Viorel Iuga – Domnul preşedinte a afirmat câteva lucruri care m-au lăsat mască..

Viorel Iuga Captura de Agnus Dei

Credeam că voi avea o seară liniştită, dar mi-a stricat-o domnul preşedinte. Am deschis calculatorul, am ascultat şi nu mi-a venit să cred. Am avut impresia că nu aud bine. După aproape un an de discuţii pe toate fronturile, este drept, discuţii camuflate de massmedia aservită agendelor multicolore, după decizii luate la cel mai înalt nivel juridic, în cadrul dialogului deschis cu studenţii de la Ştiinţe Politice, mai precis la întrebarea studentului Andrei Popa, domnul preşedinte a afirmat câteva lucruri care m-au lăsat mască.

În primul rând, domnul preşedinte ne spune că declaraţiile făcute de cei care susţin familia tradiţională nu au avut vreun impact în a modifica atitudinea unor grupuri faţă de temă. Apoi, preşedintele ne spune că deşi tema a fost ridicată cu 3 milioane de semnături şi are susţinători importanţi „nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească”. În final, după alte câteva afirmaţii, domnul preşedinte ne spune şi care este soluţia: compromisul!

Domnule Preşedinte, pentru că în seara aceasta tot aţi îndemnat studenţii să ceară politicienilor „să joace cu cărţile pe masă”, vă rog frumos, ne puteţi spune şi nouă despre ce grupuri este vorba? De unde ştiţi dumneavoastră ce atitudinea au aceste grupuri faţă de familie şi faţă de iniţiativa cetăţenească?
Pe de altă parte, domnule Preşedinte, de unde ştiţi dumneavoastră ce şi cât a penetrat societatea românească, dacă nu aţi făcut ceva pentru ca ea, societatea, nu grupurile, să se poată exprima? Ştiţi cumva ce este în sufletul cetăţenilor români creştini? Cum puteţi afirma că pe cetăţenii români nu îi interesează protejarea familiei tradiţionale? Nu v-aţi gândit niciodată că lângă cele 3 milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei, mai sunt şi familiile şi prietenii lor? Nu aţi luat în calcul, cel puţin, faptul că Biserica Ortodoxă Română, biserica majoritară din România, a afirmat clar, public şi în mod repetat că susţine familia tradiţională? Sau gândiţi că afirmaţiile acestea nu au nicio susţinere în teren? Şi dacă, prin reducere la absurd, ar fi aşa cum spuneţi dumneavoastră, de ce nu s-a discutat în spaţiul public mai mult acest subiect? Când aţi chemat sau aţi încercat să ajutaţi la iniţierea unui dialog sincer şi deschis între toţi cei interesaţi de subiect? Dacă dumneavoastră sunteţi singurul care ştie cine sunt “actorii relevanţi” ai societăţii, de ce nu i-aţi chemat la o discuţie? Noi am crezut că cei mai relevanţi actori sunt cetăţenii ţării? Oare ne-am înşelat chiar aşa de tare?

Domnule Preşedinte, în seara aceasta aţi spus deschis că „am făcut acele afimaţii cu bună credinţă şi le-aş repeta oricând.” Eu am înţeles aceasta foarte bine. Sper că acum lucrurile sunt mult mai clare şi pentru cei care au crezut că ceea ce aţi spus atunci a fost o gafă politică. În seara aceasta ne-aţi confirmat că atunci ne-aţi spus sincer ce credeţi. Mai mult, aţi jucat, din nou, cu cărţile pe faţă şi ne-aţi spus deschis că nu poate exista pace socială fără compromis.

Domnule Preşedinte, să ştiţi că noi, cetăţenii români creştini, nu suntem tăntălăi, ci suntem toleranţi şi ştim ce înseamnă toleranţă. Pentru că ne dorim din inimă pace socială, nu am demarat o acţiune împotriva cuiva, ci pentru familie, în general. Noi, cetăţenii români creştini, ne rugăm pentru pace, încercăm să trăim ca oameni ai păcii şi propovăduim pacea. O facem cu orice preţ? În niciun caz. Aici ne diferenţiem mult de tot. Noi vrem pace socială, dar nu aşa cum o înţelegeţi dumneavoastră, prin compromis. Compromisul nu trebuie admis nici în conştiinţă, nici în relaţia cu semenii, nici în biserică şi nicidecum în relaţia noastră cu Dumnezeu. O naţiune cu lideri compromişi, care folosesc compromisul, nu va avea un viitor binecuvântat. Noi ne iubim ţara şi ştim că binecuvântarea ei depinde, în primul rând, de binecuvântarea lui Dumnezeu. Ştiţi când vom pierde toţi, aşa cum afirmaţi dumneavoastră? Nu când vom sta aproape de Adevăr şi de valorile autentice, ci când vom urma sfatul dumneavoastră, când vom accepta şi vom folosi compromisul.

Dacă dumneavoastră vreţi să mergeţi în continuare pe calea compromisului, este alegerea dumneavoastră. Noi vedem lucrurile altfel şi vom continua să ne spunem convingerile în dragoste, până când poporul, nu grupurile pe care le menţionaţi, va avea şansa să se exprime în mod democratic.

19 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Iohannis, în faţa studenţilor despre Referendum, toleranţă, Viorel Iuga… (VIDEO) | agnus dei - english + romanian blog
 2. Marton Ferenczsi Crista
  nov. 09, 2016 @ 20:52:18

  Fiți binecuvântat, că bine vedem că păcătosul nu numai ca persistă în greșeală ci și perseverează, familia trebuie sa fie familie ,bărbat, femeie și copii, nu altceva. Aici nu se fac compromisuri, acest lucru il fac cei slabi ,corupți sau sclavi ai păcatului ce rușinos îi robește.

 3. Ana Cimuca
  nov. 10, 2016 @ 01:40:52

  Dorim referendum, sustinem familia lasata de adumnezeu!

 4. octavpelin
  nov. 10, 2016 @ 02:34:49

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 5. Valeria Iancu
  nov. 10, 2016 @ 03:51:40

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 6. Stan Florin
  nov. 10, 2016 @ 08:56:43

  Dumnezeu sa va binecuvinteze frate si domnule presedinte Viorel Iuga pentru curajul si loialitatea in slujba lui Hristos si a bisericii Sale . Va sustin cu toata inima si ma rog pentru Dumneavoastra sa continuati sa spuneti adevarul la cel mai inalt nivel . Fiti convins ca astfel contribuiti la binele lucrarii lui Dumnezeu . Va salut cu drag si va incurajez prin Neemia 2:10

  • rodi
   nov. 10, 2016 @ 09:11:13

   Dumnezeu ridica oameni curajosi care sa fie o voce in pustie si Ii multumim pentru pastorul/fratele Viorel Iuga care lupta neobosit pentru tara si poporul roman.

   • Janeth
    nov. 11, 2016 @ 04:05:55

    Am observat cu durere in suflet ca sunt unii predicatori care sunt impotriva a ceea ce este si spune fratele Iuga. Ei nu i-au nici o atitudine, ba mai si vorbesc impotriva celor ce se implica. Si cum pot acesti „alesi” sa taca chiar acum cand Adevarul si Familia sunt in pericol?!! A tacea inseamna a fi deacord cu ce se intampla, cu ce se vorbeste….Ne bucuram,insa, de curajul pe care il are fratele Iuga de a spune adevarul Bibliei, de a spune pacatului pe nume, de a fi vocea credinciosilor. Se vede ca acest curaj este izvorat dintr-o relatie profunda cu Dumnezeu si o baza Biblica solida. Sa stiti frate Iuga, ca si Ilie a fost singur, dar cel mai important e ca Dumnezeu a fost cu el. I-a fost de-ajuns!!! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea putere si va imbrace cu armatura Lui, cu care veti putea lupta si invinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.
    Fiti tare!!! Avem nevoie de un Ilie!!!

 7. Victor
  nov. 10, 2016 @ 09:28:04

  Este adevărat că Biserica Ortodoxă vrea căsătorie doar heterosexuală, dar românii care o frecventează cu regularitate sunt foarte puțini procentual. Cei mai mulți români nu frecventează nicio biserică, iar dl Președinte cunoaște aceasta. Posibil că acelei majorități îi este indiferentă căsătoria între persoane de același sex și nu se va implica în a vota împotriva ei.

  • rodi
   nov. 10, 2016 @ 10:32:59

   Chiar daca crestinii ortodocsi nu prea frecventeaza biserica, e greu de imaginat ca si-au schimbat valorile. Si faptul ca Coalitia pentru familie a strans peste 3 milioane de semnaturi intr-un timp destul de scurt denota ca valorile nu s-au schimbat si un referendum ar avea succes.

  • Alex
   nov. 10, 2016 @ 14:41:36

   Da, ortodocsii nu fregventeaza biserica in mare numar, insa la recensemantul din 2011 au declarat 86% din populatie ca sunt ortodocsi. Nu poate sa raspunda presedintele tarii in locul populatiei, daca vor sa fie si in continuare casatoria intre un barbat si o femeie.

   • rodi
    nov. 10, 2016 @ 15:46:16

    tocmai ca ar trebui ca liderii ortodocsi sa protesteze si sa-i ceara dlui presedinte sa nu vorbeasca in numele lor

 8. Trackback: VIOREL IUGA: „ A fi TOLERANT nu înseamnă a fi TĂNTĂLĂU!” | agnus dei - english + romanian blog
 9. hotima vasile
  nov. 11, 2016 @ 05:19:51

  Multa stima dom viorel vrem referendum nu pot admite asa ceva in romania .o tara crestina so transformam in sodomiti un lucru scrbos in fata lui dumnezeu . Il apreciez pe domnu putin nu primeste asa ceva in russia este un presedinte credincios si destept nu se compromite cu asa ceva nu asculta toti ghei ii stie pe toti gem parlamentele din Europa cu ei si acu sau gandit sa mareasca aria lor si spre ro si asia dar unde le merge le merge .russia nu ia admis iar de e prins un ghei in russia este spanzurat. .nu o sa vedeti ghei in concediu in russia .iohanis trebuie sa ea lecti de la putin macar o ora pe luna . Romani nu va lasati sa admitem asa ceva in romania inca o revolutie se poate face daca iohanis nu asculta de popor care la ales ..vreau in Familie sa fie sot si sotie si copii . Dumnezeu nu da binecuvantare la doua persoane de acelasi sex .nu nu el este drept si sfant …

 10. alabama kid
  nov. 11, 2016 @ 10:20:11

  Respect si iubesc pe toti cei ce cred in valorile eterne si crestine,si care le marturisesc,indiferent de religie sau confesiune.Dle Iuga tot respectful si admiratia mea.Domnul sa te binecuvinteze !

 11. alabama kid
  nov. 11, 2016 @ 10:28:54

  Respect si dragoste dle iuga.Domnul sa va binecuvinteze ! Si pe toti crestinii care cred si marturisesc pe Christos si toate valoile crestine si eterne,indiferent de confesiune si religie !!!

 12. DANUT
  nov. 11, 2016 @ 12:13:08

  Majoritatea ortodoxa 86% unde este,de ce tac mai marii?.Daca 86% ar fi ortodocsi Iohanis nu ar mai fi presedintele Romaniei.

 13. DANUT
  nov. 11, 2016 @ 12:15:06

  Sa fie referendum vrem sa aratam ca santem tara crestina.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: