Nicolae Geantă – Treptele răutății și bunătatea ce le dărâmă

treptele-ra%cc%86uta%cc%86t%cc%a6ii-s%cc%a6i-buna%cc%86tatea-ce-le-da%cc%86ra%cc%82ma%cc%86-nicolae-geanta%cc%86

TEXT Efeseni 4:31-32

31 Orice* amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire** şi orice fel† de răutate să piară din mijlocul vostru.
32 Dimpotrivă, fiţi* buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă** unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.

Bunatatea nu este ceva care se cultiva in scoli, in laboratoare stiintifice. Nu este ceva cu care te nasti. O  sa vedem in seara asta, e ceva care se cultiva incet, incet.

Sunt o multime de relatii tensionate in care oamenii sunt gata sa puna mana pe satar, sa taie beregati, sa dea cu sapa in cap. Sa demoleze daca ar fi in stare, sa intre cu buldozerul. Si, v-ati pus creodata intrebarea asta, dece Dumnezeu a pus porunca a sasea „Sa nu ucizi’, inainte de ‘Sa nu curvesti’, inainte de ‘Sa nu minti’, inainte de ‘Sa nu furi’? Pentru ca vreau sa va  spun ca in fiecare om e un pachet de nervi si cea mai mare problema care o avem cu noi insine  si cu cei din jur este ca ne enervam si  si suntem gata sa sarim imediat la beregata celuilalt. Si asta este din cauza rautatii. Caci Dumnezeu spune: nu toata lumea curveste. Nu toata lumea fura. Nu toata lumea minte. Suntem inca sub bocancul acesta al rautatii. Nu toti oamenii pot sa fie superiori. Nu peste tot sunt curcubee. Mai exista si nori negri chiar si in casele noastre, chiar si in casa noastra. Si de aceea, Dumnezeu vrea sa ne invete ca sa scapam de rautatea asta.

Sa facem un exercitiu. Cum arata un om care este plin de rautate? Cand te duci pe langa el, imediat te-a jerpelit. Fata e ascutita ca lama de brici. Sprancenele incruntate. In Efeseni, Pavel le spune asa in cap. 4. Primele versete de la 1-16 spune: Voi trebuie ca sa umblati in unitate. Versetele urmatoare de la 17-31 zice: voi trebuie sa umblati in curatie. Si vers. ultimul, 32, spune: voi trebuie ca sa umblati in bunatate. Cartea aceasta vine si face o paralela si este un contrast: paganismul care se practica si crestinismul care a adus schimbarea.

Si acuma, vreau sa ne punem intrebarea: care este diferenta intre un crestin si un pagan? Care e diferenta? Stiti care e diferenta? Diferenta este bunatatea. Pavel ne spune noua anumite lucruri, a spus: Voi, acum, traiti altfel. Diferenta intre voi si ceilalti trebuie sa se vada datorita bunatatii. Si stiti? In momentul in care incepi sa traiesti bunatatea, in momentul acela ai scapat de paganism. (din primele 14 minute, mai sunt aprox 50 de minute din mesaj)

Treptele răutății și bunătatea ce le dărâmă-Nicolae Geantă•Biserica Sfânta Treime Londra

VIDEO by Biserica Sfânta Treime – Londra

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: