UN TATĂ ÎŞI AŞTEAPTĂ ACASĂ COPILUL de George Alexander

dina-rodica-stelica

UN TATĂ ÎŞI AŞTEAPTĂ ACASĂ COPILUL
de George Alexander

Pe Dina Rodica Stelică l-au văzut mulți… Este un om trist, care a trecut prin încercările vieții, ca orice imigrant…
Nu este uşor să accepți orice loc de muncă, nici să stai prin geruri ore în şir, nu este uşor nici să înveți să te descurci într-o limbă străină, când străinii – Stelică trăieşte în Norvegia- îți par reci şi distanți.

George Alexander - Copiii nostri in inchisorile lorS-a mutat în Norvegia pentru că viața, în România, fără un loc de muncă, ar fi devenit imposibilă. A crezut, din tot sufletul, într-un viitor mai bun!

Viitorul a venit într-o zi în viața lui, dar nu a fost neapărat mai bun sau aşa cum, cel puțin, a sperat el… Barnevernet (Protecția Copilului), – în urma altercațiilor dintre Stelică şi femeia cu care trăia- a intrat brusc în viața lui, ca o maşinărie care striveşte destine…

L-a strivit şi pe Stelică, punându-i la îndoială, la un moment dat, chiar şi legitimitatea de Tată! I-a luat copilul, l-a îndoctrinat, l-a dat prin străini, fără să verse o lacrimă!, Barnevernet a fost numai politically correct!

L-a ajutat, însă, cumva pe acest Tată? Nu!
A încercat Barnevernet să lucreze, cât de cât, constructiv? Nu!
I-a oferit măcar o şansă unui om, înainte de a-i lua copilul? Nu!
L-a trimis la cursuri de educație parentală, cum se laudă prin ziare? Nu!

Nimic din toate acestea, din păcate! Doar acuzații, etichetări, învinuiri! Doar panta alunecoasă şi întunecată, de unde se împinge în prăpastie un om…

Dacă nu şi-ar iubi copilul, însă, ar mai suferi acest Tată după el?
Dacă nu i-ar păsa de el, ar mai întreba, aşa cum întreabă Stelică de copil, în fiecare zi, aşteptându-l în zadar?!

Dina Rodica Stelică nu înțelege limba norvegiană. Amenințările, însă, le-a înțeles de mult. A refuzat să semneze hârtiile care i s-au pus în față. A refuzat să renunțe la fiul său chiar şi atunci când i s-a spus de către Barnevernet că fiul nu-l mai vrea, că nu este, poate, un tată atât de bun… Un tată pefect.

Un Tată rămâne Tată, în viața copiilor săi, pentru totdeauna, indiferent dacă este decredibilizat şi desconsiderat de făcătorii de dosare! Un Tată, ca şi o Mamă, nu-şi poate abandona copiii săi niciodată!
Nici Stelică nu-l abandonează pe fiul său!

Aşteaptă să i se facă dreptate.

Degerăturile de pe mâinile lui, sunt şi ale noastre.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: