Tiberiu Pop – Porunca a Zecea – Leacuri impotriva poftelor

tiiberiu-pop

Am ajuns la concluzia ca lupta cea mai mare trebuie data la nivelul rational, din cauza ca pacatul vine asa: In primul rand, il gandesti. Te gandesti la el, meditezi la el si  dupa ce ai meditat mai mult la el, incepi sa il doresti. Adica, de la ratiune, te muti in zona sentimentelor, a zonei emotionale in care iti doresti. Si dupa ce ai ajuns in zona de ‘iti doresti’, urmeaza zona vointei de-a merge si de-a infaptui. Ca sa biruim pacatul, noi ar trebui ca sa nu lasam anumite ganduri sa intre in mintea noastra. Lupta cea mai mare ar trebui sa fie la nivel rational. Daca nu gandesc, daca nu las acel gand sa vina in viata mea, daca nu meditez mult la lucrul ala, atunci voi ajunge sa nu imi doresc si voi ajunge sa nu-l faptuiesc. De aceea, este foarte important ce ganduri vin in mintea noastra si de aceea este foarte important sa oprim gandurile care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu. 

Leacuri impotriva Poftelor.

Sa nu poftesti este ultima porunca dintre Cele Zece Porunci pe care le-a scris Dumnezeu.

Sa nu poftesti, casa, nevasta, afacerea si pozitia altor persoane. Cum sa reusim sa facem asa ceva, este subiectul acestui mesaj.

Vezi si –

Leacuri impotriva poftelor. Cu Dumnezeu suntem biruitori:

Un comentariu (+add yours?)

  1. Cristian
    nov. 26, 2016 @ 14:48:43

    Haideti sa fim totusi atenti la lupii in haine de oaie, ca cel care se numeste aici pastor… Domnul ne invata foarte clar sa-i deosebim DUPA ROADELE LOR!! Acesta indeamna poporul la idolatrie si la a-si lipi inima de un idol!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: