Boko Haram a eliberat 21 de fete, majoritatea creștine – Fetele răpite de Boko Haram in Nigeria – care e situatia lor?

Boko Haram releases 21 girls in October 2016 FOTO ibtimes.uk.co

Boko Haram releases 21 girls in October 2016 FOTO ibtimes.uk.co

Sute de eleve au fost răpite de către teroriști islamici în Nigeria. Au fost radicalizate și nu vor să plece. Această știre vine din partea unui lider local. Guvernul său negociază cu Boko Haram ca să elibereze fetele. Sute de fete sunt încă în captivitate și se spune că au fost îndoctrinate. Săptămâna trecută Boko Haram a eliberat 21 de fete, majoritatea creștine. Părinții lor, așa cum vă puteți imagina, nădăjduiesc că fetele lor se vor vindeca și vor putea studia.

Yakubu Nkeki: După ce se vor vindeca, vrem să studieze. Acești militanți nu le-au lăsat să studieze timp de doi ani și jumătate. Vrem să își continue studiile. Ne mândrim în zona noastră, în zona Chibok cu educația. Ne bazăm pe educație.

Multe dintre fetele rămase, sunt obligate să se căsătorească și să aibă copii cu teroriștii care le-au capturat sau să se convertească la islam. Răpirea și violul sunt folosite des ca arme în acest război. Kimberly Smith Highland a văzut personal efectele îngrozitoare ale acestor abuzuri. În calitate de președinte al lucrării Make Way Partners a slujit multe victime. Este cu noi pentru a ne da mai multe informații despre acest subiect. Kimberley , mă bucur că ați acceptat invitația la emisiune. Unele dintre fetele Chibok au ales să nu plece, deși ar fi putut să o facă. Vă surprinde acest fapt ?

Kimberly Smith Highland: Deloc. Unul dintre motivele cele mai importante este faptul că pe de o parte vor să se întoarcă acasă, iar pe de altă parte știu ce le va aștepta când ajung acasă.
Cu ce probleme mentale, emoționale și spirituale se confruntă aceste fete ?

Kimberly Smith Highland: Ele au probleme mentale, emoționale și spirituale. Acum două săptămâni am salvat o fată dintr-un lagăr de viol, sancționat de guvern în Sudanul de Sud. Fata a spus că dacă se întoarce acasă, va fi cunoscută ca fata luată, ce înseamnă violată. A spus că femeile din satul ei o vor critica cel mai mult.

Ce se întâmplă cu fetele care s-au întors ? Cu ce probleme se confruntă din cauza experienței prin care au trecut ?

Kimberly Smith Highland: Niciun bărbat nu le va lua de neveste. Sunt fete tinere și frumoase deși au fost lăsate fără vlagă, au fost neglijate. Sunt tinere și frumoase, au toată viața înaintea lor. Din cauza acestei stigma, acestei lame cu două tăișuri, a atenției internaționale, toată lumea știe cine sunt și ce li s-a întâmplat, niciun bărbat nu le va lua de neveste. Femeia va fi marginalizată și va trebui să trăiască singură. Nu va avea copii care să aibă grijă de ea la bătrânețe. Căsătoria în Africa este asociată cu supraviețuirea.
Ați văzut că dragostea lui Isus Hristos a restaurat aceste victime? Există speranță pentru aceste persoane în ciuda traumei prin care au trecut.

Kimberly Smith Highland: Există speranță. Lucrez în acest mediu de aproape 15 ani. Există foarte multe povești de răscumpărare. Sunt dureroase. Trebuie să experimentăm durerea cu ele, însă vedem că grija zilnică și consecventă în Numele lui Hristos transformă inime. Este nevoie de prezență. Participarea cu compasiune în această suferință poate avea loc doar prin Trupul lui Hristos. Putem să ne gândim la consilierea tradițională sau putem să ne rugăm ca să cerem îndurare cu privire la ce poate însemna participarea la această suferință. Este important să se trimită experți creștini care știu cum să trateze traumele mentale, emoționale, spirituale.
stire publicata in Mapamond crestin 642 – 6 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    Noi 18, 2016 @ 01:51:18

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: