Viorel Iuga: Doamna Raluca Prună are dreptate

Viorel Iuga

Doamna Raluca Prună are dreptate.

Ministrul Justiţiei are dreptate când afirmă că familia este un subiect actual sensibil peste tot în lume. La fel, are multă dreptate când spune că noi, cetăţenii României, nu trebuie să ocolim discuţiile şi dezbaterile pe această temă. Are dreptate şi când afirmă că discuţiile pe tema familiei trebuie să fie purtate fără patimi şi în mod responsabil. Oare, dincolo de afirmaţii, ar putea ajuta şi domnia sa cu ceva ca aceste discuţii să aibă loc într-un mod organizat, civilizat şi onest?

De altă parte, se pare că opinia personală nu o lasă să vadă cu claritate cine sunt în cazul de faţă adevăraţii pătimaşi. Din câte cunosc eu, indiferent de locul din lume, nu familiştii sunt cei agresivi. Nu ei cer să li se taie drepturile altora. Nu ei se văicăresc că ar fi marginalizaţi şi tracasaţi. Familiştii, toleranţi şi îngăduitori peste măsură, observă că mai nou sunt atacaţi în cel mai dramatic şi dur mod posibil. Progresiştii şi cei cu mintea „iluminată” care nu mai vor să ţină cont nici de sacru, nici de firesc, nici de logic şi nici de funaţional, atacă pe toate părţile. Ei vor să ne ia numele, să ne taie drepturile, să ne încurce rolurile şi să ne educe copiii pentru a se asigura că viitorul va fi confuz şi controlabil. Ei bine, considerăm că în aceste condiţii, a venit vremea ca cetăţenii români să se exprime. Să îi lăsăm pe ei, pe cetăţeni, nu pe birocraţii de nu ştiu unde să ne spună cât de mult s-a schimbat societatea românească şi ce direcţie vrea să aibă pe viitor.

Dragi români, să crezi ce vrei este un lucru absolut normal. Să nu ţii cont de dorinţele celor care s-au sacrificat, te-au ales şi care şi-au pus încrederea în tine, este greu de etichetat. Domnul preşedinte Iohannis, politicienii şi miniştri nu trebuie să îşi schimbe convingerile, dar nici nu au dreptul să îşi bată joc de ale noastre, ale cetăţenilor. Dacă i-ar fi interesat binele cetăţenilor români, „mai marii noştri” ar fi dialogat cu noi, ar fi căutat să înţeleagă normalitatea, logica şi legitimitatea demersului şi ar făcut tot ce le permiteau funcţia şi statutul să ajute la organizarea referendumului pe 11 decembrie. Cum, evident, pe foarte mulţi îi interesează agendele personale şi agenda multicoloră a altora, fac orice ca să ajute la îndeplinirea ei.

Domnilor şi doamnelor, continuaţi să faceţi ce credeţi că este bine. Jucaţi aşa cum vă cer cei de la care vă vin ordinele… Vă promitem că vom proceda la fel. Pentru că Dumnezeu nu ne-a abandonat şi nici nu ne-a trădat, vom continua să ne rugăm Lui. Îi vom cere insistent să îi oprească El pe cei care doresc eradicarea valorilor cetăţenilor creştini români. Experienţa ne-a demonstrat că Dumnezeu este atotputernic şi că Lui chiar îi pasă de noi.

Sperăm să nu vă surprindă că Îl vom alege în continare pe El şi ne vom dezice de “susţinătorii” de conjunctură.

6 comentarii (+add yours?)

 1. D si A
  nov. 26, 2016 @ 01:26:28

  Foarte adevärat ce spune Domnul IUGA, luati aminte cetäteni romani si la actiune.

 2. octavpelin
  nov. 26, 2016 @ 02:33:43

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. eliodora
  nov. 26, 2016 @ 02:41:49

  Cuvantul Sau este Da si AMIN!
  Omeneste mi amintesc de poezia lui George Cosbuc: Cand nu vom mai putea rabda…..asa vor proceda si oamenii firesti, cum procedeaza ei ; pana acolo s a ajuns ca acesti”conducatori” lucreaza si impotriva firii.Nu va spune pana si firea ca este o uriciune pacatosenia ditre doua persoane de acelas sex?

 4. Valeria Iancu
  nov. 26, 2016 @ 03:58:23

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 5. ioana
  nov. 26, 2016 @ 06:41:18

  Oare astfel de oameni au parinti!?!?!? au copii? dar creier???

 6. Dana Caraion
  nov. 26, 2016 @ 10:50:58

  Adevarat. Corect. La obiect. Sunteti vocea noastra. Felicitari!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: