Inspectoarea de la Ministerul Învăţământului, Viorica Preda, a dat ordin ca să nu se serbeze Crăciunul în şcoli şi grădiniţe.

inspectoarea-de-la-ministerul-i%cc%82nva%cc%86t%cc%a7a%cc%86ma%cc%82ntului-tovara%cc%86s%cc%a7a-viorica-preda-a-dat-ordin-ca-sa%cc%86-nu-se-serbeze-cra%cc%86ciunul-i%cc%82n-s%cc%a7coli-s%cc%a7i-gra

UPDATE 26 noiembrie

Doamna Preda revine cu un COMUNICAT – Cum a evoluat decizia. Cititi comentariile cadrelor didactice pe pagina de Facebook a Doamnei Preda:

COMUNICAT OFICIAL – Se VA SERBA Crăciunul în şcoli!! (2)  Punctul de vedere al Ministerului Educației Naționale

24 noiembrie 2016

Nu întindeți coarda!

Inspectoarea de la Ministerul Învăţământului, tovarăşa Viorica Preda, a dat ordin ca să nu se serbeze Crăciunul în şcoli şi grădiniţe. Când spuneam că Halloween-ul va deveni sărbătoare oficială în şcolile din România, credeaţi că sunt eu nebun. Ei bine, tehnocraţii şi tehnocratele vor scoate şi Naşterea Domnului din şcoli, ca parte a Corectitudinii Politice implementate de ONG-urile Soros.
Nicuşoare, Daciane, ce facem, ne întoarcem la Moş Gerilă?

Iulian Capsali

Dintr-o data si-au dat seama ca nu a fost o idee asa de buna…… mai ales ca a ajuns pe internet stirea bomba cu interzicerea serbarilor…

UPDATE Ziarul de Cluj

Furtuna din paharul cu lapte pentru Moş Crăciun a fost repede potolită şi cu ajutorul Ziar de Cluj, care a pus mâna pe telefon și a urmărit ideea izvorâtă din capul unui inspector școlar care ar fi interzis nițel în grădinițe atât serbările de iarnă, precum şi cele de 8 martie ar putea fi interzise.

În septembrie, în cadrul unei conferinţe la care au participat reprezentanţii mai multor grădiniţe s-a discutat şi despre serbările de iarnă.

Reprezentanţii unei grădiniţe au postat pe pagina lor despre o idee dezbătută, cum că ar putea fi interzise serbările care se desfăşoară „în sensul în care era înţeles până acum acest concept.”

Iar de la acea postare s-au inflamat discutiile, spiritul Crăciunului a fost puternic zguduit, educatoarele s-au gândit două zile şi două nopţi cum să „dreagă vâscul” cu părinţii, mai ales că multe s-au şi apucat de pregătirea serbărilor, iar copiii şi-au învăţat poeziile.

Extrasul dintr-o minută din cadrul videoconferinţei desfăşurate în 15 septembrie arată că inspectorul general Viorica Preda este cu interzisul serbărilor de iarnă. Mai mult, inspectorul general Preda a mai făcut şi recomandări legate de împodobirea claselor, minuta apărută sugerând inclusiv că le este interzis educatoarelor se afişeze orare cu ceea ce predau la clasă, singura lor obligaţie fiind cea de a urma programa.

„Nici poveste de interzicerea serbărilor, noi le încurajăm”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general şcolar.

Acesta, după ce l-am sunat, s-a interesat de situaţie, a precizat că a fost doar propagarea pe calea internetului a unei greşeli a unei grădiniţe, care a interpretat greşit o sugestie şi a mai şi postat în spaţiul public, ca să vadă şi alţii.

Reclame

23 comentarii (+add yours?)

 1. Eli
  nov. 25, 2016 @ 00:20:36

  Pare ca o mână de oameni cred ca ne pot vinde ca pe vite la abator unui sistem satanic, pentru o mana de galbeni.
  NU, NU! Niciodata!
  Romania nu este de vanzare.
  Cum de domnul Ciolosi este inconjurat de oameni ca Viorica Predea si Raluca Pruna si totusi pretinde ca sustine familia tradițională?
  Doamna Preda mai sus de dumneavoastră este Dumnezeu care vede si în întuneric.
  Ne vom ruga pentru dumneavoastră să fiti de folos românialor si nu…. altora

  • Manea
   nov. 26, 2016 @ 05:45:03

   De cateva zile circula informatii referitoare la serbarile de Craciun, informatii care nu au fost intelese in sensul in care au fost transmise. La videoconferintă d-na Viorica Preda a precizat faptul ca in gradinite se pot derula si altfel de activitati cu copiii si parintii care sa marcheze sarbatorile traditionale, sau anumite evenimente, aspect care se regaseste si in scrisoarea metodica pe care am transmis-o cadrelor didactice. Nu se pune problema sa nu se tina serbari, din contra, pe langa acestea, am explicat la intalnirile avute cu metodistii si responsabilii de cerc, că se pot gasi si alte forme de activitate placute parintilor si copiilor care sa fie in spiritul sarbatorilor(de ex.ateliere de lucru in care parintii si copiii sa lucreze impreuna podoabe pentru pom, sa cante colinde, sa-l primeasca pe mos Craciun, etc. ). Nu am avut o clipa intentia sa transmit altceva. De altfel şi in documentul transmis de mine cadrelor didactice se recomandau si alte tipuri de activitati, nu ca se interzic serbarile! Din contra, vrem ca in gradinite sa se desfasoare serbari frumoase si activitati atractive pentru copii si parinti. Imi doresc ca lucrurile sa fie intelese in mod corect si indreptate! Manea Leontina, inspector scolar ISJ Olt

 2. octavpelin
  nov. 25, 2016 @ 02:05:41

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. Dana
  nov. 25, 2016 @ 03:33:38

  Protestați! Spre diferență de alte state, România este o țară unde oamenii ies în stradă și protestează. Părinții pot organiza demonstrativ serbări de Crăciun și Paști și ce-or mai vrea ei și las-o pe doamna inspectoare să vină să-i înfrunte! Așa „lege” se dăduse și în Suedia dar după proteste mediatice (nu în stradă, că aici sunt comozi oamenii) din partea părinților și a cetățenilor au fost nevoiți să dea înapoi. Școlile aparțin tuturor celor care plătesc taxe, deci, dacă nu se organizează activități cu agendă rasistă, nazistă, comunistă șamd, atunci aveți dreptul să folosiți școala pt o serbare de Crăciun.

 4. cristi petre
  nov. 25, 2016 @ 03:40:47

  Asta este o interpretarefortata si foarte politica. Imi pare rau ca transmiteti acest „virus”

 5. cristi petre
  nov. 25, 2016 @ 04:35:25

  se minte la greu in aceasta campanie,
  Bine ar fi sa reuseasca copii domnului sa nu se lase amagiti de mincinosi, si alte soiuri de dracusori.
  Inspectoarea de la ministerul invatamantului nu este din echipa tehnocrata, a ramas din vechea garda.. asa ca bine ar fi sa verificati inainte de a da click

 6. Valeria Iancu
  nov. 25, 2016 @ 04:49:37

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 7. muntiu
  nov. 25, 2016 @ 05:24:02

  of of. cum puteti prelua o astfel de stire fara ca macar sa o verificati!! Acum v-ati pus sa faceti si anticampanie unui om care chiar e cinstit in fruntea tarii? mare rusine sa ne fie pentru astfel de lucruri improscate fara discernamant. va rog sa cercetati lucrurile pentru ca asa aduce cinste unui crestin!! vedeti in linkul acesta de unde a inceput toata treba asta!! ce inspectorat visati?? http://www.ziardecluj.ro/nu-intrati-panica-se-tin-serbarile-de-iarna-din-gradinite.

 8. ali
  nov. 25, 2016 @ 05:30:46

  O decizie foarte buna! De la an la an se exagera tot mai mult. Daca erau serbarile modeste da. Dar cum este acum NU. Costumatii cumparate bani pt cadouri pentru doamne toate pt ce? Bravo doamnei inspector.

 9. Marinica Elena
  nov. 25, 2016 @ 07:00:21

  Nu avem nevoie de asemenea „inspectori „în învățământul romanesc ,sa plece unde o vrea ,de ce sa nu serbeze copii Nașterea Domnului?dar sa sărbătorim halowenul e bine?sărbătoare păgână a morților e bine?De ce ne lăsăm călcați în picioare de astfel de oameni care încearcă încet ,încet sa ne rupă de învățătură creștină cu forța. RUȘINE sa plece.

 10. Octavian Carp
  nov. 25, 2016 @ 07:43:39

  Aha,deci satanele s-au inmultit ca bacteriile !.Un ”consiliu profesoral” din 22 .11 2016 ,deci o masa amorfa de spalati pe creier,nihilisti,anticrestini (nespalate tovarasici , ca barbatii nu mai sunt barbati si oricum reprezinta un procent infim),purtand ”corectitudinea politica ” drept stindard si imagini ale sefilor :mmClinton,Juppe,Sarkozy,Merkel,etc, etc,vor impune satanismul in scoli.Comunistii,cat au fost de ticalosi,nu s-au gandit la asta…Se spune mai sus,in text, ca ar trebui sa ne rugam pentru astfel de BESTII .Dar eu nu pot,uite ca nu pot si cine sunt eu sa incerc punerea in discutie (?) macar a Sarbatoarii Sfante a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos,Fiul LuiDumnezeu,in ieslea din Betleem.! Din Preasfanta Fecioara Maria si de la Duhul Sfant.NU VETI REUSI, nici tu satana viorica preda,nici pruna .Nu stiti voi,ticaloaselor,reprezentante ale iadului pe Pamant, ca nu poti distruge sufletul acestui Neam,nici ADN-ul sau !

 11. EUGEN ILIE
  nov. 25, 2016 @ 13:27:17

  BunĂ seara. Haideţi să le facem o surpriză . . . şi să organizăm serbări … chiar şi în curtea şcolii cu căteva colinde, trecerea în revistă a tradiţiilor noastre româneşti. Haideţi să luăm iniţiaţivă cât mai multi părinţi şi să organizăm aceste serbări ca şi în anii trecuţi . . . şi să vedem ce piedici, ce argumente sau ce . . . poate sancţiuni ne pun ,,în cârcă,, . GĂSIM VOLUNTARI ? NE BĂGĂM ?

  • Avram
   nov. 25, 2016 @ 16:51:51

   Eugen,
   Este o initiative care da success. Trebuie ca parintii sa faca demersuri sau plangeri catre invatamantul scolar si aceasta ii va determina sa anuleze aceasta hotarare a lor. Numai asa se poate cu astfel de oameni. God bless you

 12. Trackback: COMUNICAT OFICIAL – Se VA SERBA Crăciunul în şcoli!! (2) Punctul de vedere al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice pe tema organizării serbărilor școlare | agnus dei - english + romanian blog
 13. Denisa A.
  nov. 26, 2016 @ 00:22:44

  Daca vrei sa te afli in treaba continua asa.
  Poate mana ta este : doctorita , profesoara , inginera , bucatara , inginera , directoara caci inspector nu este .
  Ai fi aflat ca nu se zice inspectoare…. posibil singura meserie ce e la feminin este PRISTITUATA.
  Deci schimba firul la trimer (bate-ti coasa , daca nu ai trimer)

 14. Iustin
  nov. 26, 2016 @ 03:25:36

  SA NU UITAM !

 15. Cami
  nov. 26, 2016 @ 04:35:17

  Vai,vai ce rusine d.na inspectore .Cum este posibil asa ceva nu va este un pic de rusine….Este inacceptabil asa ceva. Dute ….. ca nu este posibil….

 16. Manea
  nov. 26, 2016 @ 05:45:56

 17. Ungureanu
  nov. 26, 2016 @ 07:12:34

  SA NU CUMVA AMARATII DE CADRE DIDACTICE SA SE IMBOGATEASCA DIN CADOUL DE MOS CRACIUN!Si inainte de ’89 am gustat din traditii,sub alt nume,dar nimeni din sferele inalte nu afisa atata ipocrizie:acum,ei, in orice moment al anului cu spagi de milioane de euro,iar cadrelor didactice sa li se impute atatea;asa s-a incurajat si o masa de parinti care-si permit sa emita pretentii aberante in scoli.Simbolicul cadou de Craciun face parte si din a educa in spiritul traditiei si respectului,daca mai e!

 18. Trackback: Un inspector scolar din Ministerul Invatamantului,a dat ordin sa nu se serbeze Craciunul in scoli si gradinite ! - US24 TE TINE INFORMAT!
 19. Valentina Gama
  nov. 30, 2016 @ 15:11:16

  E adevarat! In scoala in care invata fiica mea, nu se mai fac serbari de Craciun; Intrebare: Cine stie cu adevarat data de nastere a Mantuitorului? Intrebare: De ce Invierea se sarbatoreste in date diferite la catolici si ortodoxi, iar Craciunul se sarbatoreste in aceeasi zi de catre ambele religii?

 20. Daniel
  dec. 06, 2016 @ 05:42:02

  Sa ne unim si sa cerem toti ca aceasta inspectoare Viorica Preda sa fie data afara definitiv din minister pentru totdeauna in veci. Si sa cerem asta pentru oricine mai are curajul asta.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: