Sanhedrinul cere lui Putin si Trump sa construiasca al Treilea Templu din Ierusalim

trump-putin-temple

BIN EXCLUSIV: Sanhedrinului cere Putin și Trump pentru a construi a treia Templul din Ierusalim

TRADUCERE AGNUS DEI – SURSA – http://www.breakingisraelnews.com/

1 Aşa vorbeşte Domnul către unsul Său, către Cirus, pe care-l ţine de mână* ca să doboare neamurile înaintea lui şi să dezlege brâul împăraţilor, să-i deschidă porţile, ca** să nu se mai închidă Isaia 45: 1

Sanhedrinul face apel la presedintele rus Vladimir Putin si la președintele ales Donald Trump să -și unească forțele și să îndeplinească rolurile lor mandate biblic  prin reconstruirea Templului evreiesc din Ierusalim.

Rabinul Hillel Weiss , purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a contactat Breaking Israel News pentru a anunța că alegerea lui Trump, care a promis să recunoască Ierusalimul drept capitala Israelului, împreună cu dorința exprimată a lui Putin pentru ca templu lsă fie reconstruit, a determinat instanța evreiască să trimită o scrisoare care oferă celor doi posibilitatea de a acționa ca doua figuri moderne  a imparatului Cirus: regi ne-evrei care recunosc importanța Israelului și a Templului.

Cirus cel Mare, rege al Persiei în secolul al șaselea î.Hr., a anunțat în primul an al domniei sale , ca a fost determinat de Dumnezeu să facă un decret prin care Templul din Ierusalim ar trebui să fie reconstruit.

2 Aşa vorbeşte Cirus, împăratul perşilor: „Domnul, Dumnezeul cerurilor, mi-a dat toate împărăţiile pământului şi mi-a poruncit* să-I zidesc o casă la Ierusalim, în IudaEzra 1: 2

Cyrus a trimis evreii sub domnia sa înapoi în Israel , cu o sumă considerabilă de bani cu care să reconstruiască Templul. Sinedriul intenționează să cheme pe cei doi lideri mondiali pentru a prelua acest decret biblic vechi și să sprijine poporul evreu în misiunea lor sfântă.

Rabinul Weiss a explicat că alegerile din SUA au făcut ca visul etern evreiesc sa devina o posibilitate foarte reală.

„Suntem gata pentru a reconstrui Templul. Condițiile politice de astăzi, în care cei doi lideri naționali, cei mai importanți din lume, susțin dreptul evreilor la Ierusalim ca moștenirea lor spirituală, este fără precedent în istorie „, a declarat rabinul Weiss pentru Israel Breaking News.

Scrisoarea Sanhedrinului notează că victoria neasteptata a lui Trump sa datorat sprijinului său pentru Ierusalim, și amintește lui Trump promisiunile sale de campanie de a muta ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim, recunoscând în mod efectiv orașul ca capitala Israelului. Legea Ambasada in Ierusalim, aprobata de Congres , în 1995, a inițiat mutarea ambasadei, dar a fost respinsa , de fiecare președinte american de atunci. Sanhedrinului face apel la Trump sa se retina de la veto dupa ce devine presedinte.

Sanhedrinul a reamintit , de asemenea , conexiunea lui Putin la Templu, din scrisoarea sa. Pe parcursul celei de-a treia călătorie oficiala a sa la Ierusalim , în 2012, Putin a efectuat o vizită noaptea târziu la Kotel (Zidul de Vest). Când a ajuns la locul sfânt, liderul rus a stat în tăcere timp de câteva minute, oferind o rugăciune personală, după care a citit Psalmii dintr – o carte de rugăciuni rusă-ebraică.

Un spectator israelian a strigat atunci în limba rusă, „Bine ai venit, presedinte Putin.” Putin s-a apropiat de om, care a explicat importanța Muntelui Templului și aTemplului evreiesc. Chadrei Charedim , un site de știri ebraică ortodoxă, a raportat că Putin a răspuns: „Asta e exact motivul pentru care am venit aici – să ma rog pentru Templu să fie construit din nou „.

Putin la Zidul Plangerii

După acest schimb remarcabil, Sinedriul a trimis o scrisoare lui Putin prin care au facut un apel să -și îndeplinească rugăciunea. Atunci, președintele Putin nu a răspuns la solicitarea Sinedriului, dar acum că noul președinte american este un aliat potential la proiect, Sanhedrinul crede că este timpul ca Putin să își asume un rol activ în reconstruirea Templului.

În plus față de cererile în ceea ce privește Templul, Sanhedrinul face, de asemenea , apel la Putin și Trump să  reînnoiască rezoluția Ligii Națiunilor din 1920 cunoscută sub numele de tratatul San Remo, ceea ce a permis , în esență , crearea unui stat evreiesc prin împărțirea Imperiului Otoman. A încorporat Declarația de la Balfour, emisă de Marea Britanie în 1917, care a dat o recunoaștere oficială și susținerea pentru înființarea Israelului.

Președintele american Calvin Coolidge a ratificat acordul San Remo în 1925, făcând astfel recunoașterea unui stat evreiesc obligatorie din punct de vedere al legislației Statelor Unite. Sinedriul a subliniat că este absolut necesar în acest moment, când Autoritatea Palestiniană încearcă să rescrie istoria lumii prin campanie adusa împotriva declarației Balfour, prin readoptarea acordului, pentru a întări angajamentul istoric american cu privire la Statul Israel.

Rabinul Weiss a subliniat că susținerea dreptului evreilor la Ierusalim ar aduce beneficii Rusiei și Americii, precum și întreagii lumi.

„Liderii Rusiei și Americii pot conduce națiunile lumii la pacea globală , prin construirea Templului, la sursa păcii” , a explicat rabinul Weiss. „Acest lucru va compensa rezoluțiile rușinoase UNESCO , care sunt cauza principala de creștere a teroarii și violenței.”

Luna trecută, Organizatia Națiunilor Unite pentru Educație Culturala și Științifică (UNESCO) a adoptat două rezoluții care neagă orice legătură între orașul Ierusalim și poporul evreu, cedând la Islam un monopol religios asupra multora dintre cele mai sfinte site-uri ale iudaismului 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: