25000 de elvețieni semnează petiția pentru păstrarea crucifixelor în spațiile publice

switzerland

Aproape 25.000 de cetățeni elvețieni au semnat o petiție, depusă pe 4 noiembrie 2016 la Cancelaria Federală Elvețiană. Semnatarii petitiei cer să nu fie eliminate crucifixele din spatiile publice ale republicii, conform publicatiei Sedmita (Saptamana).

Elvetia: crucifixe in spatiile publice

Organizatia crestina conservatoare Der Neue Rütlibund a fost cea care a propus depunerea unei cereri de acest gen, inca din luna mai 2016.

Autorii petiției cer ca „simbolurile creștine să fie păstrate și instalate fără obstacole în spațiile si clădirile publice, școli și locuri publice”.

Potrivit președintelui Der Neue Rütlibund, Pirmin Müller, petiția este o reacție la încercările de interzicere a amplasarii de crucifixe în locurile publice.

„Statul nostru ar trebui să fie neutru din punct de vedere religios”, se spune in petiție.

„Dar spațiul public nu este același lucru cu statul: el poate și trebuie să fie oglinda istoriei noastre, care este cufundata în Creștinism, a identitatii noastre și culturii noastre, tradițiilor și valorilor noastre”.

Der Neue Rütlibund a fost fondată în anul 1990. Printre obiectivele sale, se numără apărarea moralei creștine, a demnității umane și a familiei.
SURSA – http://www.lumeacredintei.com/
Anunțuri

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: ELVEȚIA: Aceeași luptă cu progresiștii marxiști – 25000 de elvețieni semnează PETIȚIA pentru păstrarea crucifíxelor în spațiile publice – Revista ARMONIA – Saltmin Media
 2. Editor
  Noi 15, 2016 @ 08:51:58

  Admir hărnicia și eficiența postărilor de la acest blog. Cât și inima lărgită-simțitoare pentru orice cauză și orice durere, greu de acoperit sau de simțit și de alții, printre care mă aflu și eu.
  Dar luăm și repostăm (fără sfială) multe articole de pe „Rodiagnusdei”, dar și neglijăm deseori să menționăm sursa generoasă și altruistă care ne inspiră și pe care o plagiem. Ce să mai zicem? Sorry! Mulțumim! Știm că sunt cuvinte puține, neacoperitoare, dar Domnul vede și cunoaște și știe inima noastră, El să răsplătească și să dea har și izbândă pentru slava Lui și mântuirea noastră și a celor care ne citesc. GOD BLESS YOU!

  • rodi
   Noi 15, 2016 @ 08:53:20

   va multumim si va apreciem la fel pentru munca dvs. din care beneficiem si noi. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 3. octavpelin
  Noi 16, 2016 @ 01:49:54

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Agatha Mari
  Noi 16, 2016 @ 03:49:49

  CE SA FIE?CRUFIXE?CE SUNT ACELEA?POATE CRUCIFIXE….

  • rodi
   Noi 16, 2016 @ 14:46:10

   multumesc mult pentru semnalarea freselilor, Am corectat la ambele articole. Dumnezeu sa va binecuvanteze. Apreciem cand aceste semnalari.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: