Ministrul Justitiei crede ca nu trebuie sa se modifice Constitutia: Legea trebuie sa protejeze toate cuplurile

raluca-pruna

REACTII:

Samy Tuțac

Ministrul Justiției își arată din nou disprețul față de familie și față de valorile creștine. În viziunea acestei doamne, care aduce grave prejudicii de imagine guvernului României, definirea termenului de familie in legea fundamentala „ar fi un lucru intolerant”, în schimb „cuplurile homosexuale care aleg să se căsătorească merită protecție”. Nu cumva aceste declarații fac parte din arsenalul de presiuni asupra Curții Constituționale înaintea deciziei din 29 Noiembrie?

Ionel L. Tuțac

Legea ar trebui sã protejeze pãstrarea natiunii, nu distrugerea acesteia!

V-ati pus vreodatã întrebarea ce s-ar întâmpla dacã societatea n-ar mai avea legi? Sau cum ar fi dacã fiecare membru al acesteia si-ar face propriile legi? Sau cum ar arãta viitorul unei natiuni dacã legile ar da mereu câstig de cauzã minoritãtilor?
Într-o societate democratã, fiecare individ are dreptul la propria opinie, dar are si obligatia de a se supune majoritãtii. Se pare cã acest lucru nu vor sã-l înteleagã adeptii LGBT si mai nou nici ministrul justitiei Raluca Prunã.
Într-o declaratie recenta aceasta a afirmat cã: „Restrictionarea termenului de familie în legea fundamentalã ar fi un lucru intolerant…Rolul legii este sã protejeze toti cetãtenii”.
Fãrã indoialã cã rolul legii este protejarea cetatenilor, dar si protejarea natiunii.
Ca o lege sa-mi proteje viata mea, si a natiunii din care fac parte, ea nu trebuie sã contravinã bunelor moravuri. Ea trebuie sã contribuie la protejarea identitãtii mele ca neam, la oferirea unei perspective optimiste cu privire la viitor.
Tocmai pentru cã suntem o democratie maturã, asa cum afirma doamna Prunã, suntem preocupati de pãstrarea natiunii, nu de distrugerea acesteia.
Specia umanã nu poate supravietui decât cu ajutorul familiilor heterosexuale. Orice altã „alternativã familialã” conduce la disparitia natiunii.
Asa numita „tolerantã legislativã”, pe care o invocã ministrul justitiei contribuie la disparitia vietii, nu la perpetuarea ei,conduce la distrugerea natiunii, dar mai ales contravine principiilor dumnezeiesti pe baza cãrora a fost întemeiatã familia.

Ministrul Justitiei crede ca nu trebuie sa se modifice Constitutia: Legea trebuie sa protejeze toate cuplurile

Societatea s-a schimbat, suntem in alt mod social peste tot in lume, e nevoie ca si Romania sa discute despre asta, sa o faca fara patimi si responsabil, sa nu ne izolam”, a declarat ministrul joi seara, la Digi24.

„A avea o definitie restrictiva ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul in care alege sa traiasca.  Asa cum identitatea mea e de roman, cred ca pot avea o identitate care tine de identitatea mea sexuala. Rostul legii e sa protejeze toti cetatenii. Eu cred ca suntem o democratie matura”, a explicat Raluca Pruna, potrivit ziare.com.

 – Despre campania de modificarea a Constitutiei pentru interzicerea casatoriilor gay:
 • E un subiect de societate foarte sensibil, nu numai in Romania, a fost si in SUA.
 • Este parerea mea personala – eu cred ca sunt cetateni romani care traiesc in cupluri heterosexule si aleg sa nu se casatoreasca si exista cupluri formate din persoane de acelasi sex care aleg sa nu se casatoreasca sau sa se casatoreasca, si toate aceste cupluri merita protectie.
 • Societatea s-a schimbat si cred ca nu ne putem izola.
 • A avea o definitie restrictiva a familiei ar fi un lucru intolerant.
 • Face parte din identitatea cuiva modul in care alege sa traiasca.
 • Este necesar, asta este rostul legii, sa protejeze toti cetatenii.
 • Cred ca suntem o democratie matura.

Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot, cu conditia ca acestia sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 20.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. (SURSA – HOTNEWS.ro)

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  Noi 25, 2016 @ 02:06:46

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Stefania
  Noi 25, 2016 @ 10:44:26

  Astfel oameni fără Dumnezeu, precum doamna Prună și inspectoarea de la Ministerul Învăţământului, tovarăşa Viorica Preda, care a dat ordin ca să nu se serbeze Crăciunul în şcoli şi grădiniţe nu ne pot reprezenta, oricât ar vrea domnul prim-ministru Cioloș. Zestrea lor spirituală nu este creștină, iar noi suntem un popor cu tradiție creștină. Am crescut cu frică de Dumnezeu și de valorile Sale, credem că Biblia este adevărată și că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Restul e minciună și nebunie! Nu vrem să atragem mai mult mânia lui Dumnezeu asupra țării noastre, suntem noi destul de amărâți din pricina celor mulți care nu-L iubesc pe Dumnezeu și trăiesc doar pentru a-și umple buzunarele, furând de la biata țărișoară.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: