Aurelian PAVELESCU: Donald Trump – George Soros, confruntare inevitabila!

trump-soros-marketwatch-com

De cateva decenii, George Soros este, intr-un fel, Presedintele din umbra al SUA, cu a sa platforma civica a „societatii deschise” (open society). Personajul, un adevarat artist al pietelor financiare, a investit miliarde de dolari in dezvoltarea unei retele de ONG-uri pe teritoriul SUA, dar si la nivel global, un adevarat fondator al ideologiei globalizarii. Eficienta acestui lobby global a fost formidabila, Soros lucrand mana in mana cu guvernele SUA (Partidul Democrat), in linia ideologica a Scolii de la Chicago (Karl Popper, Milton Friedman etc.). Influenta Scolii de la Chicago a fost covarsitoare in intreaga lume, fiind preluata ca un fel de politica de stat de multe dintre guvernele amerciane si multiplicata prin guvernele unui numar impresionant de state. Esenta acestei gandiri este diminuarea puternica a rolului statelor asupra economiei, dar si asupra societatilor insele, abandonarea tuturor ideilor care tin de traditie, identitate, istorie si propagarea globalismului ca un fel de noua religie.

Finantator puternic al campaniilor Partidului Democrat in mod continuu, George Soros a fost, si de data aceasta, unul dintre principalii contributori ai campaniei lui Hillary Clinton impotriva lui Donald Trump. Nu a fost vorba insa numai despre finantare, ci despre sprijinul dat prin angajarea structurilor organizatiilor sale in lupta directa impotriva lui Trump la nivel international. Implicarea politica a lui Soros a fost extrem de puternica. Amintesc faptul ca Soros a avut un conflict deschis cu George W. Bush, luptandu-se cu acesta, din functia de Presedinte al SUA, de la egal la egal.

Dar George Soros, dincolo de forta sa de influenta formidabila la nivel intern in SUA, dar si la nivel international, nu este decat un exponent, e adevarat, poate cel mai puternic, al gandirii neo-liberale. Acest curent este cel mai important inamic al lui Donald Trump. De aceea, ma astept la o confruntare deschisa intre Donald Trump de George Soros, care va avea o magnitudine extraordinara, cu puternice, daca nu grave consecinte de la cele politice la cele economice, sociale si militare. Trump are de partea lui varsta – Soros avand 86 de ani -, precum si sustinerea populara. Pe de alta parte, neo-liberalismul, dupa mai bine de o jumatate de secol de experienta, a imbatranit si el, lasand in urma o lume dezradacinata, haotica si plina de conflicte si ura. Soros are de partea sa acele forte care vor sa-l opreasca pe Trump, deosebit de puternice, corporatiile si media.

Cele doua Americi, cea a lui Trump si cea a lui Soros sunt doua Americi atat de diferite, incat nu pot coexista pasnic. Sau, daca da, vom vedea cum.

Aurelian PAVELESCU

8 comentarii (+add yours?)

 1. eliodora
  nov. 11, 2016 @ 15:49:25

  Eu cred altceva;omeneste asa este cum spune Pavelescu;
  dar deasupra a toate este DUMNEZEU;
  El va folosi tot raul spre binele celor care vor fi iubit venirea SA.
  Biblia ne a fost lasat noua sa ascultam ce ne spune in fiecare momnet al istoriei;
  sau al vietii noastre.
  Soros am inteles eu din alta parte este cu satanistii, care o aveau printre ei si pe madam Clinton; uite ca Dumnezeu a zis PANA AICI:
  noi stim cine sunt globalistii: antihristii.
  Singurul lucru care nu mi prea place este ca FIUL OMULUI nu va veni pana nu va veni fiul faradelegii.Ca idee, nu mi prea place sa apuc acea vreme.
  Scriptura insa ne spune sa iubim Venirea SA; deci noi IL asteptam pe Hristos Domnul nu pe antihrist!!
  Slavit sa fie Numele LUI in veci de veci AMIN!
  PS
  Daca proroocia ese adevarata, si este, pt ca s a implinit; Soros va da si banii sai pt cauza lui Dumnezeu, iar Trump va fi de partea Adevarului si va avea izbanda,
  asta ma face vesela !si indrazneata in asteptari!Asa simt acum, ca Sorosica va da banii pt o cauza buna.

  • rodi
   nov. 11, 2016 @ 16:14:28

   vom trai si vom vedea, viata va fi interesanta… Dar macar noi, crestinii, stim cum va fi sfarsitul tuturor lucrurilor, desi nu stim cand, si rasuflam mai usor dupa aceste alegeri si ne rugam la fel de fierbinte pentru viitorul nostru, al Romaniei, ca Dumnezeu sa ne pazeasca de planurile intunericului.

 2. Mike Olari
  nov. 11, 2016 @ 18:00:39

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 3. octavpelin
  nov. 11, 2016 @ 18:21:21

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Valeria Iancu
  nov. 12, 2016 @ 03:20:36

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 5. Cristi
  nov. 12, 2016 @ 04:33:01

  Europa ii cumparata o sa fie greu . Cand o tara ii deacord cu pacatu se autodistrugge S-a terminat prima parte incepe a doua. Cine se joaca Cu Dumnezeu plateste ,momente grele pentru crestini, ceilalti o sa le placa . Dar Dureaza putin . cine il iubeste pe Dumnezeu castiga cine nu pierde . Romania trebuie sa iasa in strada si sa-l dea jos presedintele care a fost cumparat . Noi nu trebuie sa depindem de alti . Presedentele Romaniei a fost cumparat odata Cu cel al Italiei , cei mai buni primari , ei sunt oameni prin care puterea mondiala conduce aceste doua tari .expl.: Daca va informati si in Italia sa dat legea pentru homosexsuali sa aiba drepturi ,si in Romania se dezbate aceasta lege la sfarsitul luni noembrie.Romania trebuie sa lupte impotriva puteri mondiale mai ales cand e vorba de pacat. In Italia de cand a acceptat aceasta lege sunt cutremure peste cutremure . Romania

 6. SILVIA
  nov. 16, 2016 @ 23:23:45

  Daca credem ,cu adevarat , ce-i scris in Noul Testament ,cand crestinismul autentic s-a ridicat sa darame autoritatile ?…afara doar ca ne-am format un crestinism de convenienta ,strain total de Imparatia lui Hristos.Din pacate liderilor(spune chiar termenul) nu le mai trebuie cruce ci bine si realizari pamantesti.Cine-L mai pe asteapta pe Isus?
  PUTIN PROBANIL SA POSTATI!

  • rodi
   nov. 16, 2016 @ 23:39:39

   sora SILVIA postam orice comentariu care e scris cu decenta si in spirit crestinesc, fara denigrari si care nu ataca persoane sau critica constanta, mai ales cand postam predici si cineva vine si scrie acuzatii bazate pe lucruri auzite si fara sa cunoasca persoana personal… Pareri diferite sunt ok, dar sa ne respectam ca si cum am sta la masa la un ceai impreuna, fara insulte si acuzatii, ci prin discutie civilizata si respectuoasa. Ma scuzati ca raspunsul e asa de lung si e un raspuns general pentru toti cititorii. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: