Creștini din toată lumea protestează împotriva încercării ONU de a rescrie istoria Țării Sfinte

FOTO BBC

FOTO BBC

CITESTE si –

Creștinii din toată lumea se unesc împotriva încercării ONU de a rescrie istoria în Țara Sfântă. Corespondenta Julie Stahl ne arată ce se află în spatele acestui efort unificat și la ce acțiuni îi îndeamnă pe creștini unul dintre grupuri.

Totul a început atunci când UNESCO a adoptat o rezoluție ce neagă legătura iudeilor și a creștinilor cu Muntele Templului. Unul dintre rezultatele majore e că evreii și creștinii s-au unit pentru a condamna mișcarea.

Acesta e un scandal îngrozitor care n-ar fi trebuit să aibă loc fiindcă ONU e un partid global care reprezintă întreaga lume, însă ei au favorizat deschis agenda musulmanilor, prin care se încearcă practic islamizarea Țării Sfinte.

Ca și cum n-ar fi fost destul, ONU a luat decizia în timpul Sărbătorii Corturilor, când mii de creștini celebrau sărbătoarea biblică în Ierusalim. Ei au fost indignați, spunând: „Acestea sunt locurile noastre, locurile în care noi ne închinăm. Sunt locurile pe care le găsesc scrise în Biblie. Cum se face că ONU îmi spune că acesta e un loc islamic acum?”

Nici Mahomed, nici un alt înțelept musulman n-a trecut pe aici. Dr. Jürgen Bühler, director al ICEJ International, a decis că e timpul pentru creștinii din întreaga lume să ia atitudine.
I-am rugat să le dea o lecție de istorie celor de la UNESCO. Mergeți la librărie, cumpărați o Biblie, subliniați câteva locuri unde se vorbește despre Ierusalim, Hebron, Betleem, Muntele Templului, trimiteți-o la UNESCO, scriindu-le că acestea sunt locuri sfinte pentru noi și că suntem absolut scandalizați că ele sunt islamizate astăzi.

Mulți experți numesc Biblia unul sau chiar cel mai precis document istoric. Doar în Vechiul Testament, Ierusalimul și Sionul sunt menționate de peste 800 de ori. Alte 161 de mențiuni aparîn Noul Testament, fără să punem la socoteală diferite sinonime.

Bühler vede intențiile ONU ca un aranjament împotriva Israelului, fiindcă, la ONU, există 120 de state musulmane și neafiliate care aproape de fiecare dată votează împotriva Israelului.
Însă, acesta nu ar fi marele scandal. Adevăratul scandal e că până și Italia s-a abținut de la vot, deși e o națiune catolică și ar trebui să știe aceste lucruri. Ea a spus că îi e indiferent dacă Ierusalimul se numește Al-Quds. După calculele lui Bühler, creștini din zeci de țări au reacționat deja, trimițând sute de Biblii la sediul UNESCO din Paris.

E o oportunitate unică de a lua atitudine, dar și de a împărtăși Cuvântul lui Dumnezeu.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 153 – 12 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 25, 2016 @ 02:03:05

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: