Ungaria nu se raliază „isteriei elitei europene” provocată de alegerea lui Trump

ministrul-ungar-de-externe-peter-szijjarto-foto-active-news

Peter Szijjarto: Ungaria nu se raliază „isteriei elitei europene” provocată de alegerea lui Trump

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat luni că Ungaria refuză să aibă de-a face cu „isteria patetică ce a cuprins elita din Europa” ca reacție la rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii (SUA), relatează agenția MTI.

Aflat la Bruxelles pentru o reuniune a miniștrilor de externe și ai apărării din țările Uniunii Europene, Szijjarto a afirmat că guvernul ungar consideră „o veste bună” alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Șeful diplomației ungare a precizat că intenționat nu a luat parte la reuniunea informală de duminică a miniștrilor de externe din UE, din motive politice.

Potrivit lui Szijjarto, trebuie respectat punctul de vedere al poporului american, chiar dacă decizia sa nu a coincis cu cea a elitei politice europene și a media.

„Este stranie opinia liberal-democrată că, atât timp cât poporul decide într-un mod favorabil elitei, democrația este într-o stare bună de funcționare. Când decizia contravine dorinței elitei, atunci ei convoacă o reuniune de criză”, a spus ministrul ungar.

Alegerea lui Trump este „în mod clar o veste bună”, deoarece opiniile președintelui american ales privind „exportul de democrație” sunt „favorabile lumii”, a afirmat Szijjarto, adăugând că exportul de democrație „fără limite” în trecut a provocat ”o mulțime de necazuri”.

Ministrul ungar a mai spus că diversele părți ale lumii au o istorie, cultură și tradiții diferite și că ar trebui să se țină cont de aceasta.

SURSA – http://www.activenews.ro/externe/Peter-Szijjarto-Ungaria-nu-se-raliaza-%E2%80%9Eisteriei-elitei-europene-provocata-de-alegerea-lui-Trump-138272

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: