EVANGHELICII au VOTAT in numar record pentru Donald Trump

trump-evangelical-townhall-times-square-june-2016-foto-godfactorjpeg

Editorial

12 Noiembrie 2016, Agnus Dei

Evanghelistii americani au votat intr-un numar record pentru Donald Trump. Exit-polurile arata ca 4 din 5 evanghelici de culoare alba au votat in favoarea lui Trump, cu un  procentaj de 81-16. In anul 2004 au sprijinit pe presedintele George W. Bush cu o margine de 78-21. La fel ca si atunci, de data aceasta evanghelistii au propulsat la presedintie pe Donald Trump, care a castigat intr-un mod surprinzator, dupa parerea expertilor.

In Florida, Trump a câștigat votul evanghelicilor cu un procentaj de 85 la suta si 13 la suta pentru Clinton. În Georgia, evanghelicii au votat 88 la suta pentru Trump si 6 la suta pentru Clinton. În Wisconsin, a fost de 71 la suta pentru Trump si 24 la suta pentru Clinton.
Unele dintre aceste statistici pot fi, de asemenea, atribuite datorita  propriilor eforturi personale ale  lui Trump de a apela la sprijinul evanghelicilor. El a găzduit peste 1.000 de lideri evanghelici in New York, în cursul verii, la o întâlnire în Times Square, oferindu-le posibilitatea de a-și exprima nevoile și preocupările lor. El a stabilit, de asemenea, un comitet consultativ evanghelic și a promis în mod repetat, ca va răsturna Amendamentul Johnson care ar permite păstorilor și preoților să vorbească liber despre politică de la amvon.

Evanghelistii sunt impotriva avortului, si aceasta a determinat pe majoritatea din ei  sa alega intre cei doi candidati, care au vederi opuse in privinta avortului. Un alt motiv a fost libertatea religioasa care a fost atacata in mai multe randuri de candidata Partidului Democratic, Hillary Clinton, care are vederi progresiste.

Majoritatea evanghelistilor se indentifica cu Partidul Republican si 75 la suta dintre ei spun ca sunt republicani sau au inclinatii republicane.

Campania Clinton a ignorant aproape in totalitate pe crestinii evanghelici, in schimb Donald Trump a cheltuit foarte mult timp in mijlocul lor, pentru a le castiga suportul si votul. Evanghelistii de culoare alba alcatuiesc o cincime din totalul alegatorilor si trei sferturi dintre acestia au inclinatie de votare cu Partidul Republican.

Daca evanghelicii ar vota totdeauna intr-un numar atat de mare, multe din problemele sociale de care se confrunta acum societatea Americana ar fi fost evitate si cei alesi in organele de guvernamant ar fi oameni de un caracter ridicat care ar mentine cu orice pret valorile morale crestine fara de care o societate nu poate dainui.

Syayistica de la FOX NEWS, http://www.lifenews.com/ si Townhall.comTownhall.com

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: