Livius Percy, despre REFERENDUMUL PRO-FAMILIE din România

pastor-livius-percy

Sa spui ca a limita casatoria intre barbat si femeie, este fanatism, cred ca este o neintelegere atat a fanatismului, cat si a tolerantei. 

Livius Percy:

Cred ca este o modificare necesara, „din pacate”. Spun „din pacate”,  pentru ca in mod normal familia este alcatuita dintre un barbat si o femeie. Si acnd trebuie sa intervina guvernul, cand trebuie sa intervina legislatura pentru ca sa defineasca, inseamna ca undeva s-a pierdut busola morala. Este necesara in contextul actual, in care exista atatea presiuni pentru a legifera relatii care sunt intre  doi barbati sau doua femei sau ce mai stiu eu ce se va inventa in viitor. Din pacate. a devenit necesar, insa este o initiativa buna si cred ca este o initiativa care poate sa clarifice si sa defineasca directia pentru anii care vor veni.

Recent, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a dat un raspuns lui Viorel Iuga, liderul Aliantei Evanghelice din Romania. Stim ca o mare parte din crestinii din Romania si-au dat votul pentru dl Klaus Iohannis. Si iata ca acum avem parte de aceasta declaratie care a starnit multe controverse in randul evanghelicilor si in comunitatea romana. Cum comentati aceasta declaratie „Nu merg pe calea fanatismului religios?”

Livius Percy:

Cred ca a fost o alegere nepotrivita de cuvinte din partea dlui presedinte, sa numeasca pe cei care doresc definirea clara a familiei asa cum a fost de mii de ani, asa cum a fost traditional, sa-i numeasca ca ar fi fanatici religiosi. Pentru ca nu-i vorba de fanatism religios, ci este vorba de a urma ceea ce este normal si natural. O relatie normala si naturala in toata lumea biologica este intre un mascul si o femela, intre un barbat si o femeie. Este ceva natural, ceva lasat de Dumnezeu. Si sa spui ca a limita casatoria intre barbat si femeie, este fanatism, cred ca este o neintelegere atat a fanatismului, cat si a tolerantei.

Acuma, conceptul de toleranta, mi se pare ca a fost iarasi deformat foarte mult in ultima vreme pentru ca a ajuns sa insemne nu doar ca accept, in sensul ca nu iau masuri impotriva celui care difera de mine, dar sunt intr-un fel obligat sa aprob. Ori, asta nu este toleranta. Este intoleranta din partea celor care solicita si ma obliga pe mine sa imi calc constiinta si sa zic: aprob acest mod de viata, aceasta relatie, chiar daca este impotriva convingerilor mele. Toleranta imi spune: aleg sa traiasca in felul acesta. Au libertatea sa o faca. Dar, sa nu imi impuna sa fie recunoscuti ca si o familie pentru ca este ceva ce nu este natural. Este impotriva naturii.

Dvs. credeti ca el s-a refirt aici la toleranta si starea homosexualilor?

In contextul acesta a fost toata discutia. Raspunsul este referitor la aceasta initiativa de modificarea constitutiei ori, evident, la ce altceva se putea referi in contextul acesta? De aceea, consider ca este o neintelegere a termenului ‘intoleranta’ care si-a pierdut sensul original si a ajuns sa insemne mai mult acceptare decat ingaduinta. Si o intelegere a fanatismului, pentru ca nu esti fanatic atunci cand sustii ceeva ce este normal si n-au fost masuri represive  din partea celor care au facut initiativa aceasta. A fost un demers civilizat, un demers constitutional, pozitiv. Deci, nu era cazul sa fie descris in felul acesta.

Avem o precizare din partea presedintelui in care dumnealui afirma ca a fost interpretat gresit. […]Romanii, n-au inteles? Au interpretat gresit mesajul?

Livius Percy:

Cred mai degraba ca presedintele a vorbit mai mult din impuls de moment deat sa cumpaneasca bine greutatea fiecarui cuvant si sa vada in ce masura ii afecteaza pe aceia dintre cetateni care au participat la initiativa aceasta. Spun ca a fost o alegere nefericita de cuvinte din partea domniei sale. Probabil ca a putut sa o formuleze intr-un mod mai diplomatic, mai elegant, daca voia sa nur aneasca si sa nu ii caracterizeze fanatici pe cei care sustin aceasta initiativa Constitutionala.

Imi dau seama, pozitia domniei sale ca si presedinte a unei tari care este in comunitatea europeana, trebuie sa aiba grija sa pastreze echilibru in ceea ce sunt presiunile in partea occidentului si de alta parte, ceea ce este crezul si valorile morale ale poporului la care a fost chemat sa conduca.Incearca sa faca echilibristica aici. De aceea, parca incearca sa fie in amandoua tabere. Nu am o declaratie specifica din partea domniei Sale cu privinta in ce priveste casatoriile (Din primele 10 minute Transcriere Agns Dei)

Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie. Așa o definiție a familiei își doresc românii în Constituția sa. Trei milioane de români, reprezentați de Coaliția pentru Familie, au înregistrat un demers în Senatul României, în vederea desfășurării unui referendum constituțional de modificare a art.48 din Constituție, care la momentul actual stipulează că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi. Invitatul emisiunii – Livius Percy, pastor român și apologet.Livius Percy, despre referendumul pro-familie din România | ACTUAL

2 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Dezbatere pentru modificarea Constituției: Întrebarea la care deputatul pro LGBT nu a avut nici un răspuns… Declarația doamnei Prună este incalificabilă | agnus dei - english + romanian blog
  2. mike
    nov. 08, 2016 @ 21:13:41

    Daca vorbea – din impuls de moment-normal- cu siguranta –a doua zii, reformula fraza si trecea la actiune–dar cred ca domnul Iohanis e condus din spate de cineva – motivul –bani grei sau , el insusi nu e -crestin- si macar daca nu era crestin, nu e un om cu viziune -normala- Sa fie crestin fricos?? de ce ?? are in spate milioanele de romani – si mai ales pe Dumnezeu– Un obomba al Romaniei??asta a trecut peste vointa poporului American–cel mai ,,distrugator ”presedinte al Americii –God bless the good -Romanians

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: