Dan Puric, discurs incendiar: Să-ți fie rușine că ești român sau creștin? Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum

dan-puric-foto-discover-events-happening-in-your-city

Dan Puric, discurs incendiar: Să-ți fie rușine că ești român sau creștin, să te aducă până la limita asta? Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum. Valorile tradiționale sunt distruse și e un paradox. În țara asta mică, amărâtă, valorile se păstrează

Dan Puric a susținut o conferință la Cluj-Napoca joi seară, cu titlul „Glăsuind în neguri”,. Evenimentul a avut loc la Berăria Culturală.

Au participat aproape 1000 de oameni, printre spectatori aflându-se ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului sau fostul primar al orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.

Iată câteva fragmente din cuvântarea sa, pe care o puteți asculta intergral în player-ul video:

„Pe la 1906, Majestatea Sa Carol I a vorbit că esențiale într-un popor sunt caracterele. Când a inaugurat Universitatea, profesorii, rectorii au zis: «Majestate, vă vom pregăti specialiști». À propos de tehnocrați. Și el a zis – «Nu am nevoie de specialiști, am nevoie de caractere». Caracterele prezintă puterea sufletească a unui neam, iar puterea sufletească a unui neam este arma invincibilă.”

„Cineva, superficial, ar fi spus că băiatul ăsta invitat în fața dumneavoastră are un discurs anti-european. Noi, în 1989, am ieșit din grădina zoologică și am fugit înnebuniți încolo. Eram sătui de retardare istorică. Dar, dintr-odată, după 20 de ani, găsești o Europă care vrea să se sinucidă, reflexe suicidale. Care-și distruge tradițiile, credința, valorile culturale.
Uitați-vă ce dezastru e-n Europa acum cu germanii, francezii, care ies la demonstrații de mii, zeci de mii și sute de mii. Nu-și mai găsesc propriile lor valori. Vi se pare normal să iasă mii, zeci de mii de germani pe stradă să zică «Încetați cu educația de tip… cu transexualii, că ne nenorociți copiii!»?

Vi se pare normal ca tineretul Partidului Liberal din Suedia să ceară legiferarea pedofiliei? Valorile tradiționale sunt distruse și e un paradox. În țara asta mică, amărâtă, valorile se păstrează.”

„Nu zice nimeni să-ți pui tricolorul pe piept. Dar igiena sufletească a oricărui popor este să-și apere identitatea. Un președinte de stat african le-a zis ălora de la ONU în față: «în numele civilizației, ne-ați luat aurul, diamentele, pădurile, dar mai sunt niște granițe pe care nu le puteți trece, granițele invizibile». România trebuie să-și apere granițele invizibile, felul ei de a fi.
Să-ți fie rușine că ești român sau creștin, să te aducă până la limita asta? Rostul meu, pe ceața asta și pe negura asta, a fost să vă mărturisesc o stare în care se află omenirea în general, și România în special. Cât am putut eu… Să știți că lupta cea mai mare se duce aici, pentru că aici e credința firească, bine plasată.”
CONTINUARE (+ VIDEO) – http://www.activenews.ro/stiri-social/Dan-Puric-discurs-incendiar
Reclame

6 comentarii (+add yours?)

 1. Stefan
  nov. 26, 2016 @ 13:59:53

  Drept spus,,,,si dureros

 2. nimeni
  nov. 26, 2016 @ 14:29:17

  Nu pare nimic incendiar!… A spus doar lucruri normale. E adevarat ca am ajuns vremuri cand normalitatea a devenit… incendiara… dar normalitatea ramane totusi normalitate, chiar daca lumea a innebunit complet!

  • rodi
   nov. 26, 2016 @ 21:17:35

   progresistii considera normalitatea incendiara, de aceea lupta impotriva crestinilor…

  • mike
   nov. 27, 2016 @ 15:18:23

   Fiecare are -normalitatea -lui- nebunii –cred ca e normal– sa–pedofilie,zoofilie,necrofilie -homofilie–etc– Cei normali au -normalitatea lor – dar– nu e normal -crestinii sa stea nepasatori –atunci cind -NORMALITATEA -Lui Dumnezeu e calcata in picioare – Mie mi se pare normal, vocea ce se ridica si spune clar – dar ceilalti crestini?? de ce tac? pentru mine, asta e incendiar– sa stam pasivi la invazia -NELEGIUITILOR–

 3. dininimapentrutine
  nov. 26, 2016 @ 14:54:51

  Super discurs!

 4. octavpelin
  nov. 27, 2016 @ 03:07:00

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: