VIOREL IUGA: „ A fi TOLERANT nu înseamnă a fi TĂNTĂLĂU!”

respect-foto-prodocens-media

„ A fi TOLERANT nu înseamnă a fi TĂNTĂLĂU!”

Cuvintele acestea, care îi aparţin în întregime domnului preşedinte Iohannis, m-au determinat să îmi pun, la modul cel mai sincer, următoarea întrebare: am fost tolerant sau tăntălău? Când am acceptat ca semenul meu să aibă valori diferite de ale mele şi am continuat să îl iubesc şi să trăim în pace, am fost tolerant sau tăntălău? Când am văzut că el începe să calce în picioare şi să distrugă valorile naţiunii noastre creştine şi l-am lăsat să o facă, am fost tolerant sau tăntălău? Când am auzit că unii batjocoresc ceea ce preţuim şi când am acceptat etichetările lor jignitoare şi umilitoare, am fost tolerant sau tăntălău?

Până acum, văzând, auzind și suportând în tăcere multe lucruri de genul acesta, am crezut că sunt tolerant. Am ales să fiu tolerant, nu pentru că sunt tăntălău, ci pentru că sunt un urmaş al Domnului Isus Cristos. El ne-a învăţat să ne iubim unii pe alţii, să ne îngăduim şi să ne ajutăm în mod reciproc. Cuvintele domnului preşedinte m-au determinat însă să mă întreb ce aleg să fiu: tolerant sau tăntălău?

Voi continua să privesc cu indiferenţă la cei care distrug tot ce s-a clădit în mii de ani? Voi continua să tac în faţa minciunilor şi a răstălmăcirii adevărului? Voi adopta tactica struţului, crezând că aşa se rezolvă problemele? Voi consimți, în mod fatalist, că oricum societatea merge într-o direcţie prestabilită şi nu pot face absolut nimic? Voi alege să cred că ceea ce se întâmplă în jurul meu şi în ţara noastră nu mă afectează? Voi alege să îi cred în continuare pe politicienii care au promis multe şi nu au făcut aproape nimic bun? Categoric NU!

Voi continua să îmi iubesc ţara şi semenii, voi continua să mă rog pentru ei, dar nu voi rămâne indiferent în faţa celor care fac tot ce pot să o distrugă.
Aleg în continuare să fiu Tolerant, dar refuz în mod categoric să fiu Tăntălău!

Viorel Iuga via  Prodocens Media

iuga-iohannis

CITESTE si –

7 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  nov. 10, 2016 @ 14:48:06

  Dumnezeu sa se indure de noi!

 2. mike
  nov. 10, 2016 @ 20:19:55

  Chiar daca ne numeste -tantalai- sa nu uite domn Iohanis ca tocmai acesti -tantalai- l-au ales ca presedinte– si nu ma mir daca – tot acesti -tantalai – il vor da jos de pe scaunul prezidential– daca mai persista in ideologia -compromisului- Si mai cred ca din extra toleranti -crestini de astazi – se vor transforma in adevarati -tantalai – daca continuam sa stam cu mainile in buzunare si gurile inchise- God bless Romania

 3. octavpelin
  nov. 11, 2016 @ 02:38:01

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Aurel Mihet
  nov. 11, 2016 @ 19:27:31

  Legat de cuvintul Toleranta ,care potrivit Dic. limbi Romine inseamna ingaduinta,indulgenta ,trebuie sa-l privim din cele doua aspecte care trebuie sa fie inteles; Intii ca cu mod de comportare fata de aproapele ,indiferent cine este aproapele ,trebuie sa-l respectam ,ajutam si manifestam toleranta fata de ceea ce crede ,fata de felul cum se compoarta si se manifesta in relatile pe care le avem cu ei . Domnul Isus a spus ca fata de toti oameni,inclusiv si fata e dusmani ,noi trebuie sa ne comportam ca buni crestini, Matei 5.38-48 In al doilea rind ,daca avem dreptul la toleranta fata de Cuvintul lui Dumnezeu,legea si poruncile LUI ? Felul cum domnul Presedinte a pus problema tolerantei se refera atit la problemele cotidiene ,cat si la problema de ordin Biblic in legatura cu tolerarea homosexualilor Care este pozitia lui Dumnezeu in legatura cu aceasta practica ? Dumnezeu a instituit familia formata dintrun barbat si o femeie si El nu s-a schimbat cu numic inlegatura cu aceasta Dumnezeu a comdamnat acest mod de viata asa cum citim in SCRIPTURI ; Pedeapsa groaznica pentru Sodoma si Gomore pentru acest pacat. Genesa 19.12-20 Porunca Lui in legaura cu aceasta practica asa cum citim la Levetic 20 13, Daca cineva se culca cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie,amindoi au facut un lucru SCARBOS ; sa fie pedepsiti cu moartea,Acest lucru mai este mentionat sl la Romani 1.26,27 ; 1 Corinteni 6. 9,10 ; Apocalipsa 21.8 Acest pacat este le fel de vinovat ca toate celelalte pacate ,asa cun citim la 1 Corinteni 6 .9,10 … Nu va inselati in privinta aceasta ; nici curvari ,nici inchinatori la idoli ,nici preacurvari nici malahi,nici SODOMITI….Apocalipsa 21.8 Dar cat despre fricosi, necredinciosi , SCARBOSI… Daca ii tolerezi pe GAY ,trebuie tolerati si pe celalalti fauritori de rele ;nu poti face o descriminare asa de mari intre uni si alti,cand sint la fel de vinovati.
  Asa cum rezulta din cele spuse mai sus Dumnezeu condamna acest stil de viata, intrebarea care se pune este : Cine are dreptul sa tolereze ceea ce Dumnezeu porunceste sa nu fie practicat ??? Cine poate sa se suprapuna porunci lui Dumnezeu si sa ingaduie lucruru pe care Dumnezeu le interzice ??? In concluzie; Noi trebuie sa fim toleranti cu aproapele nostru in ce priveste legaturile cotidiene , dar nu putem sa toleram pacatul cu toate ramificalele lui indiferent care ar fi circumstantele A face tolaranta fata de porunca dreapta a lui Dumnezeu inseamna a te suprapune autoritati Lui ,Inseamna o sfidate a cuvintului si a legi Lui Dumnezeu.In seamna o noua Evangheliie unde omul isi asuma dreptul de decizie de toleranta in lucrurile cari apartin numai lui Dumnezeu . Dumnezeu sa de-a descernamint celor care trebuie sa ia decizi in legatura cu lucrurile unde pot sa fie folosita toleranta si unde NU .

  • Avram
   nov. 11, 2016 @ 20:54:25

   Frate Aurel,
   Este tulburator cum liderii puterilor mondiale se ingramadesc sa legalizeze stricaciunea. Si mai rau este faptul ca cei care vor sa apere familia traditionala, asa cum Dumnezeu a instituit-o, sunt considerati netoleranti si homofobi. Nu mai au frica de Dumnezeu pentru ca s-au indepartat de El si nu mai au nici macar constiinta fireasca pe care a pus-o Dumnezeu in fiecare persoana. Sa ne rugam lui Dumnezeu ca Romania sa nu accepte casatoria acestora si sa apere familia ca sa nu se intample ca in tarile Occidentale. God bless you.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: