Ne rugăm: 29 Noiembrie – Recunoaşterea căsătoriilor gay în România, pe masa Curtii Constituționale a României

curtea-constitutionala-a-romaniei-ccr

 

29 Noiembrie – Curtea Constituțională a României (CCR): Dezbaterile pe sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex. Doamne, dă-le înțelepciune!

Judecătorii Curtii Constituționale au amanat pentru data de 29 noiembrie o decizie privind excepția de neconstituționalitate prin care un cuplu gay căsătorit în Belgia cere recunoașterea acestei căsătorii și în România.

Anterior, Iustina Ionescu, avocatul cuplului care dorește recunoașterea în România a căsătoriei între persoanele de același sex, anunțase că a solicitat CCR să adreseze două întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru clarificarea termenului „soți”.

„Prima (întrebare — n.r.) se referă la felul în care este înțeles termenul ‘soți’ în Directiva 38/2004. (…) Dacă directiva europeană înțelege ‘soți’ indiferent de orientarea sexuală. Adică și soții de același sex, căsătoriți într-un stat membru al UE, în condițiile în care statul gazdă, România, nu are legislație care să permită căsătoria între persoane de același sex”, a explicat Ionescu.

Ea a precizat că a doua întrebare se referă la felul în care legislația europeană înțelege să trateze în mod egal cetățenii europeni, indiferent dacă este vorba despre un cetățean din Belgia sau un cetățean din România și familia sa.

SURSA – Agerpres

CITESTE si –

 1. Curtea Constituationala a amanat pentru 27 octombrie decizia in cazul cuplului gay care cerea ca realatia lor se fie recunoscuta si in Romania.
 2. Curtea Constitutionala a amanat pentru 29 noiembrie decizia privind recunoasterea casatoriilor gay
 3. Comunicat Viorel Iuga – CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri.

 

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  nov. 21, 2016 @ 17:51:46

  A republicat asta pe Christ4roNews.

 2. mike
  nov. 21, 2016 @ 20:28:28

  Avocatul asta –in primul rind sa stie ca Romania i-si are propia ei -CONSTITUTIE – care poate fi modificata doar de –MAJORITATEA populatiei –De la popor -prin popor -pentru popor-si nu ne intereseaza parerea altora – In al doilea rind– Noi Poporul decidem si nu lasam sa-si bage altii nasul in oala noastra- Drepturi egale le au toti cetatenii Romaniei – nu a luat nimeni aerul pentru respiratie nimanui– problema e ca ei vor –drepuri speciale fata de majoritatea populatiei –si asta nu se poate-Kapis doamna avocat??

 3. Valeria Iancu
  nov. 22, 2016 @ 03:07:13

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: