Președintele Trump: La ce să se aștepte Biserica?

trump-bible-nbc-news-foto

FOTO NBC News

Un editorial de Russell Moore, Președintele Comisiei de Etică și Libertate Religioasă, Convenția Baptistă de Sud:
russell-moore
Alegerile prezidențiale s-au încheiat, iar Donald Trump a fost ales Președinte al Statelor Unite, ceea ce foarte puțini și-ar fi imaginat vreodată. Nu contează care sunt diferențele politice și religioase dintre noi, cu siguranță cu toții suntem de acord cu faptul că această campanie a fost demoralizantă pentru cea mai mare parte a țării. Deci ce ar trebui creștinii evanghelici să facă acum ?

Primul lucru, desigur, este să se roage  pentru viitorul președinte Trump. Biblia ne spune să ne rugăm pentru toți cei care sunt în dregătorii (1 Tim. 2:1-2). Mai mult, Scriptura ne spune să dăm cinstea cui datorăm cinstea (Rom. 13:7). Mulți dintre noi suntem profund diferiți față de noul președinte și asta ar fi fost situația indiferent cine ar fi cîștigat, însă noi trebuie să ne rugăm pentru ca el să reușească să conducă țara noastră cu înțelepciune și dreptate.

Conservatorismul la care  mulți din noi am sperat – multietnic, profund constituțional, vizionar – a fost înlocuit în Partidul Republican cu altceva. Pe de o parte, este un populism etno-naționalist în stil european, în opoziție cu o intensificare a mișcarii de stînga progresistă în rîndul Partidului Democrat. În ambele mișcări, problemele de morală- anumite referințe personale(private, particulare) precum și probleme de stabilitatea familiei- sunt marginalizate. Avem acum la orizont o politică de revoluție sexuală. Aceasta înseamnă că creștinii evanghelici sunt practic oropsițipolitici – fie că își dau seama de asta sau nu.
Nu e cea mai rea situație în care ne putem găsi. Puterea politică – sau iluzia acesteia – nu a fost întodeauna favorabilă în ceea ce ne privește. Astfel de influențe au condus la conformarea minților noastre la cele lumești, cu privire la  ceea ce contează și  cine contează, pe tot parcursul istoriei. Ar trebui să avem, așa cum a spus Jim Eliot în urmă cu o generație, propria noastră enclavă/comunitate separată.
Ce putem face? În primul rînd, putem menține o claritate profetică care este dispusă să îndemne la pocăință tot ceea ce este nedrept și împotriva lui Hristos

Citește mai mult. Revista Crestinul Azi

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 11, 2016 @ 03:04:35

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: