Thanksgiving Day – America Sarbatoreste Ziua Multumirii

America sarbatoreste la 24 Noiembrie Ziua Multumirii

Editorial AgnusDei

24 Noiembrie 2016

O scurta retrospectiva a sarbatorii nationale a Thanksgiving-ului

In fiecare an in ultima zi de joi a lunii Noiembrie, America sarbatoreste Thanksgiving Day (Ziua Multumirii). Este o sarbatoare nationala  in care poporul American aduce multumiri lui Dumnezeu pentru binecuvantarile primite. In aceasta zi, familiile se aduna impreuna , venind din toate partile tarii pe unde sau rasfirat, ca sa aduca multumiri si recunostinta lui Dumnezeu pentru toate binefacerile. Este o traditie ca la aceasta reuniune a familiei sa se servesca curcanul.

Pentru prima data Thanksgiving-ul s-a sarbatorit in Colonia Plymouth (Massachusetts de astazi), in anul 1621. Dupa ce un grup de 102 persoane,  au parasit Anglia  din cauza persecutiei religioase, pentru a-si putea exercita credinta liberi in ,,Lumea Noua”, au plecat din Plymouth, Anglia in anul 1620, la bordul unui vas mic numit Mayflower. Dupa o calatorie plina de primejdii si dificultati care a durat 66 de zile, au traversat oceanul ancorand in Cape Cod. Au ajuns cu mult mai la nord decat intentionau si dupa o luna au traversat Massachusetts Bay, unde pelegrinii sau stabilit si au inceput sa lucreze infiintand localitatea Plymouth.

Datorita primei ierni foarte grele, majoritatea colonistilor au ramas la bordul vasului, unde au suferit de expunere la frig, infectii gingivale din cauza lipsei de vitamina C si boli contagioase. Numai jumatate din pasagerii si membrii echipajului au trait sa vada prima primavara din New England.

In anul 1621, dupa ce pelegrinii au recoltat cu success prima lor recolta de porumb, guvernatorul William Bradford a organizat primul Thanksgiving ca multumire adusalui Dumnezeu pentru prima lor recolta. Se presupune ca pelegrinii au mers la vanatoare inainte de aceasta petrecere si au folosit curcanii prinsi de la vanat, la prima lor sarbatoare a zilei de recunostinta.  In anul 1789, George Washington a proclamat Ziua Recunostintei ca o zi nationla de multumire adusa lui Dumnezeu. in care de asemenea oamenii sa-si exprime lui Dumnezeu multumirea pentru independenta si ratificarea cu succes a Constitutiei Statelor Unite ale Americii.

VEZI si –

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: