei opoziției Partidului Muncii și a Partidului Verde de a-l anula.

Guvernul a avertizat în repetate rânduri că o înfrângere ar întârzia căsătoria între persoane de același sex în Australia, cu ani de zile.

Brandis a cerut casei superioare sa „opreasca jocul  de politica cu viata persoanelor gay”.
„Ieșiti din cale”, a spus el în timpul unei dezbateri aprinse.

Opoziția a declarat că plebiscitul ar fi stârnit dezbateri dăunătoare împotriva comunităților gay și lesbiene și au cerut in schimb un vot direct în parlament.

Dezbaterea privind căsătoria gay în Australia a inceput de mai bine de un deceniu, și premierul conservator Malcolm Turnbull spera să rezolve problema printr-un plebiscit la 11 februarie.

Dar, Partidul Muncii a spus ca plebiscitul propus de 15 de milioane de alegători ar fi costisitor și ar creia disensiuni, și de asemenea, ar fi potențial dăunător pentru cei în relații de același sex și familiile lor.

Cuplurile de același sex pot avea uniuni civile sau isi pot  înregistra relațiile lor în cele mai multe state australiene, dar guvernul nu-i considera căsătoriti în conformitate cu legislația națională.

Turnbull, un susținător al căsătoriilor între homosexuali, a susținut că un plebiscit, care at costa 105 milioane £, ar permite tuturor australienilor să-și exprime punctul lor de vedere.
El a insistat asupra faptului că dacă votul ar fi fost efectuat in camera inferioară ar asigura ca căsătoria gay sa devina  lege, chiar dacă plebiscitul nu ar fi obligatoriu.

Liderul Partidului Muncii, Bill Shorten în luna octombrie a promis să blocheze plebiscitul, spunând: „Această țară nu are dreptul ca plebiscitul sa decida asupra căsătoriilor și relațiilor unora dintre colegii noștri australieni.”

,,Australia nu este de felul acesta. Am putea face astăzi o realitate, egalitatea de căsătorie, printr-un vot liber în Parlament și aceasta  este ceea ce ar trebui să fie făcut. „

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: