Dacian Cioloș, prim-ministru: „Dezbaterea democratică nu este aceea în care prevalează punctul de vedere majoritar asupra celui minoritar”

FOTO Stiri pentru viata

FOTO Stiri pentru viata

Agerpres, 25 noiembrie 2016

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1866 şi a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 1991.

Cu această ocazie, Patriarhia Română a invitat o serie de înalți oficiali, pentru a  celebra împreună. La eveniment, premierul Dacian Cioloș a făcut câteva declarații, din care redăm câteva.

Constituția este reperul de neclintit al României de 150 de ani pentru funcționarea statului de drept, sistemului juridic și politic.

Faptul că avem puncte de vedere diferite, poziţii diferite – este, aşa cum spuneam, un element absolut firesc al pluralismului democratic. Dar dezbaterea democratică nu este aceeea în care prevalează punctul de vedere majoritar asupra celui minoritar, în care este punctul meu de vedere sau nimic. Dezbaterea democratică este aceea când ne ascultăm, nu doar auzim, unii pe ceilalţi, în care se naşte astfel un punct de vedere comun, un punct de vedere îmbogăţit cu perspectiva celuilalt. (…)

Acesta este mesajul cu care aş dori să închei – avem nevoie de dezbateri profunde, de substanţă, din care să rezulte o lege fundamentală adaptată, care instituţional, să reflecte lecţiile şi experienţele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat, iar ca substanţă, să reflecte consensul real al societăţii asupra drepturilor şi libertăţilor de care dorim să ne bucurăm şi pe care le merităm toţi ca cetăţeni.

VIDEO

SURSA – http://stiripentruviata.ro/

 

Anunțuri

9 comentarii (+add yours?)

 1. SILVIA
  Noi 27, 2016 @ 00:03:07

  Cum adica, nu prevaleaza punctul de vedere majoritar?….pai alegerile nu sunt dupa acelasi principiu?…presiunile care vin din partea instrumentelor diavolului le-au intunecat mintea !

  • rodi
   Noi 27, 2016 @ 00:13:02

   bine spuneti. De cand sa facem ce vrea minoritatea, doar ca sa nu facem ce doreste majoritatea? Ce fel de logica schimonosita este aceasta?

 2. octavpelin
  Noi 27, 2016 @ 03:07:32

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. Eli
  Noi 27, 2016 @ 04:38:15

  Cu tot respectul pentru domnul Cioloşi, domnia sa foloseste tot felul de cuvinte „ambalaj ” deoarece ocoleşte să ne spună în față ca este spus aceloraşi presiuni ca şi. . . alții .
  Creşterea economic de care tot aud românii va fi având legătura cu această limitată libertate a mai-marilor noştri?
  Atunci suntem in pericol sa înlocuim nişte hoți de buzunare cu unii ce fură copii?
  Nu, nici unii, nici alții!

 4. Andronic
  Noi 27, 2016 @ 11:31:28

  DEX : DEMOCRÁT, -Ă, democrați, -te, s. m. și f. Adept al principiilor democratice, luptînd consecvent pentru aplicarea lor. A fi democrat înseamnă a ține seama de fapt de interesele majorității poporului, și nu de cele ale minorității.
  DEMO- „popor, populație, colectivitate”. ◊ gr. demos „populație, popor” >
  CRATIE- (v. -crație), s. f., formă politică de organizare a societății, în care puterea este exercitată de masele populare;

  • rodi
   Noi 28, 2016 @ 01:13:13

   in lupta liberalilor, logicul se arunca afara pe geam, e prima victima… apoi, adevarul… devine relativ, fiecare detinem adevarul propriu..

 5. ivanovicisorin
  Noi 27, 2016 @ 12:57:10

  De ce atita respect Eli,pt tot felul de ciolosi ? Care va fii atunci diferenta,fata de cei care chiar merita,respectul poporului ? Acest tip care deocamdata este prim ministru,este teribil de ignorant.De fapt ce sa ceri de la el ? El este cu arid-cultura, pardon agricultura.Daca le are cu asta ?? Cea mai buna varianta in cazul ciolosului ( pe care sunt f. furios ) este cea recomandata in Proverbe 26:5…. „Răspunde-i prostului după prostia lui,ca nu cumva să se considere înţelept”!

 6. Gheorghe Lavric
  Noi 27, 2016 @ 14:41:24

  Cu privire la familie Ciolos si-a spus punctul de vedere https://rodiagnusdei.wordpress.com/…/lovitura…//..Aici SUBIECTUL este despre dreptul constitutional si aniversarea Constitutiei care ne-a dat si noua PROTESTANTILOR minoritari niste drepturi in istorie,dreptul de a exista..,dreptul de a ne inchina potrivit constiintei noastre,intrerupand PERSECUTIA din ultimii 500 de ani(chear 2000 de ani) a CATOLICILOR =si fratii cei buni de acum ai nostri ORTODOCSII(Dl sa-i binecuvinteze ,ca au reusit sa bage sabia in teaca acum ,si noi la fel) DICTATURA Sangeroasa Religioasa caci s-a uitat ca in toate timpurile cei credinciosi au fost inchisi si ucisi in dreptul supunerii fata de majoritatea religioasa…,pana nu demult sa vrut cu orice chip o religie de stat E adevarat ca este pericolul unei ingradiri a libertatii celor multi pentru a favoriza raspandirea drepturilor pacatoase si trebuie sa facem tot posibilul sa evitam aceasta,dar SITUATIA cand e vorba de constitutie este cu doua taisuri ,si se poate intoarce impotriva noastra..,poate vreun jurist crestin ne lamureste cum ar trebui sa sune constitutia referitor la minoritari (intre care si noi)si majoritari ..caci lucrurile sunt in schimbare ,sper sa nu fiu inteles gresit ..sunt pentru lupta pt adevar dar nu cu pretul rastalmaciriii..,si nici a sacrificarii libertatii crestine viitoare.

 7. mike
  Noi 27, 2016 @ 15:02:55

  In curind vei pleca si tu domnule Ciolos– ne-am saturat de artisti ambulanti– mergeti cu toata echipa corupta si faceti teatru in alta parte – Oricine stie ,chiar fara scoli inalte – Democratia inseamna –aplicarea legilor aprobate de majoritate – nimic altceva– domnia ta ar trebui sa sti asta –dar se pare ca mita primita de la -NELEGIUITI INFECTI– te afecteaza mai mult decit – orice lege omeneasca si Dumnezeiasca.– In curind –ADIO ma!!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: