„Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” FLORIN IANOVICI

familia-florin-ianovici

Aniela si Sami, Carina si Adi, Mina si Florin Ianovici. Noiembrie 2016

Ne rugam pentru familia Ianovici!

Tac, deci vorbesc!

Plangerile lui Ieremia 3:26 „Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”

Oricine poate vorbi şi mulţi o fac cu uşurinţă. Puţini ştiu însă să tacă.

Nu orice tăcere este folositoare. Există o tăcere a celor vii şi o tăcere a celor morţi. Cei vii aşteaptă în tăcere ajutorul Domnului. Cei morţi tac fiindcă nu are cine să le mai vină în ajutor: Psalmii 94:17 „De n-ar fi Domnul ajutorul meu, cât de curând ar fi sufletul meu în tăcerea morţii!”

De mult cuvintele nu mai au rolul de a creea punţi ci mai degrabă dau foc, incendiază şi ard orice fel de legătură dintre oameni. Rostirea unui cuvânt trebuie să fie act de creaţie şi nu de ucidere!

Multe dintre cuvintele ce îmi asaltează dureros retina au o culoare hepatică de filosofii de duzină. Prefer o vorbire cu sare care să trezească simţurile omului duhovnicesc decăt dulcegăriile ce aduc carii sufleteşti. Iubesc amarul Bibliei câtă vreme aduce nectarul schimbării inimii.

Nu este adevărat că cel ce tace nu vorbeşte! Tăcerea este o altfel de rostire. Doar că o pricep puţini. E de preferat tăcerea atunci când cel ce ,,vorbeşte”, latră! Oamenii serioşi discută fapte şi nu regizează comedii. Pe plaiurile mioritice a inflorit nebunia lui Nero care se credea mare artist: Amos 6:5 „Aiurează în sunetul lăutei, se cred iscusiţi ca David în instrumentele de muzică.” Nu deveniţi un auditoriu ieftin ci fiţi pretenţioşi şi critici pentru că nu aveţi decăt o viaţă!

Şi fiindcă vine sărbătoarea Floriilor îmi fac inima finic si mă duc cu copiii (de Dumnezeu) să strig: Ioan 12:13 „… „Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împăratul lui Israel!””

Florin Ianovici 11 Aprilie 2014

 

5 comentarii (+add yours?)

 1. Lena
  nov. 28, 2016 @ 09:25:43

  O familie binecuvantata, o familie frumoasa in Domnul, o familie cu invataturi sanatoase pt a l urma pe EL, cel care a daruit Mantuirea, o fam exemplu de la cel mai mare pana la cel mai mic! Dio iubeste si lumineaza in astfel de fam! Dar si adversarul vrea sa loveasca, insa Lumina Este Mereu Victorioasa! Domnul sa va binecuvinteze pe voi toti ca sunteti scumpi pt El dar si pt multi, multi, multi dintre noi!

 2. puiu
  nov. 28, 2016 @ 12:59:52

  referitor la demiterea fr.Ianovici cred ca cei ce au complotat la aceasta nu vor avea nici o satisfactie pentru ca Dumnezeu este Cel ce are ultimul cuvint si vreau sa redau o fraza din Matei 7:6 prima parte >Da fr Ianovici pentru cei ce va iubesc si va respecta sinteti un margaritar pe care Dumnezeu il va face sa fie un MARGARITAR inaintea celor ce va ponegresc

 3. Andronic
  nov. 29, 2016 @ 10:59:56

  Domnul sa va binecuvinteze. Ramaneti tari in Domnul si in puterea tariei Lui.

 4. Andronic
  dec. 01, 2016 @ 02:35:00

  Abia asteptam sa vina iar fr Ianovici la Oradea si sa-l mai vedem iaras la Nasu tv pentru ca este o binecuvantare pentru Romania.
  Oare cat a mai ramas…..???? oricum mult rau a facut cultul asta ,Domnul sa-i lumineze…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: