OREGON – Oficialul care a inchis brutaria unei familii crestine, pentru refuzul tortului de nunta a unui cuplu de acelasi sex, pierde la alegeri

FOTO Melissa Klein via BBC

FOTO Melissa Klein via BBC

Oficialul din Oregon care a închis brutaria unei familii crestine, pentru refuzul tortului de nunta a unui cuplu de acelasi sex, pierde la alegeri

Portland, Ore -. Oficialul din Oregon , care a ordonat unui cuplu sa plătească la doua lesbiene o sumă grea pentru daune emoționale datorită refuzului de a crea un tort pentru „nunta” unui cuplu de același sex, care a rezultat în eventuala închidere a brutăriei lor, a pierdut la alegerille de marți .

Comisarul Brad Avakian de la Biroul Muncii și al Industriilor (BOLI), a candidat să servească în calitate de secretar de stat in Oregon, dar a pierdut in fata oponentului republican Dennis Richardson cu un procentaj de 47 la 43 la suta, intr-un stat care votează traditional cu democratii.

„Pierderea lui a fost un semn bun care arată că oamenii nu sunt de acord cu cineva care este anti-constituțional la cel mai înaintat grad” Aaron Klein fostul proprietar al brutariei de prăjituri Sweet Cakes, a declarat reporterilor. „El nu a recunoscut drepturile noastre religioase constituționale în biroul său. El pur și simplu le-a ignorat. „

„El a folosit biroul său pentru a executa o prejudecată personală și cred că oamenii au crezut că ar face același lucru in functia de secretar de stat”, a mai spus el. „Cei mai mulți oameni nu știu ca fiul său este homosexual și că are un motiv de a lupta. Pentru el, e personal. „

După cum s-a raportat anterior , Avakian a amendat pe Klein și soția lui Melissa 135.000 de dolari, declarând că au discriminat două femei lesbiene pentru refuzul de a ajuta cu evenimentul din 2014.

Sotii Kleins au servit femeile, Rachel Cryer și Laurel Bowman, în alte moduri, iar femeile au venit din nou, deoarece cuplul le-a tratat cu amabilitate.

„Am clienți care vin aproape săptămânal, care sunt homosexuali”, Aaron Klein a declarat reporterilor. „Ei pot cumpăra produsele mele. Eu vând produse. Eu vorbesc cu ei. E in regulă. … Aceasta nu a fost prima dată când am servit aceste doua femei. „

Dar, pentru că Kleins a spus că ei nu se simt confortabili sa îndeplinească această comandă din cauza evenimentului implicat (nunta intre doua lezbiene), femeile au depus o plângere de discriminare împotriva brutarilor.

„Ni s-a cerut să participăm la ceva ce nu am putut participa” a declarant sotia lui Klein, Melissa, subliniind că tortul de nuntă este una dintre cele mai personale și mai speciale părți a ocaziei.

Unii creștini cred că a fi o parte dintr-un eveniment între persoane de același sex încalcă porunca biblică din 1 Timotei 5:22 să nu fiti „părtași la păcatele altora”, precum și comanda din Efeseni 5: 7, „Voi să nu vă intovarasiți, dar, deloc cu ei. „

După ce soții Kleins au fost declarați vinovați de discriminare, Cryer și Bowman au prezentat liste individuale de aproape 100 de aspecte legate de suferință, cu scopul de a primi daune materiale. Acestea au inclus „pierdere acută de încredere”, „îndoială”, „neîncredere in oameni”, „neîncredere in foști prieteni”, „somn excesiv”, „disconfort”, „tensiune arteriala ridicata”, „digestie deficitară”, „pierderea poftei de mâncare „,” dureri de cap cu migrena „,” pierdere de mândrie „,” viol mental „,” reluarea obiceiul de fumat „,” șoc „,” șocat „,” surpriză „,” incertitudine „,” creștere în greutate „și” griji „.

Dar Kleins a spus instanței că și ei au suferit din cauza atacurilor pe care le-au primit pentru dorința lor de a trăi credința lor creștină la locul de muncă. Ei au afirmat că au îndurat „tactici tip mafie” ca masina lor a fost vandalizata și sparta în două ocazii, furnizorii lor au fost hărțuiți de avocați homosexuali care a rezultat ca unele întreprinderi sa rupa legăturile cu ei, și au primit e-mailuri de amenințare in care li s-a dorit violul, moartea și Iadul asupra familiei.

Ca urmare, Kleins a trebuit să închidă afacerea și să-l mute în casa lor privată.

În luna aprilie 2015, Alan McCullough, un judecător administrativ cu acelasi birou, a recomandat o plată de 135,000 de dolari, una dintre femei a primit $ 75.000 și celelalta 60.000 de dolari. Procurorii au cerut daune de 75.000 de dolari pentru fiecare.

Două luni mai târziu, oficialul Avakian a acceptat recomandarea lui McCollough și a ordonat sotilor Kleins să plătească femeilor $ 135.000 în conformitate cu daunele pe care Cryer și Bowman le-au enumerat.

Fondurile sunt în prezent într-un cont escrow în așteptarea rezultatului final al cazului, care este în recurs.

Acest caz „este despre stat, forțând proprietarii de afaceri de a facilita în mod public ceremonii, ritualuri, și alte evenimente expresive cu care au dezacorduri fundamentale și de multe ori, la fel ca în acest caz, dezacorduri religioase”, scrie in referatul de recurs. „În acest caz, BOLI a interpretat în mod greșit [legea], concluzând gresit că refuzand de a facilita nunți persoanelor de același sex este la fel ca refuzul de a vinde bunuri sau servicii persoanelor gay.”

Intre timp soții Kleins au închis afacerea lor cu totul.

TRADUCERE AGNUS DEI – SURSA – http://christiannews.net

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  nov. 17, 2016 @ 12:43:19

  A republicat asta pe Pastor Ciprian Barsan .

 2. mike
  nov. 17, 2016 @ 20:13:56

  La caderea lui -avakian- au contribuit si votul meu si al sotiei – Democratii sunt tare intr-o ureche – a crezut tipul ca ramine nesanctionat – Dumnezeul nostru nu doarme si nici nu uita – Ori cum Dumnezeu nu a lasat familia Klein fara ajutor – sa strins din donatii mai mult de -300-k – Problema –nu sunt banii ,ci bataia de joc a unora care cred ca ei sunt mai presus de lege – OK. –ei urla –dreptul lor(care?) – dar dreptul meu constitutional ?? deci cine face discriminare?? God bless D. Trump , Mike Pence and America

 3. octavpelin
  nov. 18, 2016 @ 01:52:02

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: