Ana Blandiana afirmă că Europa este în pragul sinuciderii din cauza idolatriei pentru „drepturile omului”, care au devenit practic o religie.

Ana Blandiana FOTO www.clujulcultural.ro

Ana Blandiana FOTO http://www.clujulcultural.ro

„Europa susține că se poartă cum se poartă – și aproape se sinucide – pe baza respectului față de drepturile omului care au devenit practic o religie. Drepturi ale omului care în mod straniu nu sunt absolut suprapuse peste demnitatea umană… Nu toate drepturile omului dau valoare omului. Unele dintre ele îl coboară. În numele acestor drepturi ale omului, Germania a ridicat toate frontierele în fața migrației, dar paradoxul este că cei care vin declară într-un mod absolut clar că ei nu respectă drepturile omului. Nu e niciun secret în asta… Iar în măsura în care Europa va dispărea, vor dispărea și drepturile omului. Deci însăși ideea în numele căreia s-a sacrificat”, a spus ea.
Fondatoarea Alianței Civice spune că familia este o chestiune ce ține de natură, nu de religie și că un copil se poate naște numai dintr-un bărbat și o femeie.
„Probabil mulți nu sunt de acord cu mine, dar vreau să spun că discuția despre introducerea în Constituție a unei părți care să spună că familia trebuie făcută dintr-un bărbat și o femeie nu mi se pare o chestiune care ține de extremism religios. Am auzit voci spunând: „S-au strâns 3 milioane de semnături de extremiști ortodocși…”, dar nu asta e problema. Problema este că asta e o chestiune de natură, nu de religie – religia evident, o susține și ea, pentru că Dumnezeu a făcut un bărbat și o femeie. Dar asta vine pe planul doi deja. Pe planul întâi e faptul că un copil se naște numai dintr-un bărbat și-o femeie”, a susținut poeta.
Afla mai mult – http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ana-Blandiana-recidiveaza-si-vorbeste-public-despre-%E2%80%9Esinuciderea-unei-Europe
Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 25, 2016 @ 02:07:47

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: