Donald Trump, scrisoare anti-avort ignorată de media: Cultura vieții acestei țări a început să alunece spre o cultură a morții. Aceasta este viziunea mea asupra unei culturi a vieții

donald-trump-foto-abc-news
Discursurile lui Donald Trump au fost considerate încă din primele zile ale campaniei o sabie cu două tăișuri. Mai ales în subiecte sensibile precum avortul, pe care contracandidata sa, apărătoare a drepturilor femeilor și susținătoare a celor de la Planned Parenthood, l-a speculat la maximum. În seria luărilor de poziție ale lui Trump figurează și o scrisoare, publicată de cotidianul  Washington Examiner la 23 ianuarie sub titlul „Viziunea mea asupra unei culturi a vieții”, text ignorat complet de presa occidentală.
Acesta este textul scris de  Donald Trump înainte de alegerea sa ca președinte al SUA.
„Permiteți-mi să fiu clar. Eu sunt pentru dreptul la viață. Aceasta este poziția mea, cu excepția cazurilor de viol, incest sau când în pericol este viața mamei. Nu am gândit așa mereu, dar o experiență personală extrem de semnificativă m-a făcut să reconsider darul prețios care este viața. Episodul este cunoscut și nu mă voi apleca din nou asupra lui. De aceea doresc să reafirm că ceea ce scriu acum, în acest text, în ceea ce privește viața și cultura vieții, este chiar în ziua în care se împlinesc 43 de ani de la cazul Roe vs Wade.
[…] Statele Unite, în epoca lor de glorie, au urmat un cumul de reguli care funcționează încă de la începuturi. Iar una din aceste reguli este aceea că noi, ca americani, onorăm viața și asta am facut încă de când părinții noștri fondatori au decis să facă din viață primul și cel mai important dintre drepturile noastre ‘inalienabile’. (În preambulul Declarației de Independență din 1776 se spune: Subliniem că aceste adevăruri sunt evidente:că toți oamenii sunt creați egali, că sunt dotați de Creatorul lor cu drepturi inalienabile, printre care Viața, Libertatea și urmărirea Fericirii”. – n.r)
Cu timpul însă, cultura vieții acestei țări a început să alunece spre o cultură a morții. Poate cea mai decisivă dovadă este că, în sentința publică pronunțată de Curtea Supremă în cazul Roe vs Wade, în urmă cu 43 de ani, se poate spune acum că 50 de milioane de americani (n.r. numărul avorturilor care s-au făcut în SUA după această sentință și până în prezent) nu au avut posibilitatea de a se bucura de oportunitățile pe care le oferă țara noastră. Că nu au avut posibilitatea de a deveni medici, muzicieni, agricultori, profesori, soți, tați, fii și fiice. Nu au avut posibilitatea de a contribui cu propriile talente, propriile vieți și propriile sentimente și pasiuni la țesutul acestei țări. Lipsesc și NE lipsesc.
Viitorul președinte va trebui să urmeze principiile care funcționează cel mai bine și care întăresc venerația pe care o au americanii față de viață. Cultura vieții este mult prea importantă pentru a se lăsa eclipsată de conveniențe și de corectitudinea politică. Și numai conservând cultura vieții vorm putea face ȘI MAI MARI STATELE UNITE”.
Citeste mai mult aici – http://www.activenews.ro/
Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. thetrouth
    Noi 14, 2016 @ 06:42:42

    A republicat asta pe thetrouth.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: