SOCIETATEA SECULARĂ AR VREA CA ATUNCI CÂND VORBIM „SĂ TĂCEM DIN GURĂ”…

speak-truthmegaphonespeak-loudcrush-little-guy-FOTO www.businessnewsdaily.com

SOCIETATEA SECULARĂ AR VREA CA ATUNCI CÂND VORBIM „SĂ TĂCEM DIN GURĂ”…

În copilărie și chiar mai tărziu auzeam adesea o expresie interesantă:”Când vorbești cu mine să taci din gură!” Era foarte reprezentativă pentru societatea socialistă, dominată de totalitarism, în care trăiam.

Astăzi, după mai bine de douăzeci și cinci de ani de democrație, parcă ne-am întors în timp. Cultura în care trăim le transmite activ creștinilor că este în regulă să fie lumină, atâta timp cât lumina este acoperită. Este în regulă să se considere sare, atâta timp cât sunt de acord să se amestece cu cultura, astfel să nu ofenseze sau să rănească sentimentele cuiva. Dacă vrei să strălucești ca o stea în întuneric, este în regulă, atâta timp cât te ascunzi după nori, astfel încât reflecția ta să nu ofenseze pe cineva care se uită în sus.

Dacă alegi să crezi că ești chemat să fi un ambasador pentru Cristos, este și asta în regulă atâta timp cât ții mesajul pentru tine sau îl împărtășești cu cei care deja sunt de acord cu mesajul tău. Ceea ce vrea societatea seculară de la noi este să fim lumină ascunsă, sare fără gust, stele după nori, ambasadori care aleg să rămână muți. Este o întoarcere în timp la un „dialog” specific societăților totalitare în care doar unii, în general o minoritate arogantă și gălăgioasă, au dreptul la opinii. Ceilalți, mai ales creștinii, dacă nu doresc să fie catalogați și etichetați cu tot arsenalul din dotare, e bine să rămână tăcuți…

Samy Tuțac

6 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  nov. 21, 2016 @ 01:54:41

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. thetrouth
  nov. 21, 2016 @ 10:56:43

  A republicat asta pe thetrouth.

 3. thetrouth
  nov. 21, 2016 @ 11:17:49

  Ce ar mai de spus e ca unii din interior , cu responsabilitati in lucrarea Domnului incep sa imbratisezepoxitia acestora…” lasa frate ca putem fi lumina si aici la noi in adunare sau … las canu tre sa stie toata lumea ce facem noi destul ca vede Domnul.”Merg intr-o biserica Canadiana de limba engleza pentru ca nu am nici o biserica romana mai aproape de 1000 -1500 km,si am realizat dupa ce am inceput sa-i inteleg si sa le cunosc filozofia ca sunt orientati 99,9 % in interior si aproape deloc in afara bisericii… stralucim ca sa ne vedem noi cu alte cuvinte. Bineinteles ca fac tot ce pot sa impartasesc credinta in Isus si credinta mea cu cei fin jurul meu dar asta pt ca am in suflet sadit de Dumnezeu acel graunte al adevarului care te face liber sa te exprimi , sa vorbesti si sa raspandesti credinta in Hristos indiferent de imprejurari. Mesajul central Nu conteaza cine esti , ce faci atat timp cat vii la biserica si mai pui si bani e totjl ok. Exact acest slogan : cand vorbim ne auzim doar noi…

  • rodi
   nov. 21, 2016 @ 11:24:01

   cred ca cel mai mare obstacol al bisericilor este ca nu stiu cum sa aiba relatii sau chiar discutii cu cei din afara tocmai pentru ca ne-am ingradit in biserica. Nu avem un model clar din care sa invatam cum sa vorbim nu necredinciosi, (multi invatam de pe internet, urmarind pastori si predicatori care invata acest mod de evanghelizare) si de aceea ne este frica de-a merge in afara sau chiar a vorbi celor din jurul nostru. Tin minte ca mai multi ani de zile am avut mai multi colegi musulmani si foarte respectuosi si aveam discutii de gen religie si credinta, dar nu am avut habar cum sa le vorbesc mai mult decat ceea ce cred eu pentru ca nu am cunoscut nimic despre islam decat lucruri superficiale. A trebuit sa invat, din nou cautand pe internet. Multumim lui Dumnezeu ca avem resurse online acuma si nu mai ne putem scuza, si cand Dumnezeu ne trimite pe cineva, putem sa ne rugam si sa cautam ajutor la multe surser de baza biblica care ne ajuta sa ne formam un dialog bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu.

   • thetrouth
    nov. 21, 2016 @ 11:29:15

    Aveti foarte mare dreptate.. si ar mai fi ceva i biserici chiar daca se face acea pregatire de ucenicizare (in anumite cazuri , cele mai multe au uitat demult sa mai faca asa ceva) o fac doar la nivel educational , nu la acel nivel practic in camp la lucru.

 4. pătrățel
  nov. 21, 2016 @ 11:38:30

  cateodata n-avem incotro… dar din fericire, uneori, faptele vorbesc mai mult decat vorbele. cineva zicea „faptele tale vorbesc atat de tare incat nu pot sa aud ce spui”

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: