Biblia prinde viata in Israel prin mijloace arheologice si tehnologie ultramoderna

biblia-prinde-viata-in-israel-prin-mijloace-arheologice-si-tehnologie-ultramoderna

Interesul istoric din Țara Sfântă este la cel mai înalt nivel. În curând, vizitatorii din Ierusalim vor putea să vadă nu doar artefactele antice ci și latura științifică a acestora. Julie Stahl, corespondentul CBN din Orientul Mijlociu ne arată cum Biblia prinde viață prin mijloace arheologice.
Acest complex special se întinde pe o suprafață de 3.5 hectare, și oferă vizitatorilor o viziune realistă despre bogăția istoriei descoperite în această țară.

Vrem să expunem toate artefactele găsite în Israel de-a lungul anilor și totodată vrem să expunem tehnicile arheologice ale cercetării și publicațiile noastre din timpul săpăturilor arheologice din campus.
Clădirea cu zece etaje este ascunsă de privirile trecătorilor, fiindcă a fost concepută ca un sit arheologic și e construită pe nivele subterane. Intrarea se va face de la etajul zero, care e cel mai înalt nivel, iar de acolo de pe acoperiș, se va parcurge traseul subteran până la nivelul zece.

Deasupra clădirii e o copertină uriașă, asemenea copertinei de protecție care este întinsă de obicei peste situl arheologic.
La o ceremonie specială de dedicare, premierul Benjamin Netanyahu a lăudat atât construcția cât și momentul inaugurării acesteia, pentru că ea dovedește istoria poporului evreu în acest loc.
Campusul aduce un argument final pentru cei care încearcă să nege, să pună la îndoială sau să șteargă istoria noastră din această țară.

Directorul Institutului Israelian de Antichități (IAA), Israel Hasson, spune că va oferi vizitatorilor o legătură directă cu istoria, prin intermediul procesului arheologic.
În aceste vremuri, în care mulți distrug istoria și simbolurile ei, iată-ne construind acest complex pentru a consolida moștenirea istorică a lumii.

Se intenționează expunerea frumuseții acestor piese antice și a poveștii din spatele lor, de exemplu a manuscriselor de la Marea Moartă, care momentan sunt expuse la Muzeul Israel din apropiere.
Dorim să le arătăm oamenilor valoarea acestor manuscrise, cum au fost făcute, din ce materiale sunt făcute, și care a fost alfabetul evreiesc în care s-au scris acele manuscrise.

Cercetările vor fi expuse în totalitate iar vizitatorii pot mări imaginile cu ajutorul camerelor video. Totodată ei vor putea vedea cât de dificilă e această muncă, încercând să asambleze fragmentele manuscrisului prin această expoziție interactivă.
Se muncește din greu pe teren iar în fiecare an se fac aproximativ 300 săpături. Israelul e o țară cu o suprafață de doar 22 000 de km pătrați. Cu toate astea, până acum există 30 000 de situri arheologice oficiale, mai mult de un sit arheologic pe fiecare km pătrat.

Majoritatea suprafeței Israelului e un sit arheologic mare, inclusiv Ierusalimul și mare parte din Tel Aviv. Un astfel de raport nu găsim nici în Egipt, Italia, Grecia, sau Iordania, ci doar în țara noastră fiindcă aceasta e Țara Sfântă, miezul tuturor lucrurilor.
Campusul va fi deschis publicului anul viitor, așa încât vizitatorii să plece cu o înțelegere mai amplă a patrimoniului și a istoriei acestei țări.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 154 – 19 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    Noi 25, 2016 @ 02:02:40

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: