Familia îi divorțează politic pe liberali de Klaus Iohannis

iohannis

PNL susține organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției, în privința definirii ­familiei în luna aprilie 2017. Demersul este similar cu unul deja anunțat de conducerea PSD, dar vine în contradicție cu poziția președintelui României.

Unul dintre cei mai vocali susținători ai referendumului este Falcă însuși, cel care a anunțat decizia PNL. „Așa cum știți, în interiorul programului politic suntem oamenii care avem ca reper familia”, a comentat acesta.

Printre liberalii care au votat împotrivă s-a numărat prim-vicepreședintele Adriana Săftoiu, potrivit unor surse din PNL. De altfel, poziția Adrianei Săftoiu era publică de mai multă vreme […]

Poziția lui Iohannis

Mutarea PNL vine după ce, recent, președintele PSD, ­Liviu Dragnea, a anunțat că s-a întâlnit  cu membrii Coaliției pentru Familie și că susține organizarea referendumului în primăvara anului viitor. […] Acesta a arătat că nu a fost de acord cu organizarea referendumului în ziua alegerilor pentru că ar fi deturnat ideea alegerilor pentru Parlament, dar el crede în valorile creștine și în familia tradițională.

Concurența cu PSD îi pune pe liberali pe o poziție diferită de cea a președintelui Klaus Iohannis. Președintele nu este adeptul organizării unui referendum și i-a criticat pe politicienii care au exploatat subiectul. „Cred că este foarte, foarte important să avem grijă cu astfel de inițiative. Sigur, se poate supune orice la vot, mergem, ștampilăm și obținem un rezultat. Însă ceea ce niciodată nu se poate obține prin vot este pacea socială. Pacea socială se poate obține numai prin compromis. Compromisul care trebuie făcut între politicieni, între politic și societate, între societate și biserică, între diferitele grupuri din societate. Or, niciodată pacea socială nu poate să fie rezultatul unui vot de tip referendum”, și-a explicat poziția șeful statului.

Afla mai mult – http://www.activenews.ro/

CITESTE si –

Comentariile cititorilor la o postare a Adrianei Săftoiu de pe blogurile Adevarul.ro: Nu vor mai vota cu PNL

si

Liviu Dragnea: „Această temă riscă să producă răni adânci în societatea românească dacă nu se tranşează prin referendum” – cel târziu la primăvară

si in special Update Marti seara:

PSD a declarat joi, 10 noiembrie 2016, prin vocea Liviu Dragnea, președintele partidului, că sprijină organizarea unui referendum pe tema clarificării termenului de „căsătorie” în Constituția României (ca „uniune între un bărbat și o femeie” în loc de „uniune între soți”, cum este acum).

Până luni, 14 noiembrie 2016, Coaliția pentru Familie a avut protocoale de colaborare pentru organizarea referendumului și cu PNL și ALDE.

Marți, 15 noiembrie 2015, jurrnaliștii prezenți la un eveniment care s-a bucurat de participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, nu au scăpat ocazia de a-l întreba ce părere are despre protocoalele semnate de Coaliție cu cele mai importante partide. Acesta a răspuns:

Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară.

Afla mai mult:

Președintele Klaus Iohannis: „Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară”

CITESTE si –

2 comentarii (+add yours?)

 1. Stefania
  nov. 16, 2016 @ 04:49:01

  Tocmai pacea socială, aceea de care vorbește președintele, se obține ascultând de vocea poporului. Așadar, un referendum pe problemă este imperios necesar, dar să nu uităm că suntem un popor declarat creștin! Să nu uităm să trăim ca atare!

  • rodi
   nov. 16, 2016 @ 14:42:29

   Speram ca domnul presedinte s-a razgandit, asa cum a declarat ieri in fata presei. Credibilitatea domniei sale e la mijloc acum.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: